Şimdi Ara

İnternet devleri, daha güçlü şifrelemeler için çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternet devleri, daha güçlü şifrelemeler için çalışıyor

    Bir süredir kullanıcılar için sunulan şifreleme teknolojileri tartışma konusu oluyor. Özellikle Paris saldırganlarının şifreli ağlar üzerinden organize olması ile başlayan tartışmalar, son olarak ABD güvenlik birimlerinin Apple'dan iOS kaynak kodlarını istemesi ile zirveye çıkmıştı. Bazı hükümetler, şifreli iletişim içerisinde müdahale edebilecekleri noktaların olması gerektiğini savunurken, teknoloji devleri ise şifrelemeleri güçlendirmekten yana.

    Hali hazırda metin yazışmaları için uçtan uca şifreleme teknolojisi sunmaya başlayan WhatsApp, önümüzdeki haftalarda sesli görüşmeleri ve grup mesajlarını da şifreleme kapsamına alacak. Facebook da, kendi Messenger uygulamasında şifreleme teknolojisini güçlendirmeyi planlıyor. Yine Snapchat, Gmail, Twitter hizmetleri de güçlü şifreleme teknolojileri üzerinde çalışıyor.

    Ayrıca Bkz.Ankara saldırısı, dijital dünyayı nasıl etkiledi?
    Daha güçlü şifreleme demek, güvenlik birimlerinin iletişime hiç müdahale etmemesi demek. Bu da elbette, hoşlarına gitmeyecektir. Bir süre önce, WhatsApp'ın şifreli verilerine erişmek için Adalet Bakanlığı'nın arayış içerisinde olduğu gündeme gelmişti. Bakanlık, Apple davasını da göz önüne alarak, kamuoyunun tepkisini çekmek istemiyor. Bu bakımdan, şifreleme konusundaki tartışmalar giderek büyüyecek gibi görünüyor.
     







  • yazık bizden biraz örnek alsınlar, şifrelemeyi güçlendirmek isteyen şirketleri terörizm destekçisi kabul edip buna göre davranabilirlerdi mesela...

  • zaten yapsınlar gelişsin hatta parmak iziyle de ilişkindirilebilir....

  • Asıl güçlü şifrelemeler için bizi uğraştırıyorlar. Gmaile her girdiğimde benden çok şifremle ilgileniyor site. Ortalama yetişkin bir insanın sosyal hesap türünden açtığı hesap(mail) sayısı 15-16 küsürmüş (burda bi haberden okumuştum) e bize her girdiğimizde şifre değiştirmemiz emredildiğinde şifre değiştirirsek bizim sonumuzun iyi olması mümkünmü, hayır değil Yapın parmak izi bilmem ne ona basalım da bitsin bu çile

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.