Şimdi Ara

Ani Windows 10 güncellemeleri kullanıcıların tepkisini çekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft'un popüler işletim sistemi Windows 10 kullanıcıları son zamanlarda ilginç bir durumdan şikayetçi. Son zamanlarda güncellemelerin kullanıcıya hiç bir uyarı verilmeden yapılması beraberinde bir çok olumsuzluğu da getiriyor. Daha önce de güncellemeler arka planda indirilebiliyordu ancak yükleme yapılması için bilgisayarın kapatılması ya da yeniden başlatılması gerekiyordu. Yeni güncelleme ise indirildiği gibi hemen kuruluma geçerek bilgisayarda açık olan uygulamaları kapatıyor.
    Güncelleme kullanıcılara hissettirilmeyecek şekilde indirildiği için oturumu kapatılan kullanıcılar da hazırlıksız yakalanmış oluyorlar. Popüler sosyal mecra Reddit'te de kullanıcılar konuya tepkilerini sıkı bir şekilde dile getirdiler. Bu durum için açılan başlıkta şikayet sayısı 3000'i geçmiş durumda. Özellikle çalışma sırasında güncellemeye yakalanan kullanıcılar ödev, proje gibi önemli dökümanlarını kaybettiklerini belirtiyor. Bu tarz çalışmalar yapanlara kaydet butonunu sık sık kullanmaları tavsiye ediliyor.
    Şirketin blog üzerinden yaptığı açıklamada ise kullanıcıların bilgisayarın tek hakimi olmaya devam edecekleri belirtiliyor. Dileyen kişilerin Windows Update ayarlarına giderek kullanıcıya sorulacak durumları güncelleyebileceği söyleniyor. Bunun yanı sıra güncelleme yapan kullanıcılara 31 gün boyunca bir önceki sürüme dönebilmek için kolay bir çözüm sunulduğunun da altı çiziliyor. Yeni sürümden memnun kalmayanlar kolaylıkla eski sürüme dönebilecek. 







  • Windows bitmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acınası MicroFOS. Bir de güya kullanıcılara söz vermişti. Nooldiiiii?

  • Şu Windows 10 kadar kötü bir işletim sistemi yoktur herhalde her güncelleme bir hata getiriyor güncellediğime bin pişman oldum vista bile daha stabil çalışır bunun yanında rezil ettiler güzelim Windows u en iyisi 7 önümüzdeki birkaç sene 10 dan hayır gelmez zaten toplanıp win 7 nin performansını yakalaması 10 sene sürer herhalde.

  • Microsoft un tutunacak dali kalmadi windows 10 dan baska

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun esnasında bir başlıyor indirmeye internet falan kalmıyor sömürüyor resmen. Bende 3. parti bir yazılım ile internet kullanımını 1kb yaptım. Bir zararı olmuyor artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lumiafanx920

    Windows bitmiş.

    cok haklisin, onerin peki ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dostum kertenkele

    Şu Windows 10 kadar kötü bir işletim sistemi yoktur herhalde her güncelleme bir hata getiriyor güncellediğime bin pişman oldum vista bile daha stabil çalışır bunun yanında rezil ettiler güzelim Windows u en iyisi 7 önümüzdeki birkaç sene 10 dan hayır gelmez zaten toplanıp win 7 nin performansını yakalaması 10 sene sürer herhalde.

    Temiz format atin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Açık programları 'direk' olarak kapatan güncelleme sizin de canınızı sıkabilir."

    Direk; kalede olur, bayrakta olur...

  • Gece downloada bıraktığımda sabah bakıyorum yeniden başlamış şifre soruyor. Bakıyorum oyunun %5'i inmemiş. Basıyorum küfürü. Mikropsoft saçmaladıkça saçmalıyor. Atom işlemcili tabletlerdeki HD graphics sürücü problemi de yıl oldu hala çözülecek. Batsınlar artık bu ne ya.

  • Ayarlardan otomatik başlatmayı kapatıp updateleri yüklemesi için hergün belirli bir saat değil de haftanın alakasız bir gününü alakasız bir saatini seçince sıkıntı olmuyor.

  • Oyun moyun demiş millet ama bu durum çok daha ciddi sıkıntılar yaratıyor. Geçen autocad üzerinde bir saatlik çalışmamızı uçurdu. Resmi işletim sistemi bunu yapan, virüs falan değil.

  • adamlar windows 10'u beta olarak yayınlayıp, 1 sene bedava diyerek tüm 7 ve 8.1 kullanıcılarını beta tester olarak kullanıyorlar.


    tavsiyem:https://www.oo-software.com/en/shutup10

    ile güncellemeleri ve gizlilik ayarlarını kontrol altına alabilirsiniz.

  • Windows 7 deki update özellikleri Windows 10 a gelirse tüm sıkıntılar çözülür.

    Güncelleştirmeleri yükle ancak kurma konusundaki kararı bana bırak
    Güncelleştirmeleri denetle ancak yükleme ve kurma konusundaki kararı bana bırak
    Güncelleştirmeleri hiç bir zaman denetleme gibi kullanıcı dostu seçenekler bulunuyor.
  • harika bir yazılım daima microsoft

  • Windows resmen bilgisayar onunmuşda bize emanet olarak vermiş, 1 saatlik hesap açmış gibi davranıyor.

    Bir firmaya gidiyorsunuz. Bilgisayarı açıp çalışmaya başlarken windows yeniden başlatılıyor, Güncelleme yükleniyor ve & veya yeniden başlattığınız ve hızla açılmasını beklediğiniz pc 30 dk güncelleme yapıyor... Ve siz hiç bir şey yapamıyorsunuz...

    1- Başlat Çalıştır "services.msc" yaz enter. "Windows Update" Devredışı bırakın.
    Artık hiç bir şekilde update olmayacak taki siz istediğinizde bunu açana kadar.

    Bu güne kadar hiç bir windows sürümünde bu kadar bencil olmadılar. Artık ne update'leri kendimiz seçebiliyor, görebiliyoruz, nede yükle / yükleme diyebiliyoruz...

    Her zaman söylüyorum tekrar söyliyim. Her windows sürümü çıktığında oturması için EN AZZZZ 1 yıl bekleyin!!! Yoksa pişman olur, hayattan soğursunuz.
    Bakın ben hala Windows 7 kullanıyorum evimde. Neden acaba??





  • Rakip olmadığı için bu kadar rahat at koşturabiliyorlar. Zaten Win 10 Eula'larında bu tarz durumlara karşıda "herşeye tamam" onayını alıyorlar.

    Microsoftun rakibinin olduğu ve başarılı olduğu konu yok. Internet explorer ile de seneler önce kafalarına göre versiyon çıkartıyor, kullanıcıların seslerini hiç duymuyorlardı. Seslere önem veren bir Firefox, Chrome çıktı, İe anında dibi boyladı. Şimdi 40 taklada atsa, pazar payında doğru düzgün yere sahip olamıyor.

    Windows Phone ile pazarda yer edinebilmek için de 40 takla atıyorlar. Senelerdir herkesin evinde kullandığı işletim sistemi ile direk entegre olmasına rağmen bile android ile ios un altında ciddi şekilde ezildi.

    Konsolda da Ps4, xbox'ın önünde. Koskoca microsoft o aç gözlülüğünden ps4 kadar güçlü donanım koyamadı. Orada maliyet olarak 5-10$ ın hesabını yaptılar muhtemelen. Şimdi dx12 ile toparlamaya çalışıyor.

    İstese dx12 yi win7 ye de update ile uyumlu yapar ama o zaman biliyor 40 senede geçse win10 u satamaz. Bedava dedi yine satamadı. Ancak laptop dayatmaları sayesinde, laptop alan insanların zorunlu win 10 lisansına sahip olması sayesinde pazarda yer edindi.





  • 15 Yıldır PC kullanıyorum, Zero-Day Güvenlik Windows güncellemeleri hariç hiç bir güncelleme yapmadım bilgisayarıma, hiç bir zararını-eksikliğini hissetmedim.. Mutluyum, Size de tavsiye ederim.. :)

  • Windows 10 u denemek için laptoğuma kurdum ve 2 saat sonra kaldırmam bir oldu. o ne rezalet öyle. Ubuntudan bir kaç özelik al, kde den birkaç özelik al sonra bunları windows7 ile birleştirmeye çalış onda da eline yüzüne bulaştır.

  • Şöyle bişey daha var pek çok insan artık windwostan bıktı...

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.