Şimdi Ara

Android N sürümünde çoklu pencere desteği ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android N sürümünde çoklu pencere desteği ortaya çıktı

    Google'ın geçtiğimiz hafta resmiyete kavuşturduğu Android N sürümü ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Sürümde özellikle iki uygulama penceresinin yan yana çalıştırılabilmesi takdir edilmişti ancak bunun daha da ilerisi bulunuyor.

    Şimdilik Android N kaynak kodları ve dökümanlarında rastlanan bilgilere göre sürümde, Freeform adında daha gelişmiş bir çoklu görev özelliği de yer alıyor. Samsung cihazlarından hatırlayacağımız bu özellik, destekleyen uygulamaların ekran üzerinde pencere şeklinde çalışmasını ve boyutlarının da ayarlanabilmesini ifade ediyor. Sadece tabletler için hazırlanan bu özellik sayesinde, ekranda birden fazla uygulama ile çalışmak mümkün olacak.

    Henüz Freeform özelliği kapalı durumda ve muhtemelen I/O 2016 konferansında, resmi olarak kullanıma sunulacak. Bu bakımdan, özelliğe ait herhangi bir görsel mevcut değil. Bununla birlikte, yukarıda görseli bulunan Remix OS platformu ile benzer bir görünüm arz etmesi muhtemel.

    Ayrıca Bkz.Hum On! uygulaması ile mırıltılarınız notalara dökülüyor
    Android N sürümünde gelecek olan özellikle Split View ve Freeform fonksiyonlarının, Android cihazları biraz daha cazip kılacağına şüphe yok. Şimdiye kadar LG veya Samsung gibi üçüncü taraf üreticilerin sunduğu bu özellikler ilgi görüyordu. Artık diğer Android cihazlarında da, aynı özellikler kullanılabilecek.
     







  • Microsoft tek cihaz adi altinda butun sistemleri topluyor. Android masaustu isletim sistemi yolunda ilerliyor. Bu gidise bakilirsa apple ilerde tokezleyecek sanirim.

  • Note 5 de bu özellik çok iyi iş görüyor. Aslında Android platformu da gayet hızlı fakat üreticiler o kadar boş şeylerle dolduruyorlar ki telefonları insanlar da acayip bir şekilde on yargı oluştu. Daha yeni yeni kırılıyor üst seviye telefonlar ile bu ön yargı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    Microsoft tek cihaz adi altinda butun sistemleri topluyor. Android masaustu isletim sistemi yolunda ilerliyor. Bu gidise bakilirsa apple ilerde tokezleyecek sanirim.


    Bence apple değilde microsoft tökezleyecek.

  • BTK sitenizi takip altina almis mobil cihazlar hakkinda daha fazla tanitim yaparsaniz siteye kayyum atanacakmis bilginiz olsun.

    Site basli basina mobil platform haline geldi.

  • Benim 250 liralık LG GPad tabletimde bile çift ekran özelliğini bana yetecek kadar kullanıyorum. Şimdiye kadar dahili olarak gelmemesi yanlış. Gerçi bir sürü 3.parti uyg var ama dahili olarak gelmesi daha iyi olur. Misal benim en çok kullnadığım uyg floating stickies ve aircalc. Yıllardır kullanıyorum, hatta bildiğim kadarıyla aircalc marketten bile kalktı ama bende apk'sı var.

  • eger bu gelirse stock android kullanılır gerçi kullanıyorum ama yine de çok daha zevkli olur....

  • Coklu pencere olacak ama masaustu gibi istedigin yere cekilebilen pencereli filan olmayacak.

    Android 3 ile Tablet arayuzu iyi gidiyordu ama Android 4 ve gunumuze kadar tablet arayuzu yok edildi coklu pencere de sadece ekrani ikiye ayirip 2 uygulama penceresi olmadan ote olmayacak ...


    Android tablet olarak Nexus lardsa sinifta kaldi .
  • Bir üyenin çoktan bunu yazmıştı.

  • 2 yıldır Note 3'te çok nadir kullandım. 5.7" ekran olmasına rağmen bence işlevsel değil. Tablette vs ancak kullanışlı olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    Microsoft tek cihaz adi altinda butun sistemleri topluyor. Android masaustu isletim sistemi yolunda ilerliyor. Bu gidise bakilirsa apple ilerde tokezleyecek sanirim.


    Sen dedin diye kesin tökezler şimdi, kepekleri indirmek için hazırlamışlar.

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Birde okudugunuzu anlasaniz forum tadindan yenmeyecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.