Şimdi Ara

Sony, Android camiasında telefon başına en çok kâr eden firma konumunda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir araştırma şirketinin duyurduğu veriler akıllı telefon üreten firmaların piyasadaki durumlarını ortaya çıkardı. Telefon başına kâr rakamlarında zirvede bulunan Apple'ı bir dönem zor günler geçiren Sony'nin takip etmesi ise dikkat çekti.
     
    Ortalama satış fiyatlarının ortaya döküldüğü ilk tabloya göre 2015'in son çeyreğinde Sony'nin sattığı telefonların ortalama fiyatı LG'yi neredeyse ikiye katlamış durumda ve aradaki farkın da giderek açıldığı görünüyor.
     
     Sony, Android camiasında telefon başına en çok kâr eden firma konumunda
    Üreticinin sattığı bütün modellerinin katıldığı ortalama satış fiyatları listesinin tepesini ise $691 ile Apple oluşturuyor. Herhangi bir orta veya alt seviye cihaza sahip olmayan Amerikalı üreticinin listenin en üstünde yer alması pek de şaşırtıcı değil. İkinci sıraya baktığımızda $422 ortalamayla yer alan Sony'i $237 ile HTC takip ediyor. Uzun bir süredir bütçe odaklı Xperia E serisinden yeni bir cihaz tanıtmayan firma daha çok Z, M ve C serileri üst ve orta seviyeye yönelmiş durumda. 
     
    Sony, Android camiasında telefon başına en çok kâr eden firma konumunda
     
    Cihaz başına kârların gösterildiği tabloya baktığımızda ise üst seviyeye yönelmenin Sony için olumlu bir durum ortaya koyduğunu ve firmanın cihaz başına $23 kâr yapan Samsung'un hemen üzerinde $26 ile ikinci sıraya yerleştiğini görüyoruz. Tablonun en üstünde cihaz başına $184 dolar kâr ile Apple'ın yer alması yine beklenen bir durum.
     
    Tablodaki diğer üreticilere baktığımız zaman ise kâr-zarar sınırının hemen altında olan LG'yi Microsoft Mobile ve HTC takip ediyor. Ortalama satış fiyatlarının yer aldığı tabloda Samsung'un az farkla üstünde olan HTC bu tabloda $61 gerisinde yer alıyor. Bunun nedeni olarak ise Samsung'un satış rakamlarıyla modele harcanan ar-ge ve diğer maaliyetleri aşabilip HTC'nin yeterli satışa ulaşamaması sonucu bu maaliyetlerin altında kalması olarak kısaca açıklayabiliriz.
     
    Sony, Android camiasında telefon başına en çok kâr eden firma konumunda 
     
    Samsung'un düşen ortalama satış fiyatına karşılık kâr sağlaması firmanın cihazlarının çoğu parçalarını kendisi üretmesi ve ulaştığı yüksek miktarlardaki satış rakamlarına bağlanıyor. Android camiasında Sony dışında bütün üreticilerin ortalama satış fiyatlarında düşüş yaşanırken firmanın bu konuda istikrarlı bir şekilde yükseldiği belirtiliyor. Apple ise $700 bandındaki uzun süreli konumunu sürdürmeye devam ediyor.
     
    Sony, Android camiasında telefon başına en çok kâr eden firma konumunda 
     
    Android cihaz üreticilerinin müşterilerini hangi firmalara kaybettiğini gösteren son grafikte ise HTC'nin Samsung çoğunlukta olmak üzere bütün grafikteki firmalara müşteri kaybettiği görülüyor. Samsung kanadının ise çoğunlukla Huawei olmak üzere Motorola ve BQ firmasına müşteri kaybettiği görülüyor.
     
    Sony, Android camiasında telefon başına en çok kâr eden firma konumunda 
     







  • Sony'i Samsung'u geçin de 184$ kâr nedir? Resmen millet soyulmak için sıraya giriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apple fena söğüşlüyor

  • Kazık fiyattan satınca normaldir. Apple fanları da 1 gb ramli telefona 3000 tl verince sevindirik olur :) hakkı bu derler..

  • Birazdan "o muhteşem yazılım iOS için 184$ az bile"ciler gelir.

    Adamlar bildiğin Android telefonların 7-8 katı kâr yapıyor telefon başı :DDD

  • Kalitesiyle akıcı çalışmasıyla, pek değiştirmese de tasarımıyla Sony candır :)
  • Sony batıyorcular nerede :) Bir gün Ekrem reisin elinden apple ve samsung dışında böyle olumla haberler çıkmasını bekliyoruz. Z serisi bitti gibi trollukler yapmadan ama.

  • işte apple kar marjı zaten belli dünyanın en büyük şirketleri listesinde söyle yazıyor haberinizde

    Apple, geçen yıla gör yaklaşık olarak 20 milyar dolar daha değerlendi ve toplamda 145.9 milyar dolar ile dünyanın en değerli markası ünvanını sürdürdü.


    Akıllı telefon pazarının lideri konumundaki Samsung ise, 1.5 milyar dolar artış yaşamasına rağmen ve 83.2 milyar dolar toplam değere ulaşarak üçüncü sıraya geriledi.


    aradaki kar marjına bakın :) net kar (güzel sömürüyor)

  • Kısaca APPLE çok saplarim diyor.

  • Kazık fiyattan satınca tabiki kar eder.Bakın lg'ye... adamlar amiral gemilerini mümkün olduğunca uygun fiyattan sokmaya çalışıyor ülkemize.Adamlar kullanıcı odaklı iş yapıyor.Haliyle telefon başına kar edemiyorlar.Ama kullanıcının gönlünde taht kuruyor adamlar.Amaçları bu çünkü ;) Lg candır.

  • Apple; ben tek siz hepiniz diyor da resmen karlılıkta dağıtmış diğer firmaları. Appleist ler sağolsun ...

  • apple baya bir insana şey yapmış bu nedir....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mu5tafa

    Kazık fiyattan satınca normaldir. Apple fanları da 1 gb ramli telefona 3000 tl verince sevindirik olur :) hakkı bu derler..


    Tabi tabi kazık fiyat

    s410 işlemcli, 1.5gb ramli A3 (2016) ile
    helio x10 işlemcili 3gb ramli M5 aynı fiyat

    Şimdi söyle hangisi kazıkçı??

    Sony 2015'e kadar orta ve giriş segmentinde fahiş fiyata satıyordu ama 2015'te çok değişti. Sony'in fiyatı şuan diğer markalara göre çok uygun. Samsung plastik satıyordu. Şimdi tasarımı düzeltti ama bu sefer de fiyatlar tavan yaptı. Ya kimse anlamıyor, ya da anlamamazlıktan geliyor. S410 işlemcili, 1.5gb ramli telefonun ederi taş çatlasa 700 liradır, neredeyse 2 katına satıyor.
    Öyle lafı atıp gitmek kolay, 1 tane örnek ver de görelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenomenon -- 16 Mart 2016; 8:21:25 >




  • Samsung'tan kaçan kaçana..Zaten kafası biraz çalışan insan Samsung kullanmanın pişmanlığını er ya da geç anlıyor.

    Ülkemizde son zamanlarda Huawei ve Lenovo yükselişte ki gayet güzel fiyatlı güzel donanımlı ürünleri var ve berbat samsung lardan kat kat üstünler.

    Bir de Apple'ın RAM konusuna takıntılı arkadaşlar anlamakta zorlanıyor sanırım. Adamlar 1 gb ram ile yaptıkları işletim sistemi yağ gibi işliyorsa, 4 gb ram kullanan android cihazlar bile belli bir süre sonra tıkanıyorsa bunu sorgulaması lazım ama adam diyorki "1gb var kazıklıyor muhaha" diyor. E akıllı insan sen niye o kadar donanıma ios kadar sabitlik alamadığını sorgulamıyorsun acaba? Hatta yeni modeller 6 gb ram li olarak çıkacak, telefon değil sunucu mübarek!

  • Evet tümünü okuyup cımbızlamak çok güzel. Haber bulduk hemen apple'a çamur atalım.

    184$ net kâr çıkarmış ürün başına. Çok normal değil mi ? Tek bir modelin değişik konfigürasyonlarıyla var piyasada. Çıkardığı o tek model de amiral gemisi.

    Şimdi daha açık olursak samsung S7 yi 3300tl gibi bir rakama ülkemizde satarken apple kadar kâr etmeyecek mi sizce?

    Biride 1GB ram falan demiş. Telefonumla oyun oynarken veya herhangi bir işlem yaparken kasmıyor donmuyor. isterse ram koymasın adam ben rakama değil aldığım hizmete bakıyorum. rakam 2-4-6 kaç gb olursa olsun donacaksa takılacaksa ne anlamı var ?

  • Apple da samsung da htc de kazıkçı...

    Apple sadece amiral gemisi ürettiği için satış olarak samsung un gerisinde olmasına rağmen daha fazla kâr ediyor.Samsung eskiden uygun fiyatlıydı şimdi onun da apple dan aşağı kalır yanı yok.2800 e telefon satıyor seneye artar kârı.Üstüne bir arkadaşın dediği gibi sd410 işlemcili telleri 1500 liraya sattığını da biliyoruz.

    Htc desen 500 liralık teli 2500 e satıyor.Sony nin m ve c serileri güzel z serisi ise fiyatını haketmiyor çünkü kameraları kötü oluyor.Lg bu firmalara göre daha kullanıcı dostu ama g5 için 2700 liralar konuşuluyor böyle çıkar ve önceki serilerde ki gibi fiyat çabuk düşmezse lg sizlere ömür.

    Eee demokrasi de çareler tükenmez bizde çinli firmaları kucaklarız şu xiaomi Tr ye gelse varya olay olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E7109D3E -- 16 Mart 2016; 22:13:42 >




  • Şimdi apple'cılar gelir firmanın çok kar etmesiyle övünür. Unutmayın ki firma ne kadar çok kar ediyorsa kullanıcısını o kadar kazıklıyordur, söyleyeyim dedim. Bir tüketici olarak kazıklanıyoruz diye övüneyin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.