Şimdi Ara

Ankara saldırısı, dijital dünyayı nasıl etkiledi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ankara saldırısı, dijital dünyayı nasıl etkiledi ?

    Gerçek dünyada yaşanan olaylar artık dijital dünyayı fazlasıyla etkiliyor. İnsanların dijital cihazlara kolay erişimi sayesinde, çok hızlı bir haberleşme ağı kurulurken, yönetimler de belirli nedenlerden ötürü aşırılığı önleme çabasına girişiyor. Dün Ankara'da yaşanan terör saldırısı bunun en son örneği.
     
    Ankara Valiliğinden verilen bilgilere göre, saat 18.45 civarında, Ankara'daki Kızılay Güvenpark otobüs duraklarında meydana gelen bombalı terör saldırısı sonucunda 37 vatandaşımız hayatını kaybetti, 120 civarında da yaralı vatandaşımız bulunuyor. 

    Patlama bölgesine yakın kullanıcıların ilk bilgileri paylaşması sonrasında hızlanan Twitter'da, Ankara etiketi dünya gündemine yerleşti. Ardından çeşitli görseller Facebook ve Twitter üzerinde dolaşmaya başladı. Saat 21.00 sularında ise Gölbaşı Sulh Ceza mahkemesinin, patlama görselleri nedeniyle Facebook ve Twitter'a erişim engeli kararı aldığı duyuruldu. Bir süre kısıtlı bir şekilde devam eden erişim, ilerleyen saatlerde ise eski haline döndü.

    Ayrıca Bkz.Skype kurucusundan yeni bir güvenli iletişim uygulaması
    Facebook ise, patlama sonrasında Güvendeyim hizmetini kullanıma sundu. Daha önce de gördüğümüz bu hizmet, patlama bölgesine yakın kullanıcıların, bir nevi ben hayattayım deme şeklini ifade ediyor. Kullanıcılar güvendeyim butonunu tıkladıktan sonra, listesindeki arkadaşlarına güvende olduklarına dair mesajlar gidiyor. Ankara gibi kalabalık bir şehirde, Güvendeyim hizmeti de oldukça büyük bir iletişim trafiği oluşturdu.

    Geçmişi yıllarda, yaşanan bu tür olayların ilk haberlerini sadece ulusal basından öğrenebilirdik. Artık interneti ve akıllı telefonu olan herkes, sosyal medya muhabiri diye tabir edebileceğimiz şekilde haberleri tüm dünyaya duyurabiliyor. Diğer taraftan, sosyal ağlar da artık büyük felaketler için çeşitli haberleşme hizmetleri geliştirmiş durumda. Bu sayede, büyük bir haberleşme ağı ile karşı karşıyayız.
     
    Ankara saldırısı, dijital dünyayı nasıl etkiledi ? 
     







  • Sosyal ağlara özgün yavaşlamayı belirgin biçimde hissettim proxy'mi aktifleştirdim..

    Not: Proxy kullanarak bu yavaşlamayı rahat bir şekilde atlatabilir, normal hızında sosyal ağlara giriş yapabilirsiniz.

    Başımız sağolsun...

  • Öncelikle vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan (c.c.) rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz...
    Ambulans'tan önce eğirişim ve yayın yasakları geliyor. Bu konuda çok hızlı ve tedbirliyiz Maşaallah. Keşke aynı hassasiyeti terörü engellemede gösterseler! Resmi kanallardan net bilgi alamayan insanlar dezenformasyon da olsa diğer haberlere itibar etmek durumunda bırakılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 14 Mart 2016; 10:26:30 >
  • Dijital dünyası batsın afedersşnizde keşke önce bi başsağlığı,taziye yazısı yayınlasaydınız.

    Dijital dünyası batsın,eskiden dijitalmi vardı ülkede,ama huzur vardı,gene garbanlık,yoksulluk vs vardı ama bu kadar huzursuzluk,gerginlik hiç bi zaman yoktu,keşke internet vs olmasa gene de huzur,refah olsa yaşayan insanların kafası rahat olsa keşke,görebilecekmiyiz bir gün acaba,hiç umutlu değilim açıkçası,hala hiç bir şey olmamış gibi davranıyor sorumlular ve onları destekleyen kesim,eskiden olsa halkımızla üstesinden gelebilirdik diyecemde o halkın gözü hiçbir olumsuzluğu görmez oldu,survivordu,maçtı,sosyal medyaydı tek gündemi bunlar oldu.
  • görseller dolandı ve erişim yasaklandı, bu saçmalık sadece türkiyede var, hükümet mısırdaki gibi twitterdan devrilecek diye korkuyorlar herhalde.
    sürekli yayın ve haber yasağı zaten zihniyeti gözler önüne seriyor.

  • Yaralıları bile dün gece periscopedan bir arkadaş hastaneden aldığı liste ile iletiyordu insanlara.

    Hayatını kaybedenlerin 37 civarı olduğu söyleniyor ama ben 160 da duydum hangisi doğru ve bu rakam sadece ölüler için geçerli.

  • Ölen insanların ailelerine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

    Güvendeyim hizmeti PEHHHH..



    HANGİMİZ GÜVENDEYİZ?? Sokakta ailemizle yürürken acaba sağdan soldan kurşun gelecek mi? Bomba patlayacak mi diye düşünüp duruyoruz.. Hergün bomba,ölüm,şehit haberleri geliyor. Ülke Yemene döndü :-(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolf silver -- 14 Mart 2016; 10:42:56 >
  • Milletimizin başı sağolsun ölenlere Allah rahmet etsin.Bu hükümetin yanlış dış politikası yüzünden daha çok böyle acı olaylar yaşayacağız maalesef.Kendi ülkesi ateş topuyken osmancılık oynamak ne kadar doğru bilemiyorum, yayın yasağı vs durumu kurtarmaktan başka bişey değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Yayın yasağının nedenlerinden biride bu alıştıra alıştıra söylüyorlar.Adamların popoları deri koltukta keyif yaparken fakir fukara mok yolunda ölüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsi yalan, insanları susturmanın bir yolu da bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Facebook o hizmetin adını "güvendeyim"den "hayattayım (henüz)" şeklinde değiştirmeli

  • -Neden otobüs durakları ? Çünkü fakir kesim ölse de kimsenin umrunda olmaz.
    -Neden sürekli erler kurban olur ? Çünkü fakir kesim ölse de unutulur.
    -Zenginler parasını verir bedelli yapar ya da özel üniversiteden mezun olurlar lisede sadece okula para yardımı yapması mezun olması için yeter de artar bile...

    2009 yılında bıçaklandım abim ile beraber, yıl oldu 2016 tebligat aldık 2400'er lira para cezası abim ve benim için yani kişi başı para cezası ya da 2 ay hapis ,
    -neden mi? bıçaklatanlar zengin de ondan 2 avukat ile mahkemeye gelip üzerine de avukatımızı satın aldıklarından muhtemelen ,şimdi bu bizim adalet sistemimiz adaleti kendileri uygulayanları serbest bırakıyor ve mağdur olanlara para cezası veriyor. Bu ülkede doğmak bile suç yani işsizim ve bana böyle bir bedel ödetmek istiyorlar çok para değil aslında ama ben anca asgari ücret alabilirim ki 2 ay toplamda 200 lira ile geçinip bu parayı ödemem isteniyor kısaca. Ancak 2 seçeneğim var hayatta pek de yaşama amacı gütmeyen ,kısaca kaybedeceği fazla bir şeyi olmayan birisiyim ; avukatımı ve suçsuz bulunan bu lavukları bir gün cezalandıracağım acaba o gün ne zaman gelecek. Bunun sebebi adalet sistemimiz gün gelir devran döner ve dönecek de buradan kimseye baş sağlığı dilemiyorum fakirsiniz benim gibi bunun için ettiğinizi buldunuz... İnsanı katil yapmaktan alı koyan şeyler başkalarının üzüleceğini bilmeniz peki bu üzülecek kişileri kaybettiğimizde ne olacak?
    -ADALET YERİNİ BULACAK!





  • yok arkadaş 1ay içinde hemen hemen araları 2km olan ve başkentin kalbin de bomba patlaması cumhriyet tarihinde görülmemiştir yok böyle rahatlık 1 kişin hırs arzu isteklerini yerine getirebilmek adına kaos ortamı oluşturmak için oynan ad...ce şe.........ce bir oyun
  • yok arkadaş 1ay içinde hemen hemen araları 2km olan ve başkentin kalbin de bomba patlaması cumhriyet tarihinde görülmemiştir yok böyle rahatlık 1 kişin hırs arzu isteklerini yerine getirebilmek adına kaos ortamı oluşturmak için oynan bir oyun
  • Ulan bi misafir geldiginiz de bile evinize aniden direkt mutfak kapisini vs yi ortup kapiyi acmadan hemen evde ki daginikligi en azindan rezillik boyutundan anlasilabilir boyutuna getirip oyle aciyorsunuz da Devletimiz onca insanin oldugu vucut parcalarinin her tarafta oldugu her yerin (SEHITLERIMIZ diycem cunki inancimuzda masum insanin gelip sebepsiz yere oldurulmesine de SEHIT TANIMI yapmistir) kanlariyla kaplandigi bir alanda goruntu alimini engellemesini TWITER dan bize darbe yapilmasina baglamak da nedir MAL a baglamaktan baska.

    Ekrem usta bi satirda keske yazinin basina bi bassagligi dileydin. Biliyorum mesgulsun haldir haldir iphone 7 haberi ariyorsundur netten de onuda araya sIKISTIRSAYDIN bari.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LGSalesB

    Her şeye rağmen uzun adam 3 ümmeti onun için bomba yiyor ölüyor şehit oluyor 3 huriler cennette şehitleri bekliyor, keşke bende şehit olsam 5-6 huride ben kapsam peygamberimiz HZ.RECEP TAYYİP ERDOĞAN (:

    Tek kelime ile igrencsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoCommand


    quote:

    Orijinalden alıntı: LGSalesB

    Her şeye rağmen uzun adam 3 ümmeti onun için bomba yiyor ölüyor şehit oluyor 3 huriler cennette şehitleri bekliyor, keşke bende şehit olsam 5-6 huride ben kapsam peygamberimiz HZ.RECEP TAYYİP ERDOĞAN (:

    Tek kelime ile igrencsin.

    ironi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FaceBook'ta kendini reklam yapti. U.S'a da Vatandaslaina Ankara Terör Bölgesi diye gitmeyin oraya diye uyari yapsin saka gibi.
    Resim Kaynak iPhonedo. : Ankara saldırısı, dijital dünyayı nasıl etkiledi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mementopolis -- 14 Mart 2016; 12:57:36 >
  • dün facebook giiti korktum bende bihada gelmiyecek diye bugün gelmiş
  • Bu ülkede huzur vardı diyenler ne öneriyorlar acaba? Yanlış anlaşılmasın hükümet doğru ya da yanlışlarından bahsetmiyorum. Batının ya da rusya vb nin bize dikte ettiği şekilde hareket etmenin, edilgen olmanın, hiçbir şeye karışmamanın huzur getireceğini zannedenler çok yanılıyorlar. Onlar daha çok aman benim kafam ağrımasın mantığıyla hareket edenler. Zorluğa katlanmadan rahatlığa erişilmez. Dün İran'a sayıp sövenler. İran ı bitmiş yaşanmaz zannedenler, bugün İran kendini kabul ettirince İran'ı methetmeye başladılar. Bu şekilde sürekli algı operasyonlarıyla oradan oraya savrulmak, önüne atılanla yetinmek vs.. sizin onurunuza gururunuza dokunmuyor olabilir ama benim dokunuyor. Bunlarla uğraşacağımıza doğru olanı tespit edip, zorluklara göğüs gerip kendimizi kabul ettirmenin yoluna bakmalıyız aksi halde ipimiz başkasının elindeyken hiçbir zaman gerçekten rahata erişemeyiz!

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.