Şimdi Ara

5200 - 5300 Official Topic (mini inceleme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
224
Cevap
0
Favori
30.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  5200 - 5300 Official Topic   (mini inceleme)

5200 - 5300 Official Topic   (mini inceleme)

NOKIA 5200

-İlk bakış-

Nokia'nın XpressMusic serisinin ilk 3 üyesinden orta seviye fiyatlı üyesi 5200. Ülkemizde piyasa fiyatı yaklaşık olarak 190 euro olan cihazın şekli tam anlamıyla sabun gibi. Yumuşak köşeleri, ekranın sağ ve solundaki gövde renginden ayrı kauçuk bölümleri ve gövdeye uyumlu tuş takımıyla sempatik bir görüntüsü var. Elinize aldığınızda cihazın malzeme kalitesi kendini hemen belli ediyor. Alternatif olarak düşünülebilecek cihazlardan çok daha başarılı. Zaman içerisinde de yeni renk tonlarında kapaklar piyasada olacaktır. Cihazın üst kısmında USB, power tuşu ve şarj girişi var. Şarj girişi yeni nesil tüm nokialarda olduğu gibi ince. Ayrıca bileklik yada boyun askısı bağlamak için köşede ufak bir boşluk bırakılmış. Cihazın sağ tarafında üst gövdede kauçuk kısım üzerinde Nokia yazısı ve alt gövdede ses + - tuşlarının yanı sıra kamera tuşu var, sol tarafta ise müzik tuşu mevcut. Bu tuş isteğinize bağlı olarak radyo yada müzik çaları kontrol edebiliyor. Ayrıca sol üst köşede 2,5mm jag girişi var. Cihazın arka kısmında orta boşluk kauçuk malzeme düzenine uygun tasarlanmış. 4 köşedeki ufak çıkıntılar cihazın eğimli yüzeylerde kaymasını önlüyor. Böylece derste yada ofiste eğimli masalardan düşen telefon derdinden kurtulmuş oluyoruz. Yine arkada sol üst köşede VGA kamera ve hemen yanında kendi fotoğraflarınızı çekmeniz için ufak bir ayna bulunuyor. Telefon Micro SD hafızakartı kullanıyor. Kutunun içinden hafıza kartı çıkmıyor, dolayısıyla opsyonel olarak satın almalısınız. Cihaz 1GB'a kadar Micro SD kartlarla sorunsuz çalışıyor. Uluslararası forumlarda okuduğum kadarıyla 2GB kartlarlada çalışıyormuş ancak NOKiA'nın kutuda yazdığı maksimum destek boyutu 1GB. Hafıza kartını ilk aldığımda nereye takacağımı şaşırdım.. Yaklaşık 5 dk'lık aramayla beraber arka kapağı çıkardıktan sonra kulaklık girişinin hemen altındaki boşluğu farkedebildim.

- ekran - menü - görüntü -

NOKiA 5200'da fiyatı düşük seviyede tutmak adına bir takım görsel unsurlardan taviz vermiş. Bir üst model olan 5300 320x240 pixel 256K ekran kullanırken 5200 128x160 pixel ve 256K renk derinliğinde bir ekran kullanıyor. Ancak cihazın ekranı yinede tatmin edici. Gün ışığı altında bile oldukça net ve parlak. Menü simgeleri gayet hoş gözüküyor. Menü demişken, telefonun Series 40 yeni nesil işletim sistemini kullandığını hemen belirteyim. 6233 yada 6131'den hatırladığımız bu sistem birçok yeniliğide beraberinde getiriyor. Gayet hızlı ve sorunsuz çalışıyor.

- Multimedya (müzik - fotoğraf - kamera) -

XpressMusic serisi adındanda anlaşılacağı gibi müzik konusunda iddialı modelleri içeriyor ve 5200 da bu serinin genç kullanıcılara yönelik temsilcisi. Cihazın kutusundan 2,5mm girişli bir kulaklık çıkıyor. Eğer bu kulaklıkla müzik dinlerseniz ve detaycı bir müzikseverseniz çıkan ses sizi tatmin etmeyebilir. (beni etmemişti) Bu durumda hemen bir 2,5mm - 3,5mm dönüştürücü alıp kaliteli bir kulaklıkla deneyin.. İşte o an 5200 sizi sesiyle büyüleyecek!! Ben Sennheiser MX300 kulaklıklarımla 5200dan; Creative S200 ve Iriver H10 gibi mp3 çalarlardan bile daha iyi ses aldığımı rahatça söyleyebilirim. Bugüne kadar 6630 - 6230i - N90 - D600 - EL71 -3300 - SX1 kullanmış biri olarak 5200'ın ses konusunda hepsinden üstün olduğunu düşünüyorum. Sistem equalizer ayarlarına izin veriyor. 6 tane hazır kalıbın yanında 2 tanede kullanıcının opsyonuna bırakılmış seçenek bulunuyor ve sesi istediğiniz gibi yönetiyorsunuz buradan. Uluslararası sitelerde cihazın Equalizer ayarları yapıldıktan sonra W900'ün megabass teknolojisiyle ulaştığı ses kalitesine çok yakın bir seviyede ses çıkışı sağlayabildiğinden bahsediliyor. W900 dinlemediğim için bu konuda yorum yapamıycam. Ama ses konusunda özet olarak şunu söyleyebilirim. Bir telefona göre MüKEMMEL!

Radyo bildiğimiz 20 kanal hafızalı NOKIA radyosu. Pek kullanmıyorum ancak sinyal alımı başarılı.. Kanalları iyi çekiyor.

Cihazın kamerası VGA (640x480). Dolayısıyla çok birşey beklememek gerekiyor. Standart Nokia VGA kalitesi var. Ne çok iyi ne çok kötü. Eğer çektiğiniz fotoları bastırmak gibi bir hedefiniz yoksa sizin işinizi fazlasıyla görecektir. 4x dijital zoom desteği sunan kameranın çektiği fotoğraflar üzerinde basit oynamalarda yapmanız mümkün. Unutmadan söyleyim, telefon tam ekran fotoğraf çekiyor.

- Bağlantı -
    NOKIA 5200 bağlantı opsyonları açısından oldukça geniş bir cihaz. Bluetooth 2.0 destekleyen cihazda kablosuz kulaklıkla Stereo müzik dinlemeniz mümkün. Bunun dışında Kızılötesi, EDGE ve USB 2.0 bağlantı seçenekleri mevcut. Cihazı PC'e bağladığınızda otomatik olarak harici hafıza modunda görüyor ve sürükle bırak yaparak tüm dosyaları gayet hızlı bir şekilde aktarabiliyorsunuz.

- Son söz -
    Telefonda 1-2 şey dikkatimi çekti. Herşeyden önce mesaj hafızası belirli bir sayıyla değilde telefonun genel hafızasıyla sınırlı. Yani full boş bir telefon yaklaşık olarak 8000 mesaj falan alacaktır diye düşünüyorum. Bunun dışında hoşuma giden bir özelliğide cevapsız arama ve mesajları garip bir ışık efektiyle belirtmesi. Diyelimki cevapsız aramanız var ve siz duymadınız. Telefon her dakika başı ekranı flaş gibi 2 kere yanıp söndürüyor siz bakana kadar. Bence çok kullanışlı bir özellik. Hemen dikkati çekiyor. Tabii bu özelliği isterseniz kapatabilirsiniz. Yukarıda kulaklığa gelen sesin ne kadar başarılı olduğundan bahsettim ama sanırım hoparlor sesini söylemedim. Telefon dış ses hoparlorude gayet net ve başarılı ses çıkışı sağlıyor. Melodi yaptığınız MP3ler telefonunuzu her çalışında ufak bir müzik setine çeviriyor.

Genel olarak baktığımızda NOKiA 5200 gelişmiş özellikleri iyi bir fiyatla sunması ve sıradışı tasarımı ile albenisi çok yüksek bir cihaz. Piyasada fiyat/performans oranı olarak şuan için daha iyisi olduğunu sanmıyorum. Eğer bu cihazla ilgilenen dostlarımız varsa hiç düşünmeden almalılar diyorum..

5200 - 5300 Official Topic   (mini inceleme)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ß.m.Ø -- 20 Ocak 2007; 23:35:42 >

• vallas şu kadar üye arasında bi tane bile 5200 kullanan yok sanırım. Ben de telef oldum kaç gündür, bi iki kişiye sorayım da alayım diyorum ama kimsede yok, telefonculara da gelmemiş henüz :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: avea-zede

vallas şu kadar üye arasında bi tane bile 5200 kullanan yok sanırım. Ben de telef oldum kaç gündür, bi iki kişiye sorayım da alayım diyorum ama kimsede yok, telefonculara da gelmemiş henüz :(

Artık var.. Sormak istediğin birşey varsa yardımcı olabilirim..
  • Detaylı inceleme çok yakında..!
  • Yaşasııınnn, demek sen aldın sonunda. Hayırlı olsun... Öncelikle istanbuldan aldın galiba, dükkandan mı internettenden mi aldın ve fiyatı? Radyosu nasıl? Benim şu anki telefonumu değiştirme nedenim radyolu tel istemem. (ama öyle uçuk fiyatlı radyolulardan değil) 5200 ın en büyük artısı fiyatı bence, hafıza kartı, bluetoothu, radyosu olan telefonların içinde en ucuzu. Bu da beni düşündürüyo acaba bi sakatlık mı var bu telefonda diye. Birkaç kişi kamerası vga olduğu için ucuz olduğunu söylemiş, tek sebep bu vga olayı mı gerçekten? Öyleyse problem değil, kamera benim için üçüncü dördüncü planda...
    Kısacası memnun musun telefondan ve özelliklerinden biraz bahsedersen çok sevinirim. ( en merak ettiğim sürgülü kapak nasıl, çabuk bozulacak gibi mi?)
    Tşk şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KızılveKara -- 16 Ocak 2007; 15:04:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: avea-zede

Yaşasııınnn, demek sen aldın sonunda. Hayırlı olsun... Öncelikle istanbuldan aldın galiba, dükkandan mı internettenden mi aldın ve fiyatı? Radyosu nasıl? Benim şu anki telefonumu değiştirme nedenim radyolu tel istemem. (ama öyle uçuk fiyatlı radyolulardan değil) 5200 ın en büyük artısı fiyatı bence, hafıza kartı, bluetoothu, radyosu olan telefonların içinde en ucuzu. Bu da beni düşündürüyo acaba bi sakatlık mı var bu telefonda diye. Birkaç kişi kamerası vga olduğu için ucuz olduğunu söylemiş, tek sebep bu vga olayı mı gerçekten? Öyleyse problem değil, kamera benim için üçüncü dördüncü planda...
    Kısacası memnun musun telefondan ve özelliklerinden biraz bahsedersen çok sevinirim. ( en merak ettiğim sürgülü kapak nasıl, çabuk bozulacak gibi mi?)
    Tşk şimdiden.

Haftasonuna doğru ufak bir inceleme yazacağım zaten ancak hemen sorularına cevap veriim.. Telefonun fiyatı Sirkeci Nokia Shop'ta 360 lira..
    Tasarımı ve kullanımı çok zevkli bir cihaz. Alternatif olarak düşündüğüm E250'e göre sağlam bir kasası var maşallah! Radyosu oldukça başarılı, kızak mekanizması Samsung D500 - D600 vb. tarzında. Sonuna kadar itmeli değilde yay sistemli, tık diye atıyor.. ve kolay kolay bozulacağını düşünmüyorum. Kamerası tipik VGA.. Çok birşey beklememek lazım. Ancak bir konu varki beni resmen büyüledi. Cihazı aldığımda kutudan çıkan kulaklıktaki ses beni pek tatmin etmemişti. Özellikle MP3 dinlerken. Ancak bugün Sennheiser MX300 kulaklığımla denedim ve nokia'nın neden bu cihaza Xpress Music Phone dediğini anladım. Ses çıkışı MüKEMMEL! 3300, D600, 6630, EL71, 6230i, SX1, N91 kullanıp dinleme fırsatım oldu bugüne kadar ve şunu rahatça söyleyebilirimki bu cihaz hepsinden çok daha öte ses veriyor.. Ancak dediğim gibi, kendi kulaklığı yerine kaliteli bir kulaklık kullanmak gerekiyor.

Çok şükür ben cihazdan şuana kadar çok memnunum. Hatta bu kadarını ben bile beklemiyordum..! Piyasada fiyat/performans oranı olarak daha iyisi olduğunu sanmıyorum.. (Maşallah)

• hayirli olsun gule gule kullan
    bide sarj suresini yazarsan memnun olurum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tşk bilgi için, ben de sipariş verdim, bi iki gün içinde benim de olacak umarım :)
  • telefonla birlikte evrensel kulaklık adaptörü geliyor mu?
  • 5200 ın hayırlı olsunn... İnceleme bekliyoruzz
  • quote:

Orjinalden alıntı: harunkap

hayirli olsun gule gule kullan
    bide sarj suresini yazarsan memnun olurum

Çok teşekkürler. Şarj süresi ortalama bir kullanımda 3 gün rahatça götürür..

quote:

Orjinalden alıntı: freeboy1234

telefonla birlikte evrensel kulaklık adaptörü geliyor mu?

Hayır ancak ben Kadıköyden 1 liraya aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ß.m.Ø -- 20 Ocak 2007; 14:54:27 >

• cevap için teşekkürler NoVaRiX .
    incelemeyi bekliyoruz.
  • Sonunda ben de aldım, bugün geldi, tatlı bi telefon, pek çok özelliğini keşfetmeye vaktim olmadı henüz ama şimdilik gayet iyi. Bi de ben en çok sürgülü kapaktan endişeliydim, çok fazla telefon kullanan biri için kapağın çabuk gevşeme ihtimali olur diye düşünüyodum ama kapağı açmadan da hemen her türlü işlemi yapabiliyosunuz, kısayol tuşlarını ayarladıktan sonra kapağı açmaya bile gerek kalmıyo. Radyosunu daha deneyemedim. Telefon 15 gün içinde iyice piyasaya çıkar, o zaman fiyatı ne olur bilmem ama şu an fiyatı çok uygun. Tavsiye ederim, düşünen varsa alsın hemen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KızılveKara -- 20 Ocak 2007; 18:54:11 >
  • Incelemem ilk mesajda..
  • 5200 için nerden melodi indirebilirim???
  • inceleme için sağol
  • Telefonun hayırlı olsun.Telefonun kendi sınıfına göre gerçekten çok ama çok başarılı bir telefon özellikle müzik açısından.Telefonun sanırım önceki nokia modellerde kullandığı kulaklık girişini destekliyor.Telefonun resimli incelemesini merakla bekliyoruz
  • İnceleme güzel olmuş elin sağlık. 5300 ın bundan farkları neler acaba ve fiyatı ne kadar?
  • telefonun hayırlı olsun incelem içinde sağol
  • quote:

Orjinalden alıntı: metintekin

İnceleme güzel olmuş elin sağlık. 5300 ın bundan farkları neler acaba ve fiyatı ne kadar?

5300'ın farkı ekranının 320x240 pixel çözünürlükte olması ve kamerasının 1.3MP büyüklükte fotoğraf çekebilmesi. Geri kalan tüm özellikleri aynı. Onun fiyatıda ortalama 560 lira..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.