Şimdi Ara

Tesla'nın elektrikli otomobilleri yarış pistlerinde mücadele edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla'nın elektrikli otomobilleri yarış pistlerinde mücadele edecek

    Yeni elektrikli otomobil yarışı serisi Tesla'nın sedanların dünyanın en ünlü yarış pistlerinde karşı karşıya getirecek. Electric GT Holdings isimli bir şirket tarafından düzenlenecek serinin ilk yarışının 2017 yılında gerçekleştirilmesi bekleniyor. Diğer küresel elektrikli yarış serisi olan Formula E'de ise ikinci sezonun ortasına gelinmiş durumda.

     

    Electric GT World Series olarak adlandırılan yarış serisinde on takım yer alacak ve artık üretimi durdurulan Tesla Model S P85+ modeline yakın özelliklerle donatılmış araçlar yer alacak. Transport Evolved'a konuşan serinin teknik direktörü ve profesyonel bir sürücü olan Agustin Payá, otomobillere çok az modifikasyon yapılacağını söyledi. Model S P85+ üzerinde çok küçük değişiklikler olacağını belirten Payá, geliştirilmiş frenleme ve yüksek hızda kavramayı artırmak için aerodinamiği iyileştireceklerini ifade etti. Ayrıca süspansiyon güçlendirme, fren soğutma ve yönetiminin yanı sıra genel ağırlığı azaltmak gibi planlarının olduğunu da belirtti.

     

    Ayrıca Bkz.Tesla Model S'de kullanılan hammaddeleri gösteren infografik yayınlandı

    Resmi yarış takvimi yıl ortasında duyurulacak


     

    Tesla Model S'in performans odaklı varyantlarından biri olan P85+, arkadan çekişli motoru sayesinde 310 kilowatts güç ve 600 newton metre tork üretebiliyor. Otomobilde yer alan 85 kWh'lik batarya 400 kilometre yol yapabilmesini sağlayabilse de bu rakam yüksek performanslı yarış koşullarında önemli ölçüde değişecek gibi görünüyor.

     

    Electric GT World Series arabalarının, 28 kWh'lik Formula E yarış arabalarından daha gelişmiş batarya içermesi, yarışların daha uzun pistlerde gerçekleşmesini gerekli hale getiriyor. Şu anda, Formula E yarışları sadece şehir merkezlerinde bulunan küçük pistlerde yapılıyor. Resmi yarış takvimi bu yıl ortasında açıklanacak ancak Electric GT Holdings serisi için Circuit de Barcelona-Catalunya, Donington Park ve hatta Nürburgring gibi ünlü pistlerle görüşmeler yapıldığı bildiriliyor.

     







  • Gecenlerde 100kwlik bir s araci isaret eden guncellemeyi yanlislikla verdiklerini okumustum. Isin rengi anlasiliyor yavas yavas.

  • pil miktarlari sanki biraz pazarlama stratejisi gibi, daha fazla pil koymamak icin bir sebep goremiyorum ben acikcasi

  • daha fazla pil ağırlık demek. O aracın altı komple pil.

    Ayrıca haberde hata var p85 4x4 arkadan itiş değil.

  • adamlar yapmış bırakın da yarıştırsınlar...

  • p90d yi kullansalar bile pil eklemek yerine ağırlık azaltmak daha yararlı olur menzil açısından.zaten kafadan 200km yapar yarış modunda.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: suslu76

    pil miktarlari sanki biraz pazarlama stratejisi gibi, daha fazla pil koymamak icin bir sebep goremiyorum ben acikcasi

    Daha fazla pil koymamak için ben sebep görüyorum. Pil arttıkça ağırlık ve maliyet artıyor.
  • Tamam elbette agirlik ve maliyet artiyor, aracin alti da pil, 90kW hem de. Benim dusuncem cok kisinin su an bu arabalari tercih etmeme sebebi menzilleri (range'leri). Tek sarjla 3 saatlik bir mesafeye gidip gelemiyorsun. Gittigin yerde sarj olmasi gerekiyor. Boyle bir kullanimi karsilamasi icin insanin elinin altinda benzinli bir araba olmasi gerekiyor. Cok arabayi tutmak da hem park yeri (parking lot) veya garaj (garage) gerektiriyor, hem sigorta (insurance) ve bakim (maintenance) masraflari oluyor.

    Bataryanin tahmini maliyeti (cost'u) 20k tesla 90 icin, eger bir sekilde 1.5 katina cikartabilseler bu fiyata 10k artis getiriyor yani 100k ya degil 110k ya aliyorsun ama 300 mil (1609m :) ) degil 420-430 mil menzilin (range'in) oluyor agirlik artisini da hesaba katinca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suslu76 -- 14 Mart 2016; 1:53:37 >
  • suslu76 S kullanıcısına yanıt
    Arkadasim bu nasil bir yazidir ya :D. Ingilizce yazdigin her sozcugun anadilinde bir karsiligi var ve bunu biliyorsun,az dikkat :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suslu76

    Tamam elbette agirlik ve maliyet artiyor, aracin alti da pil, 90kW hem de. Benim dusuncem cok kisinin su an bu arabalari tercih etmeme sebebi range'leri. Tek sarjla 3 saatlik bir mesafeye gidip gelemiyorsun. Gittigin yerde sarj olmasi gerekiyor. Boyle bir kullanimi karsilamasi icin insanin elinin altinda benzinli bir araba olmasi gerekiyor. Cok arabayi tutmak da hem parking lot veya garage gerektiriyor, hem insurance ve maintenance masraflari oluyor.

    Bataryanin tahmini cost'u 20k tesla 90 icin, eger bir sekilde 1.5 katina cikartabilseler bu fiyata 10k artis getiriyor yani 100k ya degil 110k ya aliyorsun ama 300 mil degil 420-430 mil range'in oluyor agirlik artisini da hesaba katinca.

    Neyce konuşuyon baba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talharo123

    Arkadasim bu nasil bir yazidir ya :D. Ingilizce yazdigin her sozcugun anadilinde bir karsiligi var ve bunu biliyorsun,az dikkat :-)

    E tabi illa ki her dilde bir karsiligi vardir :) ama soru su ki karsiliklarini kullanmamiz gerekir mi? ;)
  • suslu76 S kullanıcısına yanıt
    Turkce bir forumda azami dikkat etsek cok tatli olur,benim gorusum budur :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talharo123

    Turkce bir forumda azami dikkat etsek cok tatli olur,benim gorusum budur :-)

    Ben anlasilir diye dusunuyorum, o yuzden bana rahat geldigi sekli ile yazdim ama anlasilmayabilir de tabi. Yazdim turkcelerini de, simdi daha iyi olmustur umarim.
  • Su formula e serisini haz etmeyen birtek ben mi varim? Forma dedigin zaman akla ses gelir ayni seyleri turbo motorlara (yanlis hatirliyor olabilirim v6 motorlarads gecis olabilir) o zamanda soylemistik

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rotary eXperimental-7 R kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.