Şimdi Ara

Microsoft Edge kısa süre sonra eklentileri destekleyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft Edge kısa süre sonra eklentileri destekleyecek
    Microsoft zaten daha önce Edge tarayıcısına eklenti desteği getireceği sözünü vermiş ve konuya yakın kaynaklar 2016 ortasında yayınlanacak Windows 10 Redstone güncellemesiyle eklenti desteğinin geleceğini söylemişti. Gelen haberler artık bunun gerçekleşmesinin an meselesi olduğunu gösteriyor.
     
    WinBeta tarafından yayınlanan bir rapora göre Microsoft, artık Microsoft Edge eklenti desteğine son rötuşları veriyor ve ay sonunda yayınlanması beklenen Windows 10 Redstone yapısında bu özelliğe yer verecek. Kaynaklar, 14284 numaralı yapının Edge eklenti desteğini içeren ilk rs1_release sürümü olacağını söylüyorlar. Insider programının patronu Gabe Aul, meşhur kırmızı düğmesine basana kadar Microsoft'un yeni yapıyı tam olarak hangi gün yayınlayacağını bilmek zor. Ancak rahatlıkla buna çok yakınımızda olduğunu söyleyebiliriz.
     

    Detaylar BUILD geliştirici konferansında

     
    Yazılım devi hala geçen yıl onaylanan eklenti desteğiyle ilgili detay vermemek için ağzını sıkı tutuyor. Bu nedenle yeni özellik hakkında pek fazla bir şey bilinmiyor. Ancak bu ay San Francisco'da gerçekleştirilecek olan BUILD geliştirici konferansı sırasında eklentilerin nasıl çalışacağı hakkında daha fazla bilgi edinebileceğiz.
     
    Ayrıca geliştiriciler, Moscone Center'da gerçekleştirilecek etkinlikte, Chrome uzantılarını Edge üzerine nasıl taşıyabilecekleri konusununda fikir sahibi olabilecekler. Redstone güncellemesinin Haziran ayında genel kullanıma açılması bekleniyor. Yani geliştiricilerin popüler Chrome uzantılarını Edge tarayıcısına uyarması için önlerinde yaklaşık üç aylık bir zaman dilimi olacak.
     







  • Eski model Windows Phone lar beta kullandiklarini biliyorlar ama beta nedir idrak edememisler.
    Bende Lumia 950 XL var tarayicisi cok iyi hizli .

    Zamanla daha da iyilesmekte ustelik . Ortalama haftada 1-2 isletim sistemi guncellemesi de geliyor .


    Ideal konumda degiller ama cabalari da inkar edilemez.


    Sorunlu olanlarin en buyuk sikintisi firmware cikmadan windows 10 mobile insider a gecilmesinden sikayetler .

  • myhotyro M kullanıcısına yanıt
    İsteyen istediği telefonu, tarayıcı, işletim sistemini kullanır birader seni ne ilgilendirir. Adamlar pc'de zaten zirvede. Sende garibansın. akıl, zeka vb. garibanı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E8C38219 -- 11 Mart 2016; 18:16:55 >
  • Kendi kafana sıkmaya çok meraklısın MS

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SvadyaDerebeyi

    İsteyen istediği telefonu, tarayıcı, işletim sistemini kullanır birader seni ne ilgilendirir. Adamlar pc'de zaten zirvede. Sende garibansın. akıl, zeka vb. garibanı.

    gayet doğru noktalara değinmiş. Niye bu kadar zoruna gitti. Adam zaten edge,windows phone vs. kullananlar şöyledir böyledir dememiş.Firmanın yaptıklarını da eleştiremeyeceksek "forum" un ne mantığı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geç kaldılar. Ölü doğdu Edge. 2 yıl sonra bile aynı şimdiki ie gibi sadece bi kenarda duracak kimse kullanmayacak. Bunları görmek için kahin olmaya gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redstone seneye (2017) kaldı diye haberler dolaşıyordu geçenlerde. Bu eklenti desteği harici bir güncelleme olabilir.

  • Windows u kullananlar çoğu bizim gibi meraklı değil. İnternete ne ile girilir ahanda şu e harfi var ordan. Bizim gibi kullanıcıların en az 2 tane farklı tarayıcısı yüklüdür pc de. Yakınım olur arkadaşım olur şu siteye girmiyor dediğinde ya chorome ya mozilla yada opera yüklerim ve aldığım yanıt bunlarda giriyor öylemi oluyor.

    Kısaca windows bütünleşik yada güncelleme ile getirdiği her program illaki kullanılır. Bu iyi olsun kötü olsun yapıcak birşey yok alternatif rahat ve pc deki bütün programları çalıştıran başka bir yazılım olsa onu kullanırdım ama çare yok gebe kalmışımız bir kere.

  • AndaCakan kullanıcısına yanıt
    "... kendilerini kandırıp duracaklar tabi garibanlar."

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chrome ile devam ediyorum...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1ses1

    Windows u kullananlar çoğu bizim gibi meraklı değil. İnternete ne ile girilir ahanda şu e harfi var ordan. Bizim gibi kullanıcıların en az 2 tane farklı tarayıcısı yüklüdür pc de. Yakınım olur arkadaşım olur şu siteye girmiyor dediğinde ya chorome ya mozilla yada opera yüklerim ve aldığım yanıt bunlarda giriyor öylemi oluyor.Kısaca windows bütünleşik yada güncelleme ile getirdiği her program illaki kullanılır. Bu iyi olsun kötü olsun yapıcak birşey yok alternatif rahat ve pc deki bütün programları çalıştıran başka bir yazılım olsa onu kullanırdım ama çare yok gebe kalmışımız bir kere.


    Dediğin gibi olsaydı, IE Chroma geçilmezdi Windows'da.

  • Eksiği ve problemi çok edge in maalesef. Gelecek vadediyor ama Microsoft stratejisi gereği %30 u hazır olunca piyasaya sürmüşler tabiri caizse. Temeli sağlamsa ama zamanla olgunlaşacaktır. Zaten adamlar bunun farkında olarak bir sorun oldu mu otomatik ie ye yönlendiriyorlar :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1ses1

    Windows u kullananlar çoğu bizim gibi meraklı değil. İnternete ne ile girilir ahanda şu e harfi var ordan. Bizim gibi kullanıcıların en az 2 tane farklı tarayıcısı yüklüdür pc de. Yakınım olur arkadaşım olur şu siteye girmiyor dediğinde ya chorome ya mozilla yada opera yüklerim ve aldığım yanıt bunlarda giriyor öylemi oluyor.Kısaca windows bütünleşik yada güncelleme ile getirdiği her program illaki kullanılır. Bu iyi olsun kötü olsun yapıcak birşey yok alternatif rahat ve pc deki bütün programları çalıştıran başka bir yazılım olsa onu kullanırdım ama çare yok gebe kalmışımız bir kere.


    Windowsu kullanan ve bahsettiğin gibi olan kullanıcıların yine bahsettiğin gibi olmasının sebebi windows değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro

    Bu Microsoft son yıllarda iyice saçmalama rekorları kırdı. Öyle olunca da iki yakası bir araya gelmiyor.

    Windows Phone 7 çıkardılar zamanında Copy/Paste bile yoktu. Hesapta iOS ve Android'e rakip çıkardılar. Aldılar boylarının ölçülerini.

    Windows 10 ile Edge diye tarayıcı çıkardılar 90'ların Netscape'i daha yetenekliydi dersek biraz abartmış oluruz ama haksızda sayılmayız. Hesapta Chrome ve Firefox'a rakip çıkarttılar.

    Me'dir, Vista'dır, Windows 8'dir. Hep sorunlu ya da bitmemiş ürünleri final ürün diye insanların önüne dünya para isteyerek koydular. Anlamak işlerine gelmiyor ama ama artık meydan 10 sene önceki gibi boş değil.

    Birkaç salak gelip buraya da "Windows Phone akaar" yazar. Aldıkları telefonu satacak enayi bulamadıkları için en iyisi bu diye kendilerini kandırıp duracaklar tabi garibanlar.

    Chrome'a ve Firefox'a rakip olmak istiyorlarsa yada iOS ve Android'e, Google ve Apple'ı içerden yoketmeyi denesinler, Nokia'ya yaptıkları gibi. Kendilerinden bir halt olmadığı için ancak rakibi yok ederek zirveye çıkabilirler.

    Hepsine katılıyorum. Microsoft ancak rakibi olmadığı piyasada at koşturmasını bilir. Hangi pazarda rakibi çıktıysa direk dibi boyladı. Hiç bir rakibi olduğu pazarda en ufak başarı göstergesi yok.

    Tarayıcı, rakibi yokken tabi ki pazarın sahibiydi. Kendini geliştirmeden bize sürekli yeni versiyon gagalıyordu. Sonra firefox çıktı, sonra da chrome çıktı da gerçekten tarayıcı neymiş, nasıl özellikli tarayıcı istenirse yapılabiliyormuş, nasıl da bir tarayıcı hızlı olabiliyormuş gördük.

    Mobil sektöründe de, apple'ın ios'u google'ın androidi varken, microsoft o dayatmacı politikasıyla tabi ki hiç bir şansı yok.

    Linux'u bir kenara bırakırsak, google gibi bir firma işletim sistemi piyasasına girse, en kötü ihtimalle %20-30 pazar payını microsofttan söker alır. Şu x86 mimari hakları ntfs ler falan gibi microsoftun sahip olduğu lisanslar olmasa, sektörde donanım firmaları arasında oturmuş kalıplar olmasa, eğer şimdi 0 dan ilk işletim sistemi yazılıyor olsa zaten microsoft'un esamesi bile okunmazdı google varken.

    Ama tabi hala imkansız değil. Böyle oturmuş ve çok dallara budaklara ayrılan bir sektörde işletim sistemini domine edebilmek için çok ciddi bütçen olmalı. Sadece işletim sistemini yapmak yetmez. Youtube gibi takılman lazım. İlk 5-10 sene cepten milyar dolarlar hosting için gelirin yokken harcayabilecek bütçe lazım. Öncelikle piyasayı domine edene kadar işletim sistemi bir kere bedava olacak, diğer donanım firmalarına iyi teşvikler yapacaksın ki herkes senin için donanımlar üretsin. Oyun, yazılım firmalarına deli teşvikler yapacaksın ki, exe'ye çıkardıkları kadar en az senin işletim sistemine de çıkartsınlar.

    Bu deli bütçe ile her yöne aynı anda saldırırsan bu iş oturur. Zaten windowsla aynı oranda oyun programa sahip olursa, kimse windows'Un yüzüne bakmaz, pazar payı linux'un altına iner.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.