Şimdi Ara

AMD dizüstü bilgisayarlar için harici grafik kartı teknolojisini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD dizüstü bilgisayarlar için harici grafik kartı teknolojisini tanıttı

    İnce ve hafif dizüstü bilgisayarlar genellikle grafik performansından taviz vererek geliyor ama bu durum artık harici grafik kartı ile masaüstü performansı vadeden AMD XConnect teknolojisi sayesinde sorun olmaktan çıkacak gibi görünüyor.

     

    AMD, en son Radeon sürücü güncellemesi ile harici grafik kartı kavramından yararlanmayı umuyor. Radeon Software 16.2.2 güncellemesi, dizüstü bilgisayarlar ve harici GPU arasında kesintisiz tak-çalıştır bağlantısı sağlayan AMD XConnect adında yeni bir teknoloji içeriyor. Eğer Thunderbolt 3 girişi olan bir dizüstü bilgisayarınız varsa, AMD'nin yeni sürücüsüyle makineyi yeniden başlatmak zorunda kalmadan harici bir GPU bağlayabilir ve ekstra grafik gücünden yararlanabilirsiniz.

     

    Şu an için harici GPU'lar Alienware Amplifier ve MSI Shadow gibi belirli dizüstü markalarına bağlanabiliyor. Ancak birkaç ay önce Razer, 375W TDP'ye kadar herhangi bir grafik kartını muhafaza edebilen ve Thunderbolt 3 donanımlı dizüstü bilgisayarlar bağlanarak kullanılabilen "Razer Core" adında bir ekran kartı kutusu duyurmuştu. AMD XConnect teknolojisi bu ürünle uyumlu olarak çalışabiliyor.

     

    AMD dizüstü bilgisayarlar için harici grafik kartı teknolojisini tanıttı

     

    AMD XConnect ile uyumlu Radeon grafik kartları:

     

    - Radeon R9 Fury

    - Radeon R9 Nano

    - Tüm Radeon R9 300 Serisi

    - Radeon R9 290X

    - Radeon R9 290

    - Radeon R9 285
     
    AMD XConnect teknolojisinin sistem gereksinimleri:
     

    - Radeon Software 16.2.2 sürücü (veya daha üstü)

    - 1x Thunderbolt 3 portu

    - 40Gbps Thunderbolt 3 kablosu

    - Windows 10 yapı 10586 (veya daha üstü)

    - Thunderbolt 3 üzerinden harici grafik için BIOS desteği

    - Desteklenen Radeon R9 Serisi GPU ile yapılandırılmış sertifikalı Thunderbolt 3 ekran kartı kutusu

    - Thunderbolt firmware (NVM) V.16 sürümü
     
    Açıkçası XConnect'in sıkı Thunderbolt ve BIOS gereksinimleri göz önüne alındığında, çoğu dizüstü bilgisayar sahibinin Razer Core piyasaya çıksa bile, harici grafik kartı kullanmaları mümkün olmayacak. Ancak diğer ileri seviye oyun teknolojilerinde olduğu gibi, XConnect teknolojisinin yetenekleri de kesinlikle zaman içinde daha fazla dizüstü bilgisayarda kullanılabilir hale gelecek. Bu bağlamda AMD'nin harici GPU yolunda en çok efor sarf edilmesi gereken bölümü geçmeyi başardığını söyleyebiliriz.
     







  • Fiyat konusunda bir denge olursa masaüstü şimdi gerçekten tarih olabilir. Zira hala en eksik yanı grafik tarafı dizüstülerin. Bekleyelim görelim bir kaç yıla belli olur herhalde.

  • Şimdi buna bi ton para isterler. Zaten o paraya da iyi bir masaüstü sistem toplarız :(

  • Geçmişte Hd graphics eziyetinde en tepe noktasını yaşamış ve bu yüzden dizüstü kullanmayı bırakmış insanlar olarak, bir alternatifin gelmesi güzel oldu.
  • boş iş başka birşey değil

  • Yukarıdaki kriterlere göre bir bilgisayar varmıymış?

  • Super birsey olur, aferim amd jim gideli baya duzelmeye basladin, sanirsam o. Enginer in kafasi athlon fx de kaldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de Nvidia bunu ne zamandır yapıyor zaten. Yeni bir şey degil. Amd'ye bak, bir de kendisi keşfedercesine tanıtmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoh hojdur ama benana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acer ile AMD bu işi zamanında da denediler...

    Tunderbolt 3 en tepe bağlantılardan biri olduğu için bu özelliğin olmadığı i7 li iyi bir bilgisayara dönüştürücü ile bile kazandırılmasından dolayı belki piyasadaki laptoplapların sadece %2 sini falan kapsıyordur.

    En büyük probleminin bağlantı temelli olduğu apaçık. 5 yıla Amd vazgeçmezse bu işten (ki daha önce denedi ve vazgeçti Bknz: Acer Ferrari one) amd yi ileri götüreceğini düşünüyorum.

  • dizüstü pazarını biraz da olsa canlandırabilir. Ama potansiyeli sınırlı. Aslında güçlü bir server tarzı ana bilgisayar kutusu olacak. Evde ya da iş yerinde duracak. Çok hızlı bir internet ağı olacak. Bu ağa bağlanacak büyük ekran(geniş ekran tv vb), laptop tarzı klavye ekran(veya hem servera bağlanabilen hem kendi çalışabilen bir bilgisayar), oyun kumandası vb. cihazlar olacak böylece çok esnek bir yapı kurulmuş yük taşımaktan kurtulmuş oluruz. Hem iş hem eğlence amaçlı kullanabiliriz. Hayal mi kuruyorum, sanmam yakında bunun farklı versiyonları aktif olur önümüzdeki 10 sene içinde ;)

  • Dizüstünde ekran küçük klavye sıkıntılı usb vb giriş çıkışlar zayıf işlemci zayıf herşey sınırlı

  • Daha önce de denendi, bir yere varmadı. Amd'nin bu işe girişmesi sanıyorum ki mobil tarafta Nvidia'dan feci fark yemesiyle de ilgili. O alanda enerji verimliliği önemli olduğu için ve maxwell'le gcn1.2 arasında nerdeyse 2 kat fark olduğu için anca böyle bir harici çözümle yetişebilirdi amd. Eğer yeni nesil kartlarda enerji verimliliğini düzeltebilirse bu teknolojiyi unutur giderler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 11 Mart 2016; 12:43:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • galiba bu teknolojiyi xbox one kullanılcak :)

  • yaw bunu yanındamı gezdircen :S

  • Şu dizüstü PC'de oyun oynama sevdasını bir türlü anlayamıyorum. Oyun dediğin masaüstü bilgisayarda oynanır. Orta seviye toplayacağınız bir sistem tüm notebookları ezer geçer. Oyun oynamanın keyfine varırsınız.

    İşin komik tarafı notebook kullanıcılarının %60-70'inden fazlası notebooku masanın üstüne koyuyor bir daha da başka yere taşımıyor. Madem çoğunlukla sabit kalacak neden notebook alıyorsun?

  • Acer ile AMD bu işi zamanında da denediler...

    Tunderbolt 3 en tepe bağlantılardan biri olduğu için bu özelliğin olmadığı i7 li iyi bir bilgisayara dönüştürücü ile bile kazandırılmasından dolayı belki piyasadaki laptoplapların sadece %2 sini falan kapsıyordur.

    En büyük probleminin bağlantı temelli olduğu apaçık. 5 yıla Amd vazgeçmezse bu işten (ki daha önce denedi ve vazgeçti Bknz: Acer Ferrari one) amd yi ileri götüreceğini düşünüyorum.

  • Thunderbolt a sahip notebooklar en sut duzey 3500-4000+ fiyatlarında olacagi icin bu haber şu an için boştur. 5-6 seneye hic kimse 1500 bandindaki notebookta thunderbolt3 göremez. Bence ondan sonra da o fiyatlara zor ama umut :))))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 11 Mart 2016; 13:34:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eve bağlı kalıcaksam zati masaüstü toplarım laptopla ne uraşıcam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mamad

    Daha önce de denendi, bir yere varmadı. Amdnin bu işe girişmesi sanıyorum ki mobil tarafta Nvidiadan feci fark yemesiyle de ilgili. O alanda enerji verimliliği önemli olduğu için ve maxwellle gcn1.2 arasında nerdeyse 2 kat fark olduğu için anca böyle bir harici çözümle yetişebilirdi amd. Eğer yeni nesil kartlarda enerji verimliliğini düzeltebilirse bu teknolojiyi unutur giderler.


    Amd'nin fark yemesinin nedeni. Tek kanal Ram Sabotajı!
    http://www.donanimcibaba.com/2016/02/amd-carrizo-ureticilerin-kurbani-mi-oldu.html
    http://www.extremetech.com/computing/222662-poor-oem-designs-single-channel-ram-sabotage-amds-carrizo





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.