Şimdi Ara

Rise of Tomb Raider PC grafik kalitesi değerlendirmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen yıl Xbox One için piyasaya çıkan, bu yılın başındaysa PC’de boy gösteren Rise of Tomb Raider otoritelerin ve oyuncuların büyük beğenisini kazandı. Görsel yönden de takdir edilen oyun özel efektlerle birlikte sinematik havayı daha iyi yakaladı. Biz de oyunun Xbox One ve PC sürümlerini karşılaştırıp PC için Nvidia işbirliği ile geliştirilen yeni teknolojilerin de bulunduğu özel efektleri değerlendirdik.

    PC ve Xbox One Grafik Değerlendirmesi
    Rise of Tomb Raider’ı Nvidia’nın üst seviyede yakaladığı başarılı fiyat/performans oranıyla yüksek satış adetlerine ulaşan Geforce GTX 970 ekran kartıyla oynadık.

    Oyun, GTX 970 üzerinde 1080p çözünürlükte, en yüksek ayarlarda, bütün özel efektler açıkken çoğunlukla 60 fps hızında çalışıyor. Aksiyonun tavan yaptığı sahnelerdeyse fps oranının 30 ila 45 arasında gidip geldiğine de şahit oluyoruz. Grafiklere gözle görülür etkisi olmayan tesellation ve motion blur gibi efektleri kapattığımızdaysa bu düşüşleri daha az yaşıyoruz. Bu düşüşlerin oyun deneyimini baltalamaması sevindirici. Yani Rise of Tomb Raider’ı GTX 970’le oldukça akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz.

    Rise of Tomb Raider’ın son yıllarda çıkan en zengin görselliğe sahip oyunlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Oyun hem oynanabilirliği hem de grafikleriyle keyifli zaman geçirmeyi garantiliyor. Biz her ne kadar güçlü bileşenlere sahip bir PC ile en yüksek ayarlarda görsel bir şölen yaşıyor olsak da Rise of Tomb Raider’ın Xbox One sürümü de oldukça kaliteli görsellere sahipti. Fakat oyunun PC sürümü özel efektler sayesinde Xbox One sürümüne göre daha hoş görünüyor. Geliştiriciler PC sürümünü hazırlarken her şeyi bire bir aktarmak yerine PC sürümünde grafikleri geliştirmişler.

    Tabi bu gelişmiş grafikler ile akıcı bir deneyim yaşamak isteniyorsa güçlü bir ekran kartına ihtiyacınız var. Tomb Raider’ın ayarlar kısmında detay seviyesi oldukça düşürülebiliyor olsa da 720P çözünürlük ve en düşük detay seviyesinde bile akıcı bir deneyim için GTX 750 ve üzeri bir ekran kartına ihtiyaç duyuluyor.

    PC’de oyunun grafiklerini en düşük seviyeye çekince gerek karakterimiz, gerekse de çevre açıkçası bütün havasını kaybediyor. Oyunu en düşük ayarlarda oynamak atmosferi kesinlikle baltalıyor. Belki abarttığımızı düşüneceksiniz ama açıkçası oyunu bu şekilde hiç oynamamak daha iyi.

    Diğer taraftan grafikler normal seviyede bile gözlerinize bayram ettirecektir. Özellikle aksiyonun arttığı sahnelerde normal ile en yüksek ayarlar arasındaki farkı anlamak çok zor. O yüzden normal ayarlarda Purehair, HBAO+ ve Bloom gibi efektleri açarak görselliği sinematik hale getirebilirsiniz. Şimdi isterseniz bu efektlerin oyundaki etkisine yakından bakalım.
    Purehair
    Crystal Dynamics’in Purehair teknolojisi sadece tüy ve saçları daha gerçekçi yapmakla kalmıyor, aynı zamanda karakterlerini sürekli yakından gördüğümüz oyunların görsel gücünü de arttırıyor. Güzelliği ile bir çok oyuncunun hayranlığını kazanan Lara Croft da Purehair teknolojisi sayesinde harika görünüyor. Lara’ya yakından baktığımızda Crystal Dynamics’in Purehair teknolojisinin gücünü daha iyi anlıyoruz.

    Öyle ki sanki karakterimiz bir nesil atlamış gibi. Özellikle Purehair’i en yüksek ayarlara getirdiğimizde Lara’nın güzelliğine güzellik katılıyor. Purehair’in GTX 970’te fps değerlerini hemen hemen hiç düşürmemesi bizi memnun etti. Zaten bu teknoloji grafiklere çevrenin normal ile en yüksek ayarlarda gözükmesinden daha fazla etki ediyor. Yani görselliğe önem verenler Nvidia’nın Hairworks teknolojisine benzeyen Purehair’i mutlaka kullanmalı.

    HBAO+
    6- Rise of Tomb Raider’da kullanılan en önemli teknolojilerden biri Nvidia’nın HBAO+ gölgelendirme tekniği. Ortam ışığının her bir noktada nasıl görüneceğini ölçen bir gölgeleme ve kaplama teknolojisi olan HBAO+ gerçekçiliği önemli ölçüde arttırıyor. Türünün en iyisi olan bu gölgelendirme tekniği sayesinde mekanların derinliğini daha iyi algılayabiliyoruz.

    Bunun yanında yakındaki kaplamalar düz bir zemin olmaktan çıkıp her bir taş parçasının ayrı ayrı durduğuna şahit olabilirsiniz. Ortam gölgelendirmesi konusunda en gelişmiş teknik olan bu teknoloji özellikle GTX 970 gibi güçlü ekran kartlarını kullananların favorisi olacak. Ekran kartına çok fazla yük bindirmemesi yüzünden bu teknolojiyi daha gerçekçi görseller arayanlara öneriyoruz. Bitkiler, çadırlar, kayalıklar gibi her türlü nesnenin bu gölgelendirme tekniği sayesinde daha iyi göründüğüne şahit olacaksınız.

    Bloom
    Bildiğiniz gibi gerçek hayatta özellikle karanlık bir yerdeyken çok yoğun bir ışık kaynağıyla karşılaşınca gözlerimiz odaklanamaz. Işığa alışmak için bir sürenin geçmesi veya aydınlık bir ortama çıkmamız gerekir. Bloom efekti gerçek hayattaki bu durumu oyunlara uyarlıyor. Rise of Tomb Raider gibi mağaradan mağaraya koşturduğumuz bir oyunda bu efektin etkisini daha iyi hissediyoruz. O yüzden Bloom efektini de oyunun PC sürümünde aktif etmenizi öneriyoruz.

    Rise of Tomb Raider’da başka özel efektler de bulunuyor, ama bunların grafiklere etkisi oldukça az. O yüzden saydığımız 3 özel efekti normal ayarlarda açarak görsel şölen yaşayabilirsiniz. Bir başka PC performans değerlendirmesinde karşılaşmak üzere, hoşçakalın.







  • neden bir amd kartla da denenmemiş oyun onu anlamadım :\

  • " Grafiklere gözle görülür etkisi olmayan tesellation ve motion blur gibi efektleri kapattığımızdaysa bu düşüşleri daha az yaşıyoruz."

    Gözle görülür etkisi olmayan?Peki o zaman aşağıdaki karşılaştırmalara bakalım ;

    1-http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/rise-of-the-tomb-raider/alt/rise-of-the-tomb-raider-tessellation-interactive-comparison-008-tessellation-on-vs-tessellation-off.html

    2-http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/rise-of-the-tomb-raider/alt/rise-of-the-tomb-raider-tessellation-interactive-comparison-003-tessellation-on-vs-tessellation-off-alt.html

    3-http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/rise-of-the-tomb-raider/alt/rise-of-the-tomb-raider-tessellation-interactive-comparison-004-tessellation-on-vs-tessellation-off-alt.html

    4-http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/rise-of-the-tomb-raider/alt/rise-of-the-tomb-raider-tessellation-interactive-comparison-005-tessellation-on-vs-tessellation-off.html

    5-http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/rise-of-the-tomb-raider/alt/rise-of-the-tomb-raider-tessellation-interactive-comparison-002-tessellation-on-vs-tessellation-off-alt.html

    6-http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/rise-of-the-tomb-raider/alt/rise-of-the-tomb-raider-tessellation-interactive-comparison-001-tessellation-on-vs-tessellation-off-alt.html


    Kaynak :http://www.geforce.com/whats-new/guides/rise-of-the-tomb-raider-graphics-and-performance-guide

    Ayrıca kaynak'tan oyuna dair tüm görsel efektler açık ve kapalıyken ki halinin farklarını görebilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bodyman700

    neden bir amd kartla da denenmemiş oyun onu anlamadım :\


    zaten daha çok 970 reklamı gibi olmuş
  • Emumaster

    Orada oyunu oynarken herhangi bir fark göremiyorsunuz dedim, yoksa tabi ki etkisi var ekran görüntülerine bakarsak. Hiçbir etkisi olmayan bir teknoloji olamaz ki zaten.

  • Video player sorunlu!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmuMaster

    Grafiklere gözle görülür etkisi olmayan tesellation ve motion blur gibi efektleri kapattığımızdaysa bu düşüşleri daha az yaşıyoruz. Gözle görülür etkisi olmayan?Peki o zaman aşağıdaki karşılaştırmalara bakalım ; 1-http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/rise-of-the-tomb-raider/alt/rise-of-the-tomb-raider-tessellation-interactive-comparison-008-tessellation-on-vs-tessellation-off.html 2-http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/rise-of-the-tomb-raider/alt/rise-of-the-tomb-raider-tessellation-interactive-comparison-003-tessellation-on-vs-tessellation-off-alt.html 3-http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/rise-of-the-tomb-raider/alt/rise-of-the-tomb-raider-tessellation-interactive-comparison-004-tessellation-on-vs-tessellation-off-alt.html 4-http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/rise-of-the-tomb-raider/alt/rise-of-the-tomb-raider-tessellation-interactive-comparison-005-tessellation-on-vs-tessellation-off.html 5-http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/rise-of-the-tomb-raider/alt/rise-of-the-tomb-raider-tessellation-interactive-comparison-002-tessellation-on-vs-tessellation-off-alt.html 6-http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/rise-of-the-tomb-raider/alt/rise-of-the-tomb-raider-tessellation-interactive-comparison-001-tessellation-on-vs-tessellation-off-alt.html Kaynak :http://www.geforce.com/whats-new/guides/rise-of-the-tomb-raider-graphics-and-performance-guide Ayrıca kaynaktan oyuna dair tüm görsel efektler açık ve kapalıyken ki halinin farklarını görebilirsiniz.


    Bahsedilenden daha fazla etkisi olduğuna ben de katılıyorum fakat efekt için gereken performans miktarı/görsel farklılık orantısı yapıldığında Alkan'ın seçimine ben de katılıyorum. Tesellation'u kapatarak veya kısarak onun yerine HBAO+ gibi birçok efekti açmak daha mantıklı.





  • Oyun nvidia işbirliği ile hazırlandığı için. Oyundaki çoğu teknolojiler nvidia kartlara özel. Amd işbirliği olmadığından gereksiz kasmalar olacak ve kartlar boş yere kötüymüş izlenimi bırakacaktı. Doğrusu bu yani.

  • Tesselation gereksiz nedir yahu dx 11 ve 12nin en önemli unsurlarından birisi tesselation değilmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmuMaster

    Grafiklere gözle görülür etkisi olmayan tesellation ve motion blur gibi efektleri kapattığımızdaysa bu düşüşleri daha az yaşıyoruz. Gözle görülür etkisi olmayan?Peki o zaman aşağıdaki karşılaştırmalara bakalım ; 1-http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/rise-of-the-tomb-raider/alt/rise-of-the-tomb-raider-tessellation-interactive-comparison-008-tessellation-on-vs-tessellation-off.html 2-http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/rise-of-the-tomb-raider/alt/rise-of-the-tomb-raider-tessellation-interactive-comparison-003-tessellation-on-vs-tessellation-off-alt.html 3-http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/rise-of-the-tomb-raider/alt/rise-of-the-tomb-raider-tessellation-interactive-comparison-004-tessellation-on-vs-tessellation-off-alt.html 4-http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/rise-of-the-tomb-raider/alt/rise-of-the-tomb-raider-tessellation-interactive-comparison-005-tessellation-on-vs-tessellation-off.html 5-http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/rise-of-the-tomb-raider/alt/rise-of-the-tomb-raider-tessellation-interactive-comparison-002-tessellation-on-vs-tessellation-off-alt.html 6-http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/rise-of-the-tomb-raider/alt/rise-of-the-tomb-raider-tessellation-interactive-comparison-001-tessellation-on-vs-tessellation-off-alt.html Kaynak :http://www.geforce.com/whats-new/guides/rise-of-the-tomb-raider-graphics-and-performance-guide Ayrıca kaynaktan oyuna dair tüm görsel efektler açık ve kapalıyken ki halinin farklarını görebilirsiniz.


    gördüğüm kadarıyla oyunun deneyimini daha iyi yaşattıracak gözlere bayram ettirecek birşey yok.Açmaya da gerek yok.Bence bir göz doktoruna görünün :)





  • selmand
    Tessellation gereksiz diye genel bir yorumda bulunmadım videoda, *siteci*'nin yorumunda dediği gibi efektin Rise of Tomb Raider'da yeterince iyi kullanılmadığını, oyuna etkisinin fazla olmadığını düşündüğümü söyledim. Lütfen iki durumu karıştırmayalım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: selmand

    Tesselation gereksiz nedir yahu dx 11 ve 12nin en önemli unsurlarından birisi tesselation değilmi?


    Dx 11'i Dx 11 yapan Tesellation'dır. Onun sayesinde bu denli detaylı texturelar görebiliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    Bence sende en kısa sürede okula yazıl türkçe dersi gör.Zira okumayı anlama sıkıntın var buna ek olarakta üslub bozukluğun var tanımadığın kişilere karşı.

    Editör demişki "Grafiklere gözle görülür etkisi olmayan" , şimdi bu ne demek?Bir teknoloji varda bunu göz algılamıyormu?

    Verdiğim 6 tane örneği açıp bakan bir insan evladının tesellation olayını anlayamaması için gerçekten ya "KÖR" yada "BAĞNAZ" olması lazım.

    Burada editör kendini savunabilir , sana ihtiyacı yoktur eminim avukatıda değilsin , benden yana bir yaran olduğunuda sanmıyorum ve hiç bir şekilde sana "Bence bir göz doktoruna görünün :))))))))))" diye sözde şirin bir argümanla karşılık verme hakkıda vermez.

    Varsa bir tezin sun ortaya koy yoksa kendini rezil etme.

    Hayret bir şey ya , burada birinin yaptığı hatayı düzeltiyoruz sözde oyun editörü , tesellation gibi bir teknolojiyi editör çok basite indiriyor , hatasını düzeltincede üyeside gelir bize çatar.

    Yok abi iyilik yapanda kabahat.




  • Tessellation gayet önemli bir özellik lakin bu ayarın en berbat kullanıldığı oyunlardan biri olmuş rise of tomb rider. Bi AC Unity deki tessellitiona bakın bir de buna yani.

  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    senin gibilere ders veriyorum keza akademisyenim zaten

    neymiş ""Grafiklere gözle görülür etkisi olmayan"" demişmiş.Lafları cımbızla seçip olayın bütününü göremeyen kişilerden ne beklenir ki?Attığın resimlerde değişen tek şey kayaların estetikleri kimine göre off hoştur kimine göre on hoştur

    performans kaybına değmez demiş yani anlayabildin mi?İstersen senin yerine randevu alırım mhrs den göz doktoru için
  • Purehair TressFX oluyor yanlız. Crystal'in teknolojisi değil o, aslında AMD'nin TressFX'ini kullanıyorlar, ama nvidia anlaşmalı diye TressFX yazmamışlar belli ki. Crystal'in yaptığı şey spline-base saç modellemek, saçı modelliyorlar sadece. Render ve simülasyon işlemi TressFX'e ait.
  • dhnin videosu bscde bscnin videosu dhde ne anladım bu işten bscyi kapatın tek sitede toplanın bari boşuna sunucu kirası ödemeyin bence mantıklı

  • Ah Lara ah o yeşil gözlerine kurban :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    Ne olursan ol , konuşmayı iletişim kurmayı bilmedikten sonra benim için bir HİÇsin.

    Bak rezil olduğunla kaldın halen elinde somut bir delil yok.Attığım resimlerde değişen tek şey kayalar demek?Heee, demek sadece 1 tanesine baktın ve kimisine göre hoş kimisine göre boş demek?Heeeeeee

    Bak şimdi kıvırmanın hiç alemi yok.Bunca yüksek ekran kartı alan adam salak mı gerizekalımı da 1000 lerce lira para ödüyor o tesellation ve türevi teknolojileri kullanmak için.Sen hiç "oyun high destekliyor ama ben low'da oynayacağım yaaa" diyen gördünmü?El insaf göz göre görede yalan söylenmez.

    Performans kaybına değmez demiş (anladım anladım kendini kasma türkçe bilen benim ihtiyacı olan sensin) , HEEEEEEEEE bak o zaman aşağıdaki tabloya performans kaybı o kadar uçuk değerlerdemi ;

    Rise of Tomb Raider PC grafik kalitesi değerlendirmesi

    4-5 fps'yimi milletin başına kakıyorsun

    Al buda blur performans kayıp tablosu ;

    Rise of Tomb Raider PC grafik kalitesi değerlendirmesi

    O tesellation algılayamayan gözünü seveyim kendini daha fazla rezil etme dx 11'in en büyük nimetlerinden olan tesellation'a "kayaların estetikleri kimine göre off hoştur kimine göre on hoştur" diyen gördümya Allah'ım bugünde ibretimi aldım sana çok şükürler olsun hakikaten ülkemizin ilerlememesine şaşmamalı birde bu adam akademisyen olduğunu iddia ediyor artık neciyse .

    ilgili bir video ;




    Öncelikle bu mesajı sana cevap olarak değil başlığı okuyan herkes için yazıyorum o yüzden egon tavan yapmasın "bana cevap verdi" diye sevinme

    Yani mesaj sana TESELLatİon olmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmuMaster -- 11 Mart 2016; 0:00:19 >




  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    evet 4-5 fps yi kar sayıyorum sen istediğin kadar hikaye yaz buraya önce bir göz doktoruna görün sonra benim muhattabım olabilirsin

    haydi şimdi sana iyi TESELLLLLiler




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.