Şimdi Ara

Android’deki yeni virüs Türkiye’deki mobil bankacılık kullanıcılarını hedefliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Android’deki yeni virüs Türkiye’deki mobil bankacılık kullanıcılarını hedefliyor


    Güvenlik yazılımları şirketi ESET, Android’de bankacılık sistemini hedefleyen yeni bir virüs türü keşfettiklerini duyuran bir güvenlik raporu yayınladı. Bu zararlı yazılım, mobil bankacılık kullanıcılarının hesaplarına giriş yaparken kullandıkları kimlik bilgilerini çalmaya çalışıyor.


    Yazılım Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki bazı büyük bankaların uygulama giriş ekranlarını taklit eden bir arayüz ekrana getiriyor. Telefonda yüklü yazılımlara göre ilgili banka ekranı karşınıza geliyor ve siz sanki banka hesabınıza giriş yapıyor gibi sisteme girmeye çalışıyorsunuz. Sahte uygulama şifre ya da parola girmeden farklı bir işlem yapmanıza izin vermiyor ve ekranı kilitliyor. Siz gerekli bilgileri girdiğinizde ise sistem hata veriyor ancak verileriniz karşı tarafa iletilmiş oluyor.


    SMS'leri de Okuyabiliyor 


    İkincil bir güvenlik önlemi olarak kısa mesaj şifresine güveniyorsanız o noktada da işinizin garanti olmadığını belirtelim. Uygulama kısa mesajları da karşı tarafa yönlendirebiliyor. Bu sayede siz farkına bile varmadan korsanlar sizin yerinize bir şifre alıp, telefonunuzdan da bu şifrenin yer aldığı sms’i çekerek hesaplarınızı boşaltmaya başlayabilir.


    Sahte bir Flash Player uygulaması olarak yayılan malware, yükleme esnasında "Yönetici İzni" istiyor. Bu sayede telefonunuzda özgürce istediği her alana erişim iznine kavuşmuş oluyor. Tabi Flash Player uygulamasının böylesi bir izne ihtiyaç duymayacağını tecrübeli ve dikkatli kullanıcılar bilecek, kuruluma da  izin vermeyecektir ancak bu durumdan etkilenme ihtimali olan kullanıcı sayısı da azımsanamayacak kadar çoktur.


    20 Büyük Bankanın Giriş Ekranını Taklit Ediyor 


    Eset yetkilileri uygulamanın bu keşfedilen ilk sürümleri olduğunu, zamanla daha aldatıcı niteliklere bürünebileceği ve daha fazla bankanın sahte giriş ekranıyla daha fazla kullanıcı için tehdit oluşturmaya başlayacağını söylüyor.


    Avustralya, Yeni Zelanda ve Türkiye içerisinde faaliyet gösteren 20 büyük bankanın giriş ekranını kullanan ve hızlı bir şekilde yayılım gösteren malware Android/Spy.Agent.Sl olarak adlandırılmış.


    Bu zararlıdan korunmak için telefonunuza kurduğunuz yazılımların istediği izinlerde dikkatli olmakta ve Yönetici İzni isteyen yazılımları emin olmadan yüklememekte yarar var.









  • Windows Phone akar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone akar
  • Her abuk subuk yazılımı kurmamak lazım. Güvenilir yazılımların indirme oranları yüksektir, bu gibi ayrıntılara dikkat edilirse hiçbir şey olmaz.

  • Kim ne derse desin Apple.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MinPayne

    Kim ne derse desin Apple.



    katılıyorum iphone da virüs olayı sonlarda ya da yok gibi bir şey

  • ne oldugu belli olmayan uygulamalari kurup(hele parasini vermeyip crackli olanlari) virus kaptim diyenlere imreniyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mutku

    iphone akar


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bankaların girişindeki güvenlik resmi bu işe yarıyor. Gercekten banka ekranındamısınız değilmisiniz bunu anlamanız için var. Resim sizin daha önce belirlediğiniz resim değilse 2. güvenik işlemini yapmayın ve durumu bAnkanıza bildirin.

  • Androidi bırakmamın bir sebebi de budur. Windows platformunun marketi zayıf diyenler, en güvenli mobil sistemin hangisi olduğunu bir araştırsınlar isterim.

  • Android marshmallow da yüklerken hunharca izinleri kabul etmezseniz bir tırt olmaz güvenli ve açık sistem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • android 5.0 öncesi sıkıntılı.
  • kaynak sitenin yazısında neredeyse en başta yazıyor

    quote:

    Installation
    The trojan must be downloaded and manually installed.




    google play haricinde başka bir kaynaktan uygulama yüklemeyenler için yine hiç bir sorun yok. haber başlığı öyle bir atılmış ki telefondan internette dolaşırken virüs gelecek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sorceress

    Androidi bırakmamın bir sebebi de budur. Windows platformunun marketi zayıf diyenler, en güvenli mobil sistemin hangisi olduğunu bir araştırsınlar isterim.


    Hiçbir özellik yok, kullanan yok, dolayısı ile ultra güvenli. Kimse kullanmayınca kimseye de virüs bulaşmıyor :))

  • Okumayı sevmeyen bir milletiz.

    Haberi dikkatli okursanız uygulamanın yönetici yetkisi istediğinden bahsetmiş. Yönetici yetkisi verebilmeniz için android telefonun root edilmesi gerekli. Rootsuz bilgilerinize ulaşamaz. Aynı durum ios için de geçerli. JB yapılmış iosta tehlikelere açık hale gelir.

    Root edilmiş bir telefonda yönetici yetkisi isteyen uygulamalara dikkat edilmeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madmax50

    Okumayı sevmeyen bir milletiz. Haberi dikkatli okursanız uygulamanın yönetici yetkisi istediğinden bahsetmiş. Yönetici yetkisi verebilmeniz için android telefonun root edilmesi gerekli. Rootsuz bilgilerinize ulaşamaz. Aynı durum ios için de geçerli. JB yapılmış iosta tehlikelere açık hale gelir. Root edilmiş bir telefonda yönetici yetkisi isteyen uygulamalara dikkat edilmeli.


    Root yetkisi ve Yönetici yetkisi ayrı şeyler, güvenlik sekmesi içerisinde cihaz yöneticileri diye bi sekme var sanırım bahsedilen olay bu

  • Android güvensiz diyenler önce açıklamayı iyi okusunlar. Google play harici bilinmeyen kaynaklardan uygulama yükleyince bu virüs giriyor. Ben çok rahat bir şekilde android telefonumdan işcep kullanıyorum. Hiç güvenlik kaygım da olmadı şu güne dek. Bilinmeyen kaynaklardan da uygulama yüklemiyorum zaten. Apk indireceğinize adam gibi parasını vererek alın paranız yoksa da indirmeyin kardeşim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugursimsek_03 -- 11 Mart 2016; 0:38:31 >
  • Sazan gibi her şeye tıklarsanız başınıza gelmeyen kalmaz...

  • Başlıgı okuyunca sankim bankacılık sistemini gelişterecek zannettim :)

  • Marketten banka programiyla giris yaptiktan sonra ne olabilir ki? Ayrica flas mi kaldi artik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.