Şimdi Ara

iPhone satışlarındaki düşüş beklenenden daha fazla olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iPhone satışlarındaki düşüş beklenenden daha fazla olabilir

    Apple bu çeyrekte, iPhone satışlarında tarihinde ilk kez bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla düşüş bekliyor. Hatta Tim Cook da bu sonucu kabullenmiş durumda. Şirket CEO'su "Bu çeyrekte iPhone satışlarında düşüş bekliyoruz. Konuşulan seviyelerde bir düşüş olacağını sanmıyorum" demişti. Apple iPhone satışları 2014'ün yılının aynı döneminde 74.5 milyon gibi rekor bir seviyeye ulaşmıştı.

     

    Şirket sürpriz şekilde 2015'te 74.8 milyon iPhone satarak bu rakamı aşmayı başardı. Ancak Apple, Ocak ayından Mart'a kadar muhteşem bir üç aylık dönem geçirmediyse, satışlarda ilk kez yıllık bazda bir düşüş yaşayacak. Pacific Crest Securities analisti Andy Hargreaves de satışlarda düşüş bekleyenler arasında yer alıyor. Hatta bu tahmin genel beklentinin de altında yer alıyor.

     


    Düşüşün kısa sürmesi bekleniyor


     

    iPhone satışlarındaki gerilemenin kısa süreli olması bekleniyor. Sonraki çeyreğe 4 inçlik Apple iPhone SE modelinin katkı sağlayacağını görebiliriz. Daha sonrasında ise yeni tasarım Apple iPhone 7 ve Apple iPhone 7 Plus daha güçlü satışların önünü açabilecek.

     

    Şirketin herhangi bir çeyrekte fark yaratabilecek potansiyele sahip bir alıcı kitlesi var. iPhone 6 piyasaya çıktı ancak iPhone sahiplerinin yüzde 60'ı henüz büyük bir ekrana sahip bir cihaza terfi etmiş değiller. Daha büyük ekrana sahip bir iPhone istemeyenler belki de yaklaşan iPhone SE gibi daha güçlü bir 4 inç model bekliyor olabilirler. Her iki durumda da kenarda satın alma yapmak için bekleyen ciddi sayıda bir potansiyel iPhone alıcısı var.

     







  • Güccük yapın şunları insan kullanacak.
    iPhone satışlarındaki düşüş beklenenden daha fazla olabilir

  • Dünyayı bilemiyorum ama Türkiye'de taş çatlasa 10 kişide gördüm. Ankara'da yaşıyorum ve genelde 6/6 Plus ya da daha eski modeller. Genelde yeni kasalar daha fazla satıyor doğru ama 6s Türkiye'de bariz daha az satıyor. (6 ile kıyaslandığında)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Götterfunken

    Dünyayı bilemiyorum ama Türkiye'de taş çatlasa 10 kişide gördüm. Ankara'da yaşıyorum ve genelde 6/6 Plus ya da daha eski modeller. Genelde yeni kasalar daha fazla satıyor doğru ama 6s Türkiye'de bariz daha az satıyor. (6 ile kıyaslandığında)

    Doğru diyorsun. Aslında herkes S serisi tavsıye edıyor ama gel gelelim ki normal 6 kullananlar 6s kullananlardan daha fazla. Mesela ben 6 kullanıyorum 7 cıkınca 7 alacagım daha sonra 8. 7s falan kullanmam her sene telefon degisemem ama 2 senede bir degisirim ve bu degıstıgım telefonda yenı kasa olması benım ıcın daha onemlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mar00N

    quote:

    Orijinalden alıntı: Götterfunken Dünyayı bilemiyorum ama Türkiyede taş çatlasa 10 kişide gördüm. Ankarada yaşıyorum ve genelde 6/6 Plus ya da daha eski modeller. Genelde yeni kasalar daha fazla satıyor doğru ama 6s Türkiyede bariz daha az satıyor. (6 ile kıyaslandığında)
    Doğru diyorsun. Aslında herkes S serisi tavsıye edıyor ama gel gelelim ki normal 6 kullananlar 6s kullananlardan daha fazla. Mesela ben 6 kullanıyorum 7 cıkınca 7 alacagım daha sonra 8. 7s falan kullanmam her sene telefon degisemem ama 2 senede bir degisirim ve bu degıstıgım telefonda yenı kasa olması benım ıcın daha onemlı.


    birşey söylücem 2 senede bir neden değiştiriyorsunuz ? gücü özelliklerimi yetmiyor mu? ios uygulamalarına benimde anlamadığım olay bu ip7 çıkınca 6'nın yine her türlü gideri olacak yani neden zorunluluk gibi hissediyorsunuz ? bana öyle geldi açıkcası normal birşey gibi diş fırcası değiştirmek gibi yazmışsınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0quz28 -- 9 Mart 2016; 20:41:44 >




  • ana ios6 yuklu 5 versinler 6s 7 8 ler sizin olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -3500 TL verdiği için elindeki telefonun en iyi fotoğraf çeken cihaz olduğunu iddaa edip başka marka telefonla daha iyisini gözünün önünde çekip göstermemize rağmen hala APPLE diyen bir kitle bu. Birde bu arkadaş kamerası için almış bu telefonu.
    -Bütün gün fotoğraf çeken bir arkadaşıma galaxy s7 modellerini gösteriyorum, görüyor ama hala APPLE diyor.
    -En iyi ekran diyorum amoled diyorum(ki aPPle da bu ekrana geçecek) Adam hala en iyisi Apple diyor(ekran teknolojisinide bilmiyor)
    -Adamın işi video editlemek ve render üzerinde kurulu gösteriyoruz macbook işini yavaşlatıyor ama APPLE diyor(kullanmayıda bilmiyor).
    -......

    Kısacası Apple batsa bile ülkemizdeki kullanıcılar bu markayı yaşatırlar. Piyasadaki ürünlerini karaborsadan 100.000 TL ye alırlar yinede elma logosuz yaşayamazlar. Öyle bir delilik bu memleketimizde.

  • vamp kullanıcısına yanıt
    İphone 6s den iyi çeken andeoid telefonları söyler misiniz bende arıyorum bulamadım ön ve arka kamera ikiside önemli, en son çıkanlar hariç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S7 Edge, iPhone satışlarını çok etkileyecek. Adam S7 konusunda yazmış: iPhone 6S Plus almaya gidiyordum. S7 Edge e baktım. Aldım demiş. Adamlar ekran-kasa oranını çok iyi yapmışlar. Bir tane de iPhone 6S Plus kullanıcısı arkadaş da: Benim telefonla yan yana koydum. Benimki tuğla gibi kaldı. S7 Edge aldım demişti. Adam haklı.
    http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7243&idPhone2=7945

    Şuraya baksanıza. İkisi de 5.5 inç. Ama iPhone neredeyse 200 gram, diğeri neredeyse 150. iPhone 77.9 yani neredeyse 78 mm genişlik ile elde tutması epey zor bir cihaz, S7 Edge ise 72.6 mm ile ondan yarım santimden daha bile fazla daha ufak. 5.5 inç ama 5.3 inç LG G5 den daha dar ve daha elde tutulur...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlliedSL
    İphone 6s den iyi çeken andeoid telefonları söyler misiniz bende arıyorum bulamadım ön ve arka kamera ikiside önemli, en son çıkanlar hariç.


    Galaxy S7 Edge al. 6S den de 6S Plus dan da daha iyi resim de çekiyor, video da. Tüm video incelemelerini izledim.

    Youtube dan arat 6S Plus vs S7 Edge diye.

  • bu haber bence tim cook tan çok ekremi üzecek...

  • konu başlığındaki dehşeti yok edecek durum

    "Düşüşün kısa sürmesi bekleniyor"
  • Merak etmeyin Apple oled ekranı icat edip kullanmaya başladıktan sonra satışlar artar yine. Apple'cılar iyi bilir, onlar her zaman ilk olmayı hak eder. Oled ekranlı ilk akıllı telefon iphone olacak tabi ki ne zannettiniz.

  • iphone 6'nın boyutları iyi sayılır ancak tipi iğrenç. 4 ve 5 teki tasarım harikasından kazmalığa doğru üstün başarı sergiliyorlar. Eşşek şeyi kadar olmayacak, en fazla 4,5-4,7" olacak telefon dediğin.

  • Zaten akıllı telefonlar çıktığından beri insanlar doydu bu cihazlara. Doydu derken ihtiyacı karşılayacak kadar telefon satışı yapıldı. Telefon satışlarında bi düşüşün olması gerekir ancak bizim toplumumuzda 6s'i olsa bugün 7 çıksın hemen gidip alacak tipler çok fazla.

    "oo 3 di taç varmış, oo bunun ekranının köşeleri kıvrımlıymış, oo bunda 3 cigobayt rem varmış, oo bunun kamerası çokpikselmiş" vs gibi ucuz sebeplerle telefon değiştirir oldu bahsettiğim grup.

    2600'e alıyorsun 8 ay sonra 1700-1800'e verip 3000'e yenisini alıyorsun. Aradaki zararın karşılığı 3d touch birkaç megapixel ve yeni modele sahip olma hazzı.


    Sözlerim gerçekten ihtiyacı olanlara değil. Telefona ihtiyacın vardır, uzun süre kullanmak istersin, verirsin 3000 alırsın ve gittiği kadar kullanırsın. Ancak yeni cihazla yapabildiğini eski cihazıyla da yapanlar bu saydığım ucuz bahanelerle israfa giriyorlar. Keşke hepimiz birer homo economicus olabilseydik de o paraları daha faydalı kullanabilseydik.




  • Beklenen son ,artık ip7 bekleniyor yavaştan düşer .Zaten piyasa da güven vermiyor eskisi gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple kullananlar her gun ayni arayuze bakmaktan bikmiyo musunuz ben sıkılıyorum la telefondan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aferna*

    Apple kullananlar her gun ayni arayuze bakmaktan bikmiyo musunuz ben sıkılıyorum la telefondan


    Sürekli telefona bakmıyoruz. İşimiz gücümüz oluyor, onlarla ilgileniyoruz.

  • iPhone kamerası en iyidir diyen falan o konulara hiç girmiyorum. Samsung ve lg bu konuda hatta çoğu konuda iPhone ları geride bıraktı. iOS 9'da en dandik iOS sürümü olunca kaçınılmaz son.. Ve tabiki fiyat konusu (ülkemiz için)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forza Ferrari kullanıcısına yanıt
    Bizim toplumumuzda fazla falan değil. Git avrupaya amerikaya o adamlar hep kontratlı telefon kullanır. Max 1 sene bitince operatör yenisini verir. Türkiye ister inanın ister inanmayın fakir bir ülke.

    Birde size dayatılan dogmalara bu kadar takmayın arkadaşlar dünyaya bir kere geliyorsunuz. 10 senede bir telefon değiştirip çivili yatakta yatınca hiç bir şey olmuyor. Böbreğini sat al demiyorum ama adamın parası vardır ve alır hatta parası vardır 2 ayda bir yeni telefon alır eskileriyle de kule yapar ve bu hiç kimseyi ilgilendirmez. Olay bu kadar basit.

    Tutumlu olmak çok büyük bir olay değil en azından kimsenin gelip sen çok tutumlusun bravo falan dediğini görmedim. Asıl büyük başarı istediğin her şeyi alma gücünün olmasıdır. Az'a kanaat getiriyorsundur harcadığından fazla kazanıyorsundur ve bu seni tatmin ediyordur zaten zenginlik budur ama sürekli çok para harcayabilene laf sokuyorsan ben o işin altında kıskançlık veya çekememezlik ararım.

    Heralde bu konuda bunda daha iyi bir laf yok: "Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış."




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.