Şimdi Ara

Kendi aracım ile yurtdışında yaşamak..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Yakında iş amacıyla Polonya'ya gideceğim. Ne kadar kalacağım belli değil, zamanla belli olacak.
    Aynı zamanda ara sıra (her ay veya her iki ayda bir) da Ukrayna'ya gitmem gerekecek. Bu sebeple aslında ülke sınırında giriş-çıkış yapmış bulunacağım.

    Benim sorum ise, yeni bir araç almak veya kendi aracımı satmak istemediğimden, direk kendi aracımla gitmek istiyorum.
    Biraz araştırma yaptım ancak Polonya'da aracı kaydettirmek gerekli gibi durumla karşılaştım ve anladığım kadarıyla bu işlem baya bir uğraştırıyor, değmeyecek gibi. Ukrayna'ya giriş-çıkış yapmamdan dolayı bu kayıt işlemini yapmadan en azından bu şekilde bir sene filan kalmamda sakınca olur mu?
    Bunu yapabilir miyim, fikri, bilgisi, tecrübesi olan var mı?



  • kendi aracınızı satın ucuza kaliteyi yaşayın
  • Yurt disina geçici (15gunluk) kasko yapildigini biliyorum ama uzun sureli kasko varmi? Trafik sigortasi yurt disinda isliyor mu? Daha once hic ukraynaya gidip yollarin halini gorme şansiniz oldu mu? Ukraynada lüx bi araca denk gelmedim zaten o yollarda surmeye içim acirdi.. Arkadasin dedigi gibi aracinizi satin ve vergisiz araç alin çok daha iyilerine bineceginizi garanti ederim;)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Cevaplarınız için çok teşekkürler ancak ben şu anda yurtdışında yaşama ihtimalini değerlendiriyorum.
    Yani ilk olarak aracımı satmadan, yollara bakmadan bu işin usülü nedir onu öğrenmek için sormuştum. Baktım ki işin içinden çıkılmıyor, o zaman aracımı satmayı düşünüyorum.
  • Benim tavsiyem, Türk plaka ile gitmemeniz. Arabanız nedir bilmiyorum lakin burada satın, Gürcistan'dan satın alın. Resmi olarak hemen alabilirsiniz.

    O araç Türkiye'deki aracınızdan 3 kat daha kaliteli olacak, vergi ve muayene derdiniz olmayacak. Ve Polonya'daki araba ihtiyacınızı karşılayacak.
  • Tavsiyeniz için teşekkürler, sanırım benimde bu şekilde olacak ancak benim öğrenmeye çalıştığım, bu iş mümkün mü, nasıl yapılır , zorlukları nedir vs şeklinde.
    Şimdi aracımı satıp ordan tekrar başka araç almakta zor geliyor çünkü, gitme süremi bilmiyorum, kestiremiyorum.

    Bundan 3 ay sonra dönme durumum olursa hem aracımı satmış, hem de oradan başka araç almış şekilde kalmış olurum, o da problem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.