Şimdi Ara

Adobe Illustrator Hakkında Bir Sorum Var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar dh üyeleri, benim Adobe Illustrator hakkında sırf merakımdan bir sorum var.

Öncelikle şunu söyleyeyim; ben grafik tasarımdan anlamam, zaten benim işim veya okuduğum bölüm değil; tıp fakültesinde okuyorum.

Bugüne kadar grafik adına yaptığım en iyi şey, değişik yazı tiplerini denemek adına psd dosyalarını kullanmam, düzenlemem olmuştur.

Bildiğim kadarıyla Photoshop piksel tabanlı, Illustrator vektör tabanlı bir program.
    Duyduğuma göre Illustrator'da kalite kaybı olmaksızın resim büyütülebiliyormuş.

Bu doğru mudur, doğruysa resim orijinali gibi oluyor mu ve bu durum photoshop da bile imkansızken, Illustrator nasıl oluyor da bunu yapabiliyor?

Piksel-Vektör tabanlı ne demek, ne gibi farkları vardır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sen olayı yanlış anlamışsın.
    Normal bir resmi alıp büyütürsen resimdeki pixelleri görürsün. Vektörel çizimlerde bozulma olmaz.
  • Benım de sorularım olacaktı.

Öncelikle logo / tasarım içine arasına yazıyı yerleştirmek ,yedirmek nasıl yapılıyor? Ben yapmaya çalıştım fakat iyi olmadı..Şöyle bir video gördüm ama ekran hangi aşamaları yaptığını pek anlamadım..

Bir diğer sorum da "G" -Gradyan ile ilgili..Gradyan kullanırken yalnızca kenarlarına gölge ışık verebiliyorum tam ortasına ışık gelecek şekilde bir dokunuş yapamıyorum.Ayrıca 3 renk olan Gradyan renkleri değiştirmekte sıkıntı oluyor.Çok uğraşmam gerekiyor var mıdır kolay yolu ?

Mesela buradaki örnek daire gölgelemelerini yapamıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    photoshop ta ufak bir yardım?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.