Şimdi Ara

Playstation VR 60 fps altındaki oyunlarda bile 120 fps'lik görüntü sağlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Playstation VR 60 fps altındaki oyunlarda bile 120 fps'lik görüntü sağlıyor
    Sanal gerçeklik dünyasına teknoloji sektörünün en büyük isimleri adım atıyor. Facebook, Samsung, Apple ve Amazon'un bu konudaki girişimlerini biliyoruz. Zaten Oculus Rift 28 Mart'ta HTC Vive da 5 Nisan'da piyasaya çıkarak gerçek anlamda sanal gerçeklik teknolojilerini hayatımıza sokacaklar.
     
    Sony ise her ne kadar henüz çıkış tarihini ve fiyatını açıklamasa da Playstation VR ile sanal gerçeklik dünyasına adım atıyor. Bu cihaz ile ilgili Megaton Rainfall adlı PSVR oyununun geliştiricisinin açıklamaları dikkat çekici. Geliştirici stüdyonun kurucusu Alfonso Del Corro oyunlarının 60 fps'nin altına düştüğü durumlarda bile Playstation VR'ın 120 fps görüntü sunarak ekrandaki kırılmalara engel olduğunu söyledi.
     
    Geliştirici Playstation VR'ın milyonlarca adet satılacağına inandığını belirterek beklentilerinin büyük olduğunu vurguladı. Örneğin geliştiricinin ülkesi olan İspanya'da üst düzey PC sahibi olanlar Playstation 4 sahibi olanlardan daha azmış. O nedenle Playstation VR'ın başarılı olma şansı daha yüksek görülüyor.
     







  • 3d televizyonlar gibi bu vr işide bi kaç seneye uçup gidecek ilgi kaybedilecek

  • Tv'lerdeki gibi bir frame interpolation tekniği olabilir belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hikaye. O zaman 720p yapmasınlar oyunları 2k-4k yapsınlar 60fps alalım.

  • Gördük PS4 de 30'u 60'ı...

  • Bu bir göz yanılması gibi bir şey mi yoksa teknoloji mi arada kalınır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ps4 ile kaç tane 1080p 60 fps oyun görmüşte 120 fps diye konuşuyor
    eski ps4 sahibi olarak bu dediklerimi yazdım

  • Sony'nin elinde 60 kareyi 120 kare gösterecek bir teknoloji varsa, Oculus ve HTC'nin mühendisleri ya gerizekalı yada oyuncuyu kandırarak yüksek donanım aldırmaya teşvik ediyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazy585858

    3d televizyonlar gibi bu vr işide bi kaç seneye uçup gidecek ilgi kaybedilecek


    bilgi sahibi olmadan uzaktan sallayanlarda bu hafta.

  • Elbette gerçek 120 gibi olmayacaktır, bir nevi interpolasyon durumu yaşayabiliriz ama yine de o donanıma göre iyi bir işe imza atmak istedikleri için ve sıkıntıları aşmak adına yöntemler sağlayabilirler. Cihazda bulunacak altyapının ve geliştirilen oyunlarda dikkat edilmesi gereken şeylerin ne olduğunu bilmiyoruz. Belli ki bazı kıstaslar dahiliyetinde yapımcılar bunu sağlayabilecek haliyle. 60'ın altına düştüğü kısımlarda bile demeleri biraz ürkütse de 60fps stabilken 120lik etki yaratma imkanı doğurabilir.

    Diğer tarafta ise vr eften püften kalacak diyenler var. Evet 3d tvler havada kaldı bir nevi zira yaygınlaşırken çok yavan kalan ürünler vardı. Özellikle aktif 3d diye diretenler de sağ olsun biraz problem yarattı. Yine de Imax in gelişim göstermesi ve sinema salonlarının vazgeçilmezi olarak devam etmesi bu konuda gayet iyi bir gelişme. Önemli olan burada da içeriklerle kullanıcıyı doyurmak ve daha da mühimi bu teknolojiyi ilerletmek. Gecikmenin minimize edildiği ve kablosuz yapıdaki bir cihazı kullanmak keyifli olacaktır. İstanbul Edirne yolunda cardboard bile keyif veriyor bir şeyler izlemek için. Oyun oynamak ise apayrı bir kısım zaten. Boşuna Facebook kalkışmadı Oculus satın almasına. Boşuna Valve, HTC ile bu olaya girişmedi. O kadar önemsiz kalacak ise bu adamlar niye kalkışsın ki? Sert tutumlara gerek yok. 2-3 sene bekleyip ilerlemeyi gözlemleyebilirsek o zaman daha iyi yorumlarız. Şu aşamada fiyatıyla ve yapısıyla herkesin elbette elinin altına girmeyecek ama paintball yerine kablosuz sistemli bir yer kurulduğu zaman, arttırılmış gerçeklik öğeleri de katılırsa o zaman işte olay biter. En azından onu bile deneyimlemek mükemmel olur.





  • İsmiyle müsemma sanal olarak fps arttıracak reel tarafı yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi choyrn -- 10 Mart 2016; 3:02:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazy585858

    3d televizyonlar gibi bu vr işide bi kaç seneye uçup gidecek ilgi kaybedilecek

    Teknolojiyi çok şişirdikleri ve buna rağmen hala ortaya elle tutulur bişey koymadiklari için beklenen etkiyi yapacağını bende düşünmüyorum ancak 3d gibi hüsran olacağını da sanmıyorum çünkü en kötü ihtimalle pilotaj, maden vb.. Sektörlerde simülasyon için kullanılacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zaman her ekran kartı potansiyelinin yarısını kullanıyor saçmalığa bak

    senin donanımın multiplayerde, performansı ne ise hızıda odur

    ps4 gta5 multide 30 fps latına düşerkende gördük

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.