Şimdi Ara

Seagate, yaz aylarında en hızlı SSD birimini tanıtacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Seagate, yaz aylarında en hızlı SSD birimini tanıtacak 
    Veri transferlerini en hızlı şekilde yapmak büyük boyutta bilgi taşıyan kişiler ve şirketler için oldukça önemli. SSD'ler hız konusunda yeni bir dönem başlatsa da gelişmeye devam ediyorlar. Seagate'nin üretime hazır yeni SSD çözümü ise hız rekorlarını alt üst etmeye geliyor.

    Şirket yeni modelini yaz aylarında tanıtacak. Yeni SSD'de veri aktarım hızının saniyede 10 GB'a kadar yükselmesi bekleniyor. Bilindiği üzere şu an hız rekoru saniyede 5.6 GB veri aktarımıyla Samsung'a ait. Seagate iddia edilen oranları yakalayabilirse birincilik çıtasını önemli bir farkla yukarıya taşımış olacak.
     
    SSD biriminin henüz hiç bir ayrıntısı paylaşılmadı, bu sebeple okuma ve yazma hızları hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Yeni ürünün ev kullanıcılarından önce veri merkezleri için geliştirildiğini de söyleyelim. Böylesine hızlı bir çözümün veri merkezlerinde kullanılması bile bir çok işlem sırasında kullanıcıların daha hızlı yanıt alabileceğini gösteriyor. Bakalım bu hamleye rakipler ne zaman cevap verecek?
     







  • en hızılısı sizin olsun bize 550 450 mb/S yetiyorda artıyor sadece şu fiyatlar düşsün onu istiyoruz

  • Sidik yarışına dönecek galiba bu SSD hız olayı. Bizler fiyatların düşmesini bekliyoruz, bunların derdi başka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 9 Mart 2016; 7:57:40 >
  • Tüketici olarak ve en az 8 adet hdd sini kullanan ve 8 taneden 7 sinin bozulduğu ve verilerimin gittiği bir firmadır. Şahsen ben Seagate almam. Azım yandı bir kere.

    Benim için güven eksikliği var.

  • önce güvenlik sonra hız

  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

    Sidik yarışına dönecek galiba bu SSD hız olayı. Bizler fiyatların düşmesini bekliyoruz, bunların derdi başka.

    İşte o yarış sayesinde zilyon tane model çıkarsa bizim de işimize gelir, ama zilyon tane model çıkartıp da bu modellerin çoğunda sorun yaşatırsa o zaman ayvayı yer.
  • Hazirana kadar Samsung onu da yapar bence :) O değil de bizim daha almak için zorlandığımız ufak boyutlu 500mb/s li harddiskler sanki neredeyse demode oldu yahu. Durun biz daha 500mb/s lere geçseydik. Sürekli daha hızlısı çıkıyor ama fiyatlar düşmüyor.

    quote:

    Orijinalden alıntı: 1ses1

    Tüketici olarak ve en az 8 adet hdd sini kullanan ve 8 taneden 7 sinin bozulduğu ve verilerimin gittiği bir firmadır. Şahsen ben Seagate almam. Azım yandı bir kere.

    Benim için güven eksikliği var.



    Bende eskiden çok Seagate kullandım, etrafıma da kullandırdım. Bir kere sadece başıma geldi. Bir sabah kalktım, Pc hdd yi hiç görmüyor. Türkiye garantisi bitmiş. Ama seri numarasıyla resmi sitesinde aratınca yurt dışı garantisinin devam ettiğini öğrendim. Adamların forumlarına durumu yazdım. Biraz da haklı olduğum için, tehditkar konuştum. Tüm verilerim gitti sonuçta, her yere şikayet edip, dava dahi edebileceğimi belirttim. Bana Amerika, Hollanda numaralarını falan verdiler. Amerikayı bir fill telefonla arayıp konuştum falan. Sonra bana bir mail geldi, hdd nizi şu şekilde paketleyin, kapınıza şu tarihte kargocu gelecek diye. Dedim ücret falan ? Yok her şey bizden dediler. Harbiden de öyle oldu. O gün kargocu geldi hdd yi aldı, takip numarası verdi. Takip ettim, hdd 1 günde hollanda'ya Seagate'in veri kurtarma merkezine gitti, ki normalde 1gb veriyi falan 1000$ lara falan kurtarıyorlar, dünyanın en iyi veri kurtarma merkeziymiş. 2 günde hdd tüm verileriyle çalışır halde düzeltilmiş. 1 gün sonra da kapıma kadar tekrar ulaştı. 4 Günde yani hdd hollanda yapıp, düzelip geldi ve 1 kuruş bile almadılar. Ondan sonra aslında biraz daha taktir ettim. Ama tabi ingilizce bilgim olmasaydı büyük ihtimal verileri kaybettiğime yanıp kalırdım.

    Sonra bir ara Tr de Seagate ürünü göremedim, kapandı firma falan demişlerdi, bende Samsung'a döndüm. Ama kapanmamış demek ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spiderhip -- 9 Mart 2016; 11:27:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spiderhip

    Hazirana kadar Samsung onu da yapar bence :) O değil de bizim daha almak için zorlandığımız ufak boyutlu 500mb/s li harddiskler sanki neredeyse demode oldu yahu. Durun biz daha 500mb/s lere geçseydik. Sürekli daha hızlısı çıkıyor ama fiyatlar düşmüyor.
    quote:

    Orijinalden alıntı: 1ses1 Tüketici olarak ve en az 8 adet hdd sini kullanan ve 8 taneden 7 sinin bozulduğu ve verilerimin gittiği bir firmadır. Şahsen ben Seagate almam. Azım yandı bir kere. Benim için güven eksikliği var.
    Bende eskiden çok Seagate kullandım, etrafıma da kullandırdım. Bir kere sadece başıma geldi. Bir sabah kalktım, Pc hdd yi hiç görmüyor. Türkiye garantisi bitmiş. Ama seri numarasıyla resmi sitesinde aratınca yurt dışı garantisinin devam ettiğini öğrendim. Adamların forumlarına durumu yazdım. Biraz da haklı olduğum için, tehditkar konuştum. Tüm verilerim gitti sonuçta, her yere şikayet edip, dava dahi edebileceğimi belirttim. Bana Amerika, Hollanda numaralarını falan verdiler. Amerikayı bir fill telefonla arayıp konuştum falan. Sonra bana bir mail geldi, hdd nizi şu şekilde paketleyin, kapınıza şu tarihte kargocu gelecek diye. Dedim ücret falan ? Yok her şey bizden dediler. Harbiden de öyle oldu. O gün kargocu geldi hdd yi aldı, takip numarası verdi. Takip ettim, hdd 1 günde hollandaya Seagatein veri kurtarma merkezine gitti, ki normalde 1gb veriyi falan 1000$ lara falan kurtarıyorlar, dünyanın en iyi veri kurtarma merkeziymiş. 2 günde hdd tüm verileriyle çalışır halde düzeltilmiş. 1 gün sonra da kapıma kadar tekrar ulaştı. 4 Günde yani hdd hollanda yapıp, düzelip geldi ve 1 kuruş bile almadılar. Ondan sonra aslında biraz daha taktir ettim. Ama tabi ingilizce bilgim olmasaydı büyük ihtimal verileri kaybettiğime yanıp kalırdım. Sonra bir ara Tr de Seagate ürünü göremedim, kapandı firma falan demişlerdi, bende Samsunga döndüm. Ama kapanmamış demek ki.


    Eskiden çalıştığım şirketteki HDD seninki ile aynı durumdaydı. Devre plaketini birebir aynı olan HDD ile değiştirince bozuk olan diskin verilerini kurtarabilmiştim. HDD'ler birebir aynı model ve kapasitede iseler bu yöntem çoğunlukla işe yarıyor.





  • underlater U kullanıcısına yanıt
    Vaov çok enteresan bir bilgi. Muhakkak aklımda bulunsun, hani es kaza garanti dışı bir hdd'ye bir şey olursa, çok önemli bir bilgi de varsa denerim.

    Bir de hdd'ler dışında ssd'lerde acaba bu veri kurtarma işini yapabiliyorlar mı onu merak ediyorum. Yani yakında tamam ssd standart olacak. Olacakta, 5 Sene sonra cart diye ölse, önemli bilgi de olsa ne yapılabilir acaba ?
  • isterse saniyede 1tb okuma yazma hızı olsun. Bu uçuk fiyatlar olduğu sürece yeni ssd çıkmış, çıkmamış beni ilgilendirmiyor. Gerçi genelde aynı ürünü 3 aşağı 5 yukarı oynayarak piyasaya sürüyorlar bu şekilde fiyatta kırılmıyor. Kısacası harddisklerin yerini bu şekilde almalarının imkanı yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LuNCoR

    isterse saniyede 1tb okuma yazma hızı olsun. Bu uçuk fiyatlar olduğu sürece yeni ssd çıkmış, çıkmamış beni ilgilendirmiyor. Gerçi genelde aynı ürünü 3 aşağı 5 yukarı oynayarak piyasaya sürüyorlar bu şekilde fiyatta kırılmıyor. Kısacası harddisklerin yerini bu şekilde almalarının imkanı yok.


    Hocam fiyatların uçuk olduğu falan yok o devir bitti. Şuan piyasadaki en iyi SSD'ler Samsung marka olanlar ve 250GB 850EVO 350?. Gayet makul bir fiyat kimse kusura bakmasın eğer SSD kullanacaksanız zaten yanında harici veya dahili HDD kullanmak zorundasınız diğer türlü SSD'nin ömrü kısa olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1ses1

    Tüketici olarak ve en az 8 adet hdd sini kullanan ve 8 taneden 7 sinin bozulduğu ve verilerimin gittiği bir firmadır. Şahsen ben Seagate almam. Azım yandı bir kere.Benim için güven eksikliği var.


    Hayatım boyunca bir kez bile HDD arızası yüzünden veri kaybı yaşamadım umarım bundan sonra da yaşamam.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: idombayci

    Samsung segate satın almamamışmıydı?https://www.google.com.tr/search?q=samsung+seagate+sat%C4%B1n+ald%C4%B1&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=UGbgVuThD4SzswHJpLyYAQhttp://www.hurriyet.com.tr/seagate-dev-disk-ureticisini-satin-aldi-19520214


    Verdiğin linkteki Haberde samsung seagate'i değil seagate samsung'u satın aldı diyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Virinom

    quote:

    Orijinalden alıntı: LuNCoRisterse saniyede 1tb okuma yazma hızı olsun. Bu uçuk fiyatlar olduğu sürece yeni ssd çıkmış, çıkmamış beni ilgilendirmiyor. Gerçi genelde aynı ürünü 3 aşağı 5 yukarı oynayarak piyasaya sürüyorlar bu şekilde fiyatta kırılmıyor. Kısacası harddisklerin yerini bu şekilde almalarının imkanı yok.
    Hocam fiyatların uçuk olduğu falan yok o devir bitti. Şuan piyasadaki en iyi SSDler Samsung marka olanlar ve 250GB 850EVO 350?. Gayet makul bir fiyat kimse kusura bakmasın eğer SSD kullanacaksanız zaten yanında harici veya dahili HDD kullanmak zorundasınız diğer türlü SSDnin ömrü kısa olur.


    Ne güzel söylemişsin bak "yanında birde HDD kullanmak zorundasın" diyerek. İşte bu yüzde ben ssd kullanımına anlam veremiyorum. Windows 4 saniye, oyunun loading ekranı 5 saniye erken açılacak diyerek 350 lira vermek ne kadar mantıklı? Desen ki bana ssd aldıktan sonra hdd almana gerek yok o zaman o fiyata razı olurum. (bunun için kapasitesi ve dayanıklılığı arttırılmalı tabiki) Alırım 1tb wd caviar blue 150 liraya windowsun açılmasını 4 saniye daha beklerim yani sıkıntı değil.





  • Bu şekilde kapışmaları normal. Ssdler son kullanıcıdan önce kurumsal anlamda çok daha önemli. 1000 tane son kullanıcı 1 tane kurumsal müşteri etmiyor bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung bu konuda çok iyi ama rekabet eden bir firma gelmesi doğru olur....

  • Spiderhip S kullanıcısına yanıt
    Bu konuda bildiğim mecburen servise göndermek olacak. Çünkü diyelim ki kontrolcü yandı adamlar kontrolcüyü söküp değiştirerek veri kurtarabilirler. ama flash bellekler hasar gördü ise pek yapacak birşey yok.

    Pahalı olmayacağını bilsem raid mantığında çalıştığı için linkteki adaptörü kullanırdım. Çünkü bu adaptör üzerindeki microsd kartların biri arızalanırsa yerine yenisini takıp çalıştırmak çok kolay. Adaptör arızalanırsa kartları ( aynı sırada takmak şart) yeni adaptöre takınca çalışır mı bilmiyorum açıkçası. Adaptör üzerindeki raid yapılandırması yedekleniyormudur bilmiyorum. Artık micro sd kartlarda hızlandığına göre bence çok iş görür aslında bu adaptör :)

    http://www.ebay.com/itm/like/111821374673?lpid=82&chn=ps&ul_noapp=true




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spiderhip

    Hazirana kadar Samsung onu da yapar bence :) O değil de bizim daha almak için zorlandığımız ufak boyutlu 500mb/s li harddiskler sanki neredeyse demode oldu yahu. Durun biz daha 500mb/s lere geçseydik. Sürekli daha hızlısı çıkıyor ama fiyatlar düşmüyor.

    quote:

    Orijinalden alıntı: 1ses1

    Tüketici olarak ve en az 8 adet hdd sini kullanan ve 8 taneden 7 sinin bozulduğu ve verilerimin gittiği bir firmadır. Şahsen ben Seagate almam. Azım yandı bir kere.

    Benim için güven eksikliği var.



    Bende eskiden çok Seagate kullandım, etrafıma da kullandırdım. Bir kere sadece başıma geldi. Bir sabah kalktım, Pc hdd yi hiç görmüyor. Türkiye garantisi bitmiş. Ama seri numarasıyla resmi sitesinde aratınca yurt dışı garantisinin devam ettiğini öğrendim. Adamların forumlarına durumu yazdım. Biraz da haklı olduğum için, tehditkar konuştum. Tüm verilerim gitti sonuçta, her yere şikayet edip, dava dahi edebileceğimi belirttim. Bana Amerika, Hollanda numaralarını falan verdiler. Amerikayı bir fill telefonla arayıp konuştum falan. Sonra bana bir mail geldi, hdd nizi şu şekilde paketleyin, kapınıza şu tarihte kargocu gelecek diye. Dedim ücret falan ? Yok her şey bizden dediler. Harbiden de öyle oldu. O gün kargocu geldi hdd yi aldı, takip numarası verdi. Takip ettim, hdd 1 günde hollanda'ya Seagate'in veri kurtarma merkezine gitti, ki normalde 1gb veriyi falan 1000$ lara falan kurtarıyorlar, dünyanın en iyi veri kurtarma merkeziymiş. 2 günde hdd tüm verileriyle çalışır halde düzeltilmiş. 1 gün sonra da kapıma kadar tekrar ulaştı. 4 Günde yani hdd hollanda yapıp, düzelip geldi ve 1 kuruş bile almadılar. Ondan sonra aslında biraz daha taktir ettim. Ama tabi ingilizce bilgim olmasaydı büyük ihtimal verileri kaybettiğime yanıp kalırdım.

    Sonra bir ara Tr de Seagate ürünü göremedim, kapandı firma falan demişlerdi, bende Samsung'a döndüm. Ama kapanmamış demek ki.

    Hocam konuyla hic alakasi olmayacak ama soyle haberleri kontrol ederken yorumunuza binayen ingilizcenizin oldugunu bilerek bir sarkida gecen sozleri yazzmanizi isteyecektim ricada bulunarak tabiii.Bu sitede gerekli aciklamayi yaptim sarki 1:30 da cikiyor, site:http://ismineydi.com/soru/bu-muzigin-ismi-nedir/

    Shaazamdan defalarca aramama ragmen de bulamadim, affiniza siginarakta olsa yanitlarsaniz cok sevinirim dogrusu. Saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1:30 da 5-10 saniyelik kısa bir müzik çalıyor onu diyorsunuz sanırım, ama şarkı sözü falan da yok o yüzden anlayamadım. Eğer o kadar kısa çalan parçayı diyorsanız ancak bilen birisi yanıtlayabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.