Şimdi Ara

Dünyanın ilk sanal gerçeklik sineması Amsterdam'da açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın ilk sanal gerçeklik sineması Amsterdam'da açılıyor

    Son yılların yükselen trendi sanal gerçeklik, şimdilik ulaşabileceğimiz fiyat seviyelerinde değil. Tam donanımlı kasklar ateş pahası iken, Samsung Gear VR veya LG 360 VR gibi aksesuarlar ise uyumlu telefonlar gerektiriyor. Sadece tek seferlik tecrübe yaşamak isteyenler için, bu saydıklarımız biraz gereksiz kalıyor ancak eğlence merkezleri gibi mekanlara entegre edilmesi, işin rengini biraz değiştirecek gibi görünüyor. Avusturalya'daki sanal gerçeklik çadırından sonra şimdi de sanal gerçeklik sineması hayata geçiyor.

    Samhoud Media tarafından Amsterdam'da inşa edilen sinema, The Virtual Reality Cinema adını taşıyor ve dünyanın ilk sanal gerçeklik sineması olma özelliğine sahip. Elbette vizyon filmlerinin oynadığı salonlardan bahsetmiyoruz. Konsept, sanal gerçeklik için özel olarak hazırlanmış. En fazla 50 kişilik salonlarda, izleyiciler 30 dakikalık içeriklerin keyfini çıkaracak.

    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S7'nin ülkemizdeki fiyatları yavaş yavaş şekilleniyor
    İzleyiciler, yerlerine oturduktan sonra Galaxy S6 yerleştirilmiş Gear VR gözlüklerini ve Sennheiser HD 201 kulaklıklarını takıyor. Ardından özel içerikleri tecrübe etmeye başlıyor. Tecrübenin bedeli ise 14$ yani yaklaşık olarak 42TL. Tek seferlik tecrübe arayışında olanlar için 42TL iyi bir fiyat sayılabilir. İlgi yüksek olursa, Samhoud Media diğer Avrupa ülkelerine de yayılmayı planlıyor.
     







  • Tutabilir bu.. Ancak iceriklerin kaliteli olmasi lazim, filmleri buna uygun cekseler hem icerik kaliteli olmus olur hemde harcanan vakit daha anlamli hale gelebilir. Imax e hic dusunmeden zaten 30-35tl para veriyoruz..

  • Ne olduğu belirsiz 6-7-8-9D bile tutuyorsa, VR kesinlikle iş yapar. Süreyi uzatmak adına HTC Vive ile donatılmış bir sinema salonunda film izlemek müthiş olurdu. 35-40 tl ile 3D sinemayı anlamsız kılabilir.

  • 4K pentile olmayan ekranlarda anca duzgun kaliteli icerikle olabilir .

    Genel olarak pek tutmayacaktir .

    Hololens de gelecek var ...

  • nasıl bir deneyim olacak çok merak ediyorum açıkcası tr ye de gelse bari...

  • Gerçekten farklı bir deneyim olabilir, youtube'dan izleyince bile insan etkileniyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.