Şimdi Ara

Parmak izi korumalı telefonlar bir mürekkep püskürtmeli yazıcıyla kırılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Parmak izi korumalı telefonlar bir mürekkep püskürtmeli yazıcıyla kırılabilir

    ABD Michigan State Üniversitesi'ndeki araştırmacılar özel mürekkep ve kağıtla birlikte standart bir mürekkep püskürtmeli yazıcı kullanarak Samsung ve Huawei akıllı telefonlardaki parmak izi korumasını kırmayı başardılar. Süreç akademisyenlere göre 15 dakika sürüyor ve akıllı telefonunuzdaki verileri ele geçirmek isteyen hacker'lara bir kapı açabiliyor. Elbette parmak izinizin bir kopyasını almayı sağlayabilirlerse.

     

    Araştırmacılar herhangi bir akıllı telefon sahibinin parmak izinin hatta çalıntı telefonun kendisinin yatay olarak çevirilerek 300 dpi çözünürlükte taranıp 2D olarak özel AgIC kağıdın parlak tarafına yazdırılabileceğini söylüyor. Daha sonra, parmak izi kesilip telefonun parmak izi tarama sensörü üzerine yerleştirildiğinde, telefonun algıladığı ve saldırganlara verilere erişim izni verebildiği belirtiliyor. Bu yöntem kullanılarak Samsung Galaxy S6 ve Huawei Honor 7 modellerinin parmak izi sensörleri aldatılabilmiş durumda.

     

    Parmak izi korumalı telefonlar bir mürekkep püskürtmeli yazıcıyla kırılabilir

    Toplam masraf 500 dolardan daha az


     

    Parmak izi koruma teknolojileri geçmişte de hedef alınabiliyordu ancak önceki teknikler 3D baskı ve özel kalıplara dayanıyordu. Yeni yöntem çok daha hızlı ve ucuz. Raporun arkasındaki ekip araştırmanın amacını parmak izi kimlik doğrulaması güvenlik açığı konusunda bilinçlenmeyi sağlamak ve bu tür saldırıları önlemek için yollar geliştirmeye yardımcı olmak şeklinde açıklıyor.

     

    Cep telefonu üreticileri güvenlik prosedürlerini her zaman için daha da geliştirebilirler ancak telefonunuzdaki yerleşik parmak izi korumasının mutlak suretle kusursuz olduğunu düşünmeyin.
     







  • "Elbette parmak izinizin bir kopyasını almayı sağlayabilirlerse."
    Telefonun her yeri parmak izi lekesi bırakıyor zaten :)

  • Iphone almaya paraları yetmemiş olmalı ki onu test edememişler. Yazık...

  • bununla kim neden uğraşır orası da muamma ama yine de bir açık...

  • Zaten bu parmak izi teknolojisi notebook sektöründe tutunamadı aynı şeyi tekrar mobil cihazlarda kullanmanın anlamı nedir. Aslında telefon kilidinin kırılmasını kolaylaştırıyor. parolayı insan zihninde tutar kimse bilemez ama parmak izi kopyalanabilme ihtimali çok kolay. Halbuki insan zihninden bilgi almak için inception olaylarına girmek gerekiyor ki ne kadar masraflı olduğunu gördük "havayolu satın almak örn".

    Neyse markalar birbirinden ayrışabilmek için her yolu deniyorlar ama bu bence gereksiz bir teknoloji.

  • Amaç arkadaşım ailem telefonumu kurcalamasın. FBI peşimde sanki kim uğraşır benim şifremi kırmak için :)

  • Mythbuster da bunu denedikleri bir bölüm izlemiştim hemen hemen her yöntemle açmışlardı parmak izi okuyucu kapıları, termal sıcaklık korumalı dahil. Hem parmak izi hem de Windows hello gibi iris taramalı olacak mis gibi ben iris taramayı kullanırdım aktif olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GetSomeRest

    Zaten bu parmak izi teknolojisi notebook sektöründe tutunamadı aynı şeyi tekrar mobil cihazlarda kullanmanın anlamı nedir. Aslında telefon kilidinin kırılmasını kolaylaştırıyor. parolayı insan zihninde tutar kimse bilemez ama parmak izi kopyalanabilme ihtimali çok kolay. Halbuki insan zihninden bilgi almak için inception olaylarına girmek gerekiyor ki ne kadar masraflı olduğunu gördük havayolu satın almak örn. Neyse markalar birbirinden ayrışabilmek için her yolu deniyorlar ama bu bence gereksiz bir teknoloji.


    Hocam ben aynı fikirde değilim.Normal yaşantımızda kimsenin böyle şeylerle uğraşıp parmak izi kopyalayıp telefon kıracağını düşünmüyorum.Ben şahsen parmak izi gibi pratik birşey varken her telefonun ekranını uyandırdığımda desen ekran kiliti ya da parola korumalı ekranla uğraşmam.Onun dışında işi profesyonelliğe dökersek bu iş için android işletim sistemi ne kadar güvenilebilir ki ?





  • "bizim bu telefonları FBI izliyomuş"
  • hep amerikanın oyunları
  • O değil de parmak izi gibi önemli bir kimlik bilgisi cep telefonndaki parmak izi sensorleri ile istenmeyen kişiler tarafından toplanabilir mi ?
  • Kimse herhangi birinin parmak izini almak için bu kadar uğraşmaz.

  • İris tarayıcısı daha güvenli sanırım. Kullanımı da daha pratik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkforce

    Iphone almaya paraları yetmemiş olmalı ki onu test edememişler. Yazık...

    Ama o çok güvenli FBI dahi o güvenliği aşamıyor(!)
    Tabi yersen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yeni bir şey değil parmak izi okuyucular kolay kırılabilir eğer parmak izin sensörü yanına sıcaklık ve elektiriksel akımları yakalıyabilen bi sensör koysalar çok zor kırılırdı.

  • Guvenli acma icin en iyisi IRIS tarayicisi ...

    Lumia 950 / XL serilerinde suan var ...

  • Telefonumuza göz diken kişi kafamıza zopayla vurup parmağı okutup çalar zaten neyin kafası bunlar ?

  • O kadar şeye gerek yok pudrala resmini çek yazdır, diğer yolu pudradan sonra şeffaf bant kullanarak kopyala bu işlemler ninhidrin, dfo(1,8-diazafluoren-9-one), gümüş nitrat, gentain moru, sudan siyahı, amido siyahı ve iyot gibi kimyasallar yardımıyla yapılır.
    Gerisi malum :D

  • bu iş bence daha kolay yapılır, bu kadar masrafa gerek kalmaz
  • Geçmiş olsun devlet sırları meydana çıkıyor👍🤗

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.