Şimdi Ara

Google balonları, Hindistan'a internet götürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google balonları, Hindistan'a internet götürüyor

    Google'ın gelişmemiş ükelerdeki kırsal kesimlere, hava balonlarıyla internet götürme projesi Project Loon, Hintli vatandaşlara hizmet sunmak amacıyla havalanmaya hazırlanıyor. Yetkililerle görüşme yapan Google, önümüzdeki aylarda ilk balonları uçurma amaçlarında.

    Project Loon nedir?


    Google'ın hava balonlarına interneti yayma misyonu yüklediği Project Loon, yerden 20km yüksekliğe çıkarak, en fazla 19 kilometrekarelik bir alana internet erişimi sağlamayı hedefliyor. Güneş enerjili pompalar ile balon uzaktan kontrol edilebilirken, 100 güne kadar havada kalabiliyor. Uydulardan alınan internet, özel sinyallerle WiFi olarak yere iletiliyor.

    Ayrıca Bkz.Chrome 49, akıcı kaydırma özelliğini varsayılan hale getiriyor
    Elbette interneti kullanabilmek için, sinyalleri dönüştürmeye ihtiyaç var. Kırsal kesimlerde bu tür dönüştürücüler çok pahalı olacağı için, bütün yük operatörlerin omuzlarına biniyor. Operatörler, baz istasyonlarına özel dönüştürücüler yerleştirerek interneti alıyor ve sonrasında da abonelerine geniş bant olarak dağıtıyor. Elde edilen gelir de Google ve operatörler arasında pay ediliyor.

    Hindistan


    Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan, analizlere göre 2020 yılında dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı haline gelecek. Bununla birlikte yaklaşık 880 milyon kişi kırsal kesimde yaşıyor ve internet erişimi çok kısıtlı. Bir süre önce Facebook, Free Basics projesiyle belirli sitelere ücretsiz erişim imkanı sağlamak için harekete geçmişti ancak yetkililer, haksız rekabet olacağı gerekçesiyle yasak getirmişti.

    Google ise hükümetten destek gördüğünü ifade ediyor zira haksız rekabet oluşturacak bir konu yok. Merkezi yerlere ulaşan internet, Google'ın katkılarıyla aynı şekilde kırsal kesimlere ulaşıyor. Bedeli de tahsil ediliyor. Yani Google, bir nevi hükümete yardımcı oluyor. Firma, yeterli operatör desteği sağladıktan sonra deneme sürecine başlayacak.
     







  • Aç adama internet.İyiymiş

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.