Şimdi Ara

Samsung'a karşı TSMC cephesi genişliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung'a karşı TSMC cephesi genişliyor

    Yonga üretim geometrileri konusunda son yıllarda önemli atılımlar yapan Samsung, adından sıkça bahsettiriyor. AMD Polaris ekran kartlarının yanında mobil sektörün en büyüğü Qualcomm ile anlaşma yapması, gelecek adına ümit vermişti. Uzun soluklu olması beklenen bu ortaklık, sektörde tedirginlik yaratıyor.

    TSMC Cephesi


    Sektörden gelen bilgilere göre MediaTek, HiSilicon ve Spreadtrum tasarımcıları, üretim teknolojilerini geliştirmek adına TSMC ile yakın çalışma içerisine girdi. Samsung ve Qualcomm'un gelecek yıl 10nm üretim sürecine geçiş yapacağı iddialarına karşı, TSMC cephesi de gerekli adımları atmaya çalışıyor.

    Ayrıca Bkz.Dünyanın ilk 6GB RAM'li telefonu ile tanışın: Vivo Xplay 5
    Aslında iddialar doğru sayılır zira Spreadtrum, tarihindeki en gelişmiş yonga setini, 16nm FinFET süreci ile TSMC'ye ürettirecek. Kirin yonga setlerinin tasarımcısı HiSilicon, yine Kirin 950 yonga seti için TSMC ile el sıkıştı. MediaTek ise, Helio P20 ve X30 yonga setlerini TSMC'ye emanet etti. Yine Apple A9 yonga setlerinin bir kısmını TSMC üretiyor. TSMC'nin 10nm sürecine geçişinde, tasarımcı ortaklar da destek vermeyi amaçlıyor.

    Samsung Cephesi


    Samsung döküm tesisleri, kapasite olarak sektörün en iyisi konumunda. 14nm FinFET LPP süreci ile Snapdragon 820 yonga setinin üretimine başlayan firma, Apple A9 yonga setinin diğer kısmını üreten ikinci tedarikçi. Kaynaklar, Qualcomm'un 10nm sürecinde de Samsung'u tercih etmek istediğini belirtiyor. Bir aksilik olmaz ise, Snapdragon 830 yonga seti, 10nm FinFET LPP ile Samsung tarafından üretilecek.

    Yukarıda saydıklarımız, mobil taraf için geçerli. Grafik birimi tarafında da, Nvidia TSMC'ye, AMD ise Samsung'a güveniyor. İşlemci tarafında Zen mimarili yongaları Samsung/GlobalFoundries üretecekken, Intel işlemciler ise merkezinde üretiliyor.

    Önümüzdeki yıllarda Samsung ve TSMC kapışmasına daha sık şahit olacağız gibi görünüyor. Rekabetin kızışması, elbette tüketicilere de yeni teknolojiler ve düşük maliyetler olarak yansıyacak.
     







  • Tekel olmamasi alternatif olmasi her zaman iyidir.

  • Samsung AMD'yi bir satın alsa dengeler öyle bir değişecek ki.

  • Rekabet iyidir gelissin samsung bir AMD yı alsa fena bir saglamlasacak

  • Samsung her alanda kendini aşmış durumda ve bu şahsen beni korkutuyor. Tek el olma yolunda ilerliyorlar, iyi değil. Rekabet içinde olmaları her zaman daha iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VulonViing -- 7 Mart 2016; 9:58:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Samsung AMDyi bir satın alsa dengeler öyle bir değişecek ki.


    işin hukuki boyutu öyle kolay değil işin işine devletler ve karşılıklı intel ile olan anlaşma giriyor bende intel in karşısında güçlü bir rakip görmek isterim ama hep politika olayın önünü tıkıyor

  • aynen samsung amd yi satın alsın nvidia resmen billeti soyuyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.