Şimdi Ara

Asus'tan güç bağlantısı gerektirmeyen GeForce GTX 950 ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus'tan güç bağlantısı gerektirmeyen GeForce GTX 950 ekran kartı
    Nvidia'nın enerji verimliliğini ön plana çıkaracak yeni bir GeForce GTX 950 ekran kartı üzerinde çalıştığı gündeme geliyordu. Anlaşılan, firmanın üretici ortakları yeni sürüme daha erken erişme imkanı bulmuş zira referans modelden önce Asus'un modeli geldi.

    Yeni Asus GeForce GTX 950 ekran kartı, 6-pinli bağlantı girişini bir kenara bırakıyor. Bu sayede bir güç bağlantısına gerek kalmıyor ve PCIe üzerinden güç sağlanıyor. Böylece enerji tasarrufu sağlanıyor. Nvidia'nın referans kartında 6-pinli giriş ve 90W ısıl tasarım gücü yer alıyordu. Asus'un kartında ise ısıl tasarım gücü 75W civarına sabitlenmiş.

    Ayrıca Bkz.AMD, en hızlı APU'sunu satışa sunuyor
    GM206 grafik birimini temel alan kartta 768 CUDA çekirdeği, 64 desen haritalama birimi ve 32 ROP birimi yer alıyor. Taban hızı 1051MHz, artırılmış hızı 1228MHz olan kart, referans tasarımdan bir miktar daha hızlı. Bu hızlar, hız aşırtma modunda ortaya çıkıyor. Oyun modunda ise 1026MHz taban hız ve 1190MHz artırılmış hıza geçiş yapılıyor.

    Full HD oyunlar için iyi bir alternatif olacak ekran kartında dikkat çeken nokta, 28nm üretim sürecine rağmen, Watt başına performans konusunda Nvidia'nın önemli bir adım atmış olması. Kart üzerinde başarılı bir optimizasyon yaptığı görülen Nvidia'nın, 16nm FinFET süreci ile gelecek Pascal grafik biriminde de önemli performans değerlerine imza atması kesin gibi. Kart, 149$ fiyat etiketi ile satışa sunulacak.
     







  • 150 Dolar zaten 517 lira yapıyor. Sizin KDV diye bir şeyden haberiniz yok her halde. 550 ye alabilirseniz dua edin...

  • Evet söz konusu olan şeylerden biriside buydu güç bağlantısı olmadan iyi performans verme olayı sanırım bunuda başarmış Asus denemek lazım...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black_sky

    Evet söz konusu olan şeylerden biriside buydu güç bağlantısı olmadan iyi performans verme olayı sanırım bunuda başarmış Asus denemek lazım...


    asus değil nvidia

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    150 Dolar zaten 517 lira yapıyor. Sizin KDV diye bir şeyden haberiniz yok her halde. 550 ye alabilirseniz dua edin...

    150 dolar satış fiyatı. Vergili satış fiyatının üzerine niye vergi ekliyorsun ki? Ucuz olur demiyorum ama asus istese direk 150 dolardan getirebilir vergi dahil çünkü o fiyatın içinde bayi kârından vergisine kadar hepsi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • game07 G kullanıcısına yanıt
    17 Yıldır aktif olarak bilgisayar piyasasının tam içindeyim. 8-9 yıl Yazıcıoğlu'nda, birkaç yıl da distribütör firmalarda çalıştım.
    Kart çıkınca, anlarsın güzel kardeşim..
  • En az 600 olur.
  • farklı şeylerin çıkması güzel yalnız mağazalar satış yaparken bu ayrıntıları yazmıyor.

  • Kimilerine göre daha iyiken o.c ile kullanacaklar belki yenilenmiş gpu'lu ek güç alan kartları tercih edeceklerdir. Bu kartla o.c olmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vjdrsjejv

    Kimilerine göre daha iyiken o.c ile kullanacaklar belki yenilenmiş gpulu ek güç alan kartları tercih edeceklerdir. Bu kartla o.c olmaz.


    bu karta oc yapmam şahsen ben güç bağlantılı versiyon olsa bile bu kartı alacak adam belli orta sengment neden oc ile ugrasayimki gtx 970 e oc yapsan baya fark oluyorda bu kartlardaki malzeme kalitesi bile sıkıntı gerek yok yani

  • 50 tl de ben arttırıyorum 750 tl.

  • 149 doları gürünce oha ne kadar ucuzmuş dedim. Sonra düşündüm ben Türkiye'deyim.

    Acaba bunlar da telefonlar gibi avrupa'ya direk euro olarak mı geliyor. 149 euro gibi? o zaman 150*3.2=480 +18% KDV = 566 lira, ki euro nispeten iyi bu aralar.

    Bende rahat 600 lira diyorum. Yazıklar olsun !
  • game07 G kullanıcısına yanıt
    bence de 150 doların içine vergi dahil değil. Çünkü ABD'de eyalete göre vergi değişiyor. Hatta bir tane eyalet ürünlerden vergi almıyor diye biliyorum. Değişiyor yani.

    Ayrıca başka firmalarda fiyat açıkladığında vergisiz açıklıyor. Misal Apple. Yeni model iPhone'a 649 dolar diyor başlangıç fiyatına, vergi dahil değil.
  • Aynı gpu'da performans düşürmeden güç tüketimi düşüremezler. Bu standart gtx950'den performansı düşüktür bence

  • Yada şöyle zaten pcı expresten verilen 75 watt güç gtx950'ye yetiyordu ama hızaşırtma yapılır diye ek güç girişi konmuştur. Bu modelde de onu kesip attılar demekki

  • OC yapıp 3-5 kare kazanmanın gereği olmadığını düşünmüş olmalılar. Orta yollu bir psu ve işlemci ile full hd bir ekranda çoğu kişiye ekonomik olarak zora sokmadan keyifli bir oyun zevki sunacağını düşünüyorum. Ekstra soğutma sistemine ihtiyaç olmaması, güç tüketiminin düşük olması ve sessiz bir sistem olması çoğu kişiyi cezbedecektir. Darısı gtx970 in başına...

  • ne zaman çıkacak ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madiko

    Yada şöyle zaten pcı expresten verilen 75 watt güç gtx950ye yetiyordu ama hızaşırtma yapılır diye ek güç girişi konmuştur. Bu modelde de onu kesip attılar demekki


    ulan arkadaş ülkede ağzı olan konuşuyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.