Şimdi Ara

Energizer şarjlı pillerinde geri dönüştürülmüş materyaller kullanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
79
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Energizer şarjlı pillerinde geri dönüştürülmüş materyaller kullanacak
    Kısa bir süre önce tek kullanımlık pillerinde geri dönüştürülmüş malzemeler kullanacağını açıklayarak ilgi uyandıran Energizer, o dönemde gündeme gelen şarjlı pillerin neden bu kapsam dışında bırakıldığı sorusuna yeni bir adım ile yanıt verdi.

    Buna göre AA ve AAA tip şarj edilebilir pillerin üretiminde eski pillerden alınmış materyaller kullanılacak. Bu malzemelerin %4’lük kısmı elektrikli araçlardan çıkarılmış batarya ünitelerinden elde edilecekmiş. Yani kısa bir süre önce otomobillere güç veren dev bataryalar yeniden işlevsel hale getirilerek oyuncak arabalara güç vermeye başlayacak.


    Energizer’ın asıl amacı ise 2025 yılına gelindiğinde üretim sürecinde geri kazanılmış materyal kullanımını %40 seviyesine çıkarmak. Tabi bu durumun değer kazanması adına öncelikli olarak pillerin tehlikeli bir atık olduğu bilincinin uyandırılması ve pillerin bu odakta toplanması ciddi önem taşımaktadır.


    Energizer şarjlı pillerinde geri dönüştürülmüş materyaller kullanacak 

     









  • o piller zaten fake kontrolcülerle şarj tutamaz hale getiriliyor insanların çöpe attıkları piller aslında tam anlamıyla bitik veya ölü piller değil alayı sahtekar üçkağıtçı bunların. Geri dönüştürülebilir dedikleri şeyde insanları tokatlamalarına uydurulmuş kılıf sadece.

  • Kaynak neresi?

  • Çok doğru bir atılım. Bu sayede maliyet düşük olur ve kirlilik olmaz. Hem satıcı kazanır, hem tüketici.

  • oldukça güzel olur ama kayna göremedim...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DemirAtlı

    o piller zaten fake kontrolcülerle şarj tutamaz hale getiriliyor insanların çöpe attıkları piller aslında tam anlamıyla bitik veya ölü piller değil alayı sahtekar üçkağıtçı bunların. Geri dönüştürülebilir dedikleri şeyde insanları tokatlamalarına uydurulmuş kılıf sadece.

    Fake kontrolcü olayını ilk defa duydum. Kontrolcü devresi benim bildiğim lityum pillerde var. Ni-Mh piller için kontrolcüyü ilk defa sizden duydum. Bu bilgiyi nereden aldınız, kaynak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 5 Mart 2016; 14:58:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.