Şimdi Ara

DisplayPort 1.4 standardı tamamlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DisplayPort 1.4 standardı tamamlandı 
     
    VESA olarak da bilinen Video Elektronik Standartlar Birliği, kendisine ait olan DisplayPort standardı üzerindeki güncelleme çalışmalarını sona erdirdi ve DisplayPort 1.4 olarak kullanıma hazır hale getirdi. Yeni sürümde akış sıkıştırması, hata düzeltme, genişletilmiş ses aktarımı gibi özellikler yer alıyor. 


    DisplayPort nedir?


    Yeni nesil görüntü aktarım standardı olarak da adlandırılan DisplayPort, çok yüksek bant genişliklerine ulaşması ile biliniyor. Doğrudan görüntü aktarım özelliği olan DP, ayrıca tek bir kablo üzerinden 4 monitöre kadar da destek sunulabiliyor. Son olarak Eylül 2014 tarihinde DisplayPort 1.3 standardı kullanıma sunulmuştu.

    DisplayPort 1.4


    DisplayPort 1.4 standardı, bir önceki 1.3 standardı üzerinde şekilleniyor. Yeni standartta 60Hz 4K ekranlarda 4 hat üzerinden toplamda 21.6Gbps bant genişliği elde edilirken, 120Hz 4K ekranlarda toplamda 32.4Gbps bant genişliğine ulaşılıyor. 60Hz 8K ekranlarda ise yine toplamda 32.4Gbps bant genişliği söz konusu. Bu sayede, sıkıştırılmamış ekran çözünürlüğü de 5120×2880 piksel seviyesine yükseliyor. Ayrıca MST desteği ile, tek kablo üzerinden aynı anda iki 4K monitöre görüntü aktarımı yapılabiliyor.

    Ayrıca Bkz.3D televizyonlarda sona mı geliyoruz?
    DP 1.4 ile gelen en önemli yenilik ise VESA'nın ekran akış sıkıştırması - DSC 1.2 versiyonunun entegre edilmesi. Yeni versiyon 3:1 sıkıştırma oranı ve tamamen kayıpsız görüntüler sunuyor. Ayrıca HDR ve geniş renk yelpazesi desteği de mevcut. DSC 1.2 ile yapılan aktarımlarda, hataların düzeltilmesi de sağlanıyor.

    Ses tarafında da yenilikler mevcut. Bunlar; 32 ses kanalı, 1536kHz örnekleme oranı ve bilinen tüm ses formatlarının desteklenmesi şeklinde sıralanabilir. Ayrıca Thunderbolt, USB Type-C gibi bağlantılar da destekleniyor. Yeni standart özellikle dijital televizyon platformları ve araç eğlence sistemleri gibi hızlı yükselen pazarları hedefliyor.
     







  • Daha cok gelistirmeleri gerekiyor bu teknolojiyi.Cunku SMHL(MHL4) 8K da 120Hz verebiliyor.Ayrica 48bit renk derinligide cabasi.Kisacasi DP v.1.4 standarti beklenileni veremiyor bence.Sadece DP v.1.4 hdmi 2.0a nin onune gecmeyi basariyor.

  • Bi de monitörlerden sıyrılıp TV'lerde de yaygınlaşsa... Oturma odasında kaliteli TV'si olan biri altına bi steam machine toplayıp sadece HDMI'dan bağlayabiliyor...

  • Aslında bunlar hepsi krize sokan ve para tuzağı. Mobil pc ve tv tek bağlantı standardı olmalı artık. Ornegin type c ile hepsi tek kablo ile olmalı ama gelde para göz üretici fikirbazlara bunu anlat

  • DP çıktı çıkal daha kullanmak kısmet olmadı.. ekran kartında iki DP giriş var ne yazık ki monitör HDMI bağlantısı var.. anlamadığım kısım şu DP 1,0 + 1,2 + 1,3 +1,4 versiyonları çıktı hızla değişti ama çoğu monitörde ya DP yok yada 1,2 var.. monitör teklonolojisi tv teknolojisi DP teklojosine mi ulaşmıyor.. ne iştir anlamış değilim.. Ya edebiyle çıkarsın yada bıraksın en iyisi SCART 1,0 :))

  • 1.2 DP kablo 1.4 8K'yı destekliyor mu? Yoksa yeniden kablomu almamız lazım. Technopat moderatörü hepsini desteklediğini söyledi kablo ama?

  • GLOCK-19 kullanıcısına yanıt
    ben philips hdmi 1.4 kablo ile HDMI 2.0 çıkışından 4K@60hz kullanabiliyorum.
    daha doğrusu hdmi 1.4, 2.0, DP 1.3 kablosu falan yok.

    Kablo kaliteliyse veya fi tarihinden kalmamışsa iletir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.