Şimdi Ara

Samsung Galaxy S7 kutudan 8GB kayıp depolama alanıyla çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung Galaxy S7 kutudan 8GB kayıp depolama alanıyla çıkıyor
    Samsung, amiral gemisi telefonlarını gereksiz birçok ekstra uygulama ve servislerle doldurmasıyla bilinen bir geçmişe sahip. Ancak yeni Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleri, yazılım ve ek uygulamalar için ayrılmış 8 GB ile olayı farklı bir boyuta taşıyor.
     
    Droid Life'a göre Android 6 Marshmallow yazılımı, TouchWiz arayüzü ve bir dizi farklı servisler telefonun zaten 8.05 GB depolama alanını kaplıyor. Telefon sahibi ise daha cihazın kutusunu açmadan depolama alanının önemli bir bölümünü kaybetmiş oluyor. Cihaza microSD kart (200 GB'a kadar) takmak mümkün ancak Marshmallow'un "Uyarlanabilir Depolama" (Adoptable Storage) özelliği Galaxy S7 veya Galaxy S7 Edge'de kullanılamıyor. Bu da microSD kartın dahili depolama olarak kullanılmasının mümkün olmayacağı anlamına geliyor. Yani SD kartı sadece video, fotoğraf ve dokümanları saklamak için kullanabiliyorsunuz.
     
    Samsung Galaxy S7 kutudan 8GB kayıp depolama alanıyla çıkıyor
    Galaxy S6 sistem dosyaları telefonun dahili depolama alanının 6.5 GB'lık bölümünü kaplarken, Galaxy S6 Edge+ modelinde bu rakam 6.8 GB olarak biraz daha yüksekti. Samsung'un telefonları aşırı şekilde doldurma sorunu ilk olarak 2013 yılında BBC Watchdog'un Galaxy S4 yazılımının dahili depolamanın 7 GB'lık kısmını işgal ettiğini ortaya çıkarmasıyla birlikte büyümeye başladı. Bunun üzerine şirket Galaxy S5 ile sorunu çözme sözü verdi.
     
    Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerine yüklenmiş uygulamalar kolayca microSD karta taşınabiliyor. Yani kısacası Samsung sistem uygulamaları ve servisleri için 8 GB alan kullanıyor olabilir ancak yine de dahili depolama alanını boşaltabilmeniz için uygulama ve oyunları bir SD karta taşımanıza izin veriyor. Ancak yine de ilk etapta telefonları tüm üçüncü parti uygulamalar olmadan piyasaya sürerek, ek depolama alanı sağlaması (hakkımız olan) tüketicileri daha da mutlu edecektir.
     







  • Telefonda birsürü Samsung'un bile olmayan ve kaldırılmasına izin verilmeyen uygulamaların olması çok sinir bozucu. Yok digitürk, yok bilmem ne gibi Türkiyeye özel uygulamaları bile dayıyorlar, kullanmasak bile sürekli güncelleniyorlar.

    Yok telefon fiyatında sanki indirim yapıoyorlar da, birde uygulama dayıyorlar insanlara. Telefona yaklaşık 3000 lira zaten veriyoruz, bu uygulamaları insanlara dayatmak en basit ifade ahlaksızlık.

  • Öyle deme micro SD kart hafıza desteği var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S6 da hiç hafıza kartı takılmıyordu keklemişlerdi insanları çöp cihazı ilk alanlar 2500 den kitlediler şimdi 1700 s7 de öyle olacak 2700 den çıkıcak kimi öperlerse :))

  • bu touchwiz gene kasacak demekki

  • Birşeyi anlamakta güçlük çekenler var, isteyen ilk çıktığında 2500'e alır, isteyen 1 sene sonra 1800'e. O alanın bileceği birşey. Ama alakasız uygulamaları 2500'e alana da, 1800'e alanada dayatmaları kabul edilemez. Tamam uygulamayı koy, istemiyorsam kaldırabileyim, ben sürekli hiç kullanmayacağım uygulamaların güncellemelerini yapmak zorundamıyım. Telefonfa kapladıkları yerden de vazgeçtim, kaldıramadığım abudik gubidik uygulamalar her fafta güncelleme alıyor.

    Yoksa ben kendimi Samsung'a öptürmem, Apple'a ya da başkasına öptürücem diyen varsa kendi bileceği iş. Başkalarını marka model tercihlerinden dolayı salak yerine koymak en basit ifade ile alçaklıktır. İsteyen istediği markayı modeli tercih eder. Herkes istediği marka ve modeli önermek veya önermemekte serbest.

  • Şikayetçi olanlar toplanıp dava etsin.

  • samsung'un neden hafiza kartı desteğini tekrar getirdiği anlaşıldı kendi ve başka 3. parti uygulamaların reklamlarını yapmak için

  • Bende note 2 var kullanmadığım devre dışı bırakabildiğim bütün uygulamaları devre dışı bıraktım tam 30 uygulama güncelleme gelmesin diye de play ve Samsun un kendi marketinin otomatik güncellemelerini kapattım hata güncelleme bildirimlerini bile kapattım.

    Ayda bir girip kendim bakıyorum kullandığım programların önemli güncellemesi varmı genelde lüzumsuz güncellemeler geliyor. 3 sene öncesinin telefonunda 30 tane gereksiz uygulama varsa şimdikilerde 50 tane vardır rahat.

    Ayrıca uygulamaları devre dışı bırakınca ram kullanımında düşüş ve batarya ömründe artış oldu.

  • yapın rootu kaldırıverin

  • Hiç önemli değil samsung yazıyor üstünde nasıl olsa
  • 32 gb rom+hafıza kartlı bir sistemde o 8 gb ı düşünmek çok anlamsız geliyor bana geriye 24 gb alan kalıyor 2 gb real racing +2 dungean hunters 2 gb asphalt 8 500 mb clash of clans 2 gb sosyal medya uygulamaları 1 gb (psp nintendo ds neo geo gba ps1 emülatörleri) 3 gb bunların oyun romları yüklerseniz geriye 11,5 gb alan kalır o 11 gb ın 1 gb ıda banka falan spesifik uygulamalara gitsin geriye 10,5 gb alan kalıyor video resim müzik gibi uygulamalar ı da class 10 bi hafıza kartına atarsanız sorun kalmaz.sonuçta 16 gb arttırılamayan hafızalı iphone lar bile alıcı bulabiliyor bu çağda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javaprof -- 2 Mart 2016; 20:22:39 >
  • Evet Samsung'un dahi olmayan uygulamalarla birlikte geliyor cihazlar. Ben ençok bu reklam anlaşmalarinin fiyatlarini merak ediyorum. Note 3 e gelen son guvenlik güncellemesi ile hurriyetin uygulamasi geldi cihaza. Samsung için çerez niteliğindedir muhtemelen bi reklam gelirleri fakat aç gözlüklük işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 ay sonra touchwiz pert. Sirtinda 8gb tasiyacak. Root yapip devre disi listesi isteyenleri yakinda goruruz.

  • Amaaaa SAMSONGGG dünyanın en iyi telefonuuuuu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: caneycaney

    dedi applecan kuduruyorlar s7 edge yi gördükçe



    Yoo sizin de aramıza katıldığınızı görmekten mutluluk duyuyoruz, hani şu bi telefona bu kadar para verilir mi denilenler

  • 3000 lira verdiğim bir telefonda sistemin çalışması iöin önemi olan programlar dışında tercihimle kaldıramayacağım programlar olması kabul edilebilir değil. insanı farklı kaynaklardan rom yüklemek ya telefonu root etmek zorunda bırakıyorlar.

  • Sikinti yok sileriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok gereksiz ve haksızlık içeren bir durum istenilmeyen uygulamaların dayatılması.

  • bunun play edition modeli performans canavarı olur.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.