Slm arkadaşlar sistemimi yeni kurdum fakat psu yetersiz kaldı özellikle işlemciyi aldıktan sonra.Sürekli olarak asus probe voltaj uyarısı veriyo.Bunun psudan kaynaklandığını düşünüyorum.Şimdi de psu'yu değiştirmek istiyorum.Aklımda Silverstone 500W var.Yeterli olur mu?Sizin görüşlerinizi de alırsam sevinirim.
kardeş sen bi biosunu update et veya o/c ayarlarına bak
ASUS P5Q> E8400CPU@4.1GHZ 4.3V 7/24 4.5GHZ MAX.> TEAM EXTREM 2GB DDR2 800@1153MHZ 5-5-5-15 2.3V KİT (1GBx2) > HIS ICQ4TURBO (700-2200) > OCZ STEALTH XSTREAM> 160+80GB SAMSUNG HDD > ASUS DVD-RW > MS WİRELLES KLV+M > TOSHIBA 32" LCDTV HDREADY..
3 gün önce Eksen Bilgisayardan "Tagan TG700-U35, ATX, 700 Watt PSU, EASYCON XL, 13.5 cm Fan (Tak-Çıkar)" psu aldım fakat fanı biraz gürültülü çalışıyor acaba bu modeller böylemi yoksa bir sorunmu var. Bu psudan kullanan veya bilen arkadaş varsa yardımcı olabilirmi acaba ????
arkadaşlar sonuçlara bakılırsa en iyi fiyat performans karşılığını verecek psular
SILVERSTONE' un Strider modelleri gibi duruyor bana göre
fenomenhaa PSU Uzmanı üstadımızında dediği gibi
quote:
Orjinalden alıntı: fenomenhaa
2. Sınıf
Enermax Liberty ürün grubu
* Modüler * Çok iyi seviye voltaj regulation * Çok sessiz ve verimli * Ati Cf ve Nvidia sli sertifika * Tr de yaygın olarak bulunabilir.
------------------------------------------------- Silverstone Element ve Strider ürün grubu ------------------------------------------------- * Enhance'in en kaliteli ürün grubudur. * Verimli ve oldukça sessizdir. * Oldukça kalitelidir * Ati Cf ve nvidia sli sertifikası * Tr de yaygın olarak bulunabilir
SILVERSTONE 400W Strider ST40F 400 95-265 Aktif 70 $ SILVERSTONE 460W Strider ST46F 460 95-265 Aktif 98 $ SILVERSTONE 500W Strider ST50EF 500 90-264V Aktif 88 € SILVERSTONE 560W Strider ST56F 560 90-264V Aktif 109 €
burada ki 1., 2. ve 3. sınıflar diğer güvenilir olmayan psu lardan çok daha kaliteli olmalarından ayrılıyor ama 2. ve 3. sınıf san ki ilk bakışta kalitesiz aletler gibi görünüyor ama tam tersi sadece fiyatlarına ve de donanımsal yapılarına göre bir seri sıralaması yapılmış.
Örnek vermek gerekirse bu MERCEDES-BENZ in S-Class, E-Class, C-Klass sralaması gibi içinizde herhangi bir kaygı olmadan yani, ustleneceği güce ve kesenize göre bu üç listeden herhangi birini seçmeniz normaldir.
mesela benim de bi PSU ya ihtiyacım SILVERSTONE 460W Strider ST46F yeter ve de % 20 si artar bile
3 tane psu var akılımda. 1.XILENCE XP800, 2.HIPER TYPE-M 730 watt, 3.TT Toughpower 750 watt. fiyatları 150-180 $ arasında oldugu icin 3ünden birini seçeceğim. Uzman arkadaslar yardımcı olursa sevinirim. Not:Sistem ağır olcak gibi. SLI falan düşünüyorum.
Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı; Onların oğlu oldu. Birgün o doğa çocuğu, Doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu... Türk budur. YIldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.