Arkadaşlar bugün yada yarın bunlardan birini alacağım yardımlarınızı bekliyorum..ve öncelikle 8 pin olayında şunu merak ediyorum bendeki x1900xt 6 pinli bunu çalıştırır sanırım enermax?..ve ayrıca sanırım çeviricileride çıkar ilerde çünkü herkes yeni bir psu almak zorunda değil bence...Düşündüklerim bunlar:
FSP epsilon ve be quiet! dark power aynı sınıfa koyulmuş. Bu 2 marka arasında her modellerinde 2 ila 3 kat fiyat farkı var. Be quiet! aradaki bu fiyat farkına değer mi?? "FSP epsilon 600w" ve "Be quiet! Dark Power PRO, BQT P6-PRO-530W" arasında kaldım.
Öncelikle forumdaki tüm arkadaşlara slm�lar .İmzamdaki sistemi topladım fakat oyunlarda kitlenme ve windows gönderme hatalarıyla karşılaştığım için problemi psu ya bağlı olduğunu düşündüm. Fakat Test siteleri ,bulandırmayı başardı. Sizinde görmeniz için bazı sonuçları tablo haline getirip, marka konusunda seçimim için değerlendirmenizi bekliyorum.
Dikkatimi çeken noktalar : 1- Forumda 3.kalite olarak görünen Tagan markasının yüksek puan alması (trustedreviews) 2- Enermax�ın 2 modeli olmasına karşın,editör fortron ve Seasonic s12-600 ü önermiş (toms) 3- Sİlverstone zeus�un 7 alması ,Toms�da ise verimsiz denmesi,Hiper Type 580�de de benzer durum var. 4- TT hakkında ise ;toughpower üretimi ola TT �leri forumda 3.kalitede bulunuyor..burada 9 alarak editörce önerilmiş.bu sitede enermax 1000 de var oda 9 almış ama editörce önerilenlerin arasında değil
Şimdi burada amacım şu marka iyidir şu marka kötüdür demek değil de,karşılaştırmaları görüp sizinde yorumlarınızı almak,
1- Enermax hangi ülkenin üretimi? 2- Enermax�ın ,diğer markalarla (tagan gibi) olan aradaki fiyat farkına değermi ?
3- Psu�yu değiştiğim zaman sistemin normal değerlerde çalışması dışında oyunlarda performans değişirmi??,yani mantıken ekran kartı doğru voltaj ayarlarında daha yüksek fps vermeli diye düşünüyorum
slm bende aynı görüşdeyim bir taganın 3cü sınıf demek değru değil benim için burdaki kişilerin söylemesi önemli değil ben 10larca siteye bakarım ve kendimde test ederim ve taganın 3cü sınıf psu olduğuna inanmıyorum ayrıca fspde kaliteli iyi bir markadır psularıda iyidir
Öncelikle forumdaki tüm arkadaşlara slm�lar .İmzamdaki sistemi topladım fakat oyunlarda kitlenme ve windows gönderme hatalarıyla karşılaştığım için problemi psu ya bağlı olduğunu düşündüm. Fakat Test siteleri ,bulandırmayı başardı. Sizinde görmeniz için bazı sonuçları tablo haline getirip, marka konusunda seçimim için değerlendirmenizi bekliyorum.
Dikkatimi çeken noktalar : 1- Forumda 3.kalite olarak görünen Tagan markasının yüksek puan alması (trustedreviews) 2- Enermax�ın 2 modeli olmasına karşın,editör fortron ve Seasonic s12-600 ü önermiş (toms) 3- Sİlverstone zeus�un 7 alması ,Toms�da ise verimsiz denmesi,Hiper Type 580�de de benzer durum var. 4- TT hakkında ise ;toughpower üretimi ola TT �leri forumda 3.kalitede bulunuyor..burada 9 alarak editörce önerilmiş.bu sitede enermax 1000 de var oda 9 almış ama editörce önerilenlerin arasında değil
Şimdi burada amacım şu marka iyidir şu marka kötüdür demek değil de,karşılaştırmaları görüp sizinde yorumlarınızı almak,
1- Enermax hangi ülkenin üretimi? 2- Enermax�ın ,diğer markalarla (tagan gibi) olan aradaki fiyat farkına değermi ?
3- Psu�yu değiştiğim zaman sistemin normal değerlerde çalışması dışında oyunlarda performans değişirmi??,yani mantıken ekran kartı doğru voltaj ayarlarında daha yüksek fps vermeli diye düşünüyorum
slm bende aynı görüşdeyim bir taganın 3cü sınıf demek değru değil benim için burdaki kişilerin söylemesi önemli değil ben 10larca siteye bakarım ve kendimde test ederim ve taganın 3cü sınıf psu olduğuna inanmıyorum ayrıca fspde kaliteli iyi bir markadır psularıda iyidir
Selamlar,
Bende tagan II 530 var ve ekran kartları yükte iken 12 volt çıkışında imzamdaki donanımla şuan 9.6 voltlara kadar bayılıyor. Daha önceki yapılan başka testlerde de tagan için sorunlardan bahsedildi. Tagan kötü değil ama bana göre orta ile iyi arasında teknik açıdan 10 üstünden 6 alır. Fiyat performans olarak ise 10 üstünde 8 alır.
Enermax 1000 300 € civarındaki maliyeti ile fiyat / performans oranlaması kötü olduğu için puan kaybediyor.
Ayrıca test merkezlerinin tarafsızlıklarıda tartışılır durumdadır. Bana göre kullanıcı yorumları daha önemli.
Benim Taganla olumsuz bir deneyimim oldu Ama markayı yinede kötülemiyorum, ancak bahsedildiği kadar da iyi olmadığını belirtmek istiyorum. Benim donanım biraz yüklü, kullandığım ürün daha düşük donanımda çok daha iyi netice verebilir, ama bu kadar bayılmamalıydı. 30 sn süreyle 630 watt kadar peak bahsedilmiş demekki bu hikaye, ölçümde böyle bir sonuca rastlamadım.
P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
Fenomen tavsiyeler için teşekkürler. Zaten biz kullanıcılar ne çektiysek senin güvenilir olmayan gruba dahil ettiğin psu lardan çektik. Bundan sonra daha bilinçli oluruz herhalde..
Tier 1 can handle 4Ghz Conroe or 3Ghz AMD along with Oced Quad Crossfire/SLI With Ease. Tier Z offers quality and power unequalled in its wattage range and is second only to other Zippy units. Tier 2 offers almost as much power and stability as Tier 1 at Comparable Wattage levels with lower price/better availability. Tier T offers the high quality components of Tier 2 with slightly less Rail stability due to Topower internals. Tier 3 is ONLY Recommended if Price difference is present between Tier 3 and Tier 2 or due to availability issues with Tier 1/2 PSUs. Tier 4 is recommended for stock or low power systems if Tier 3's are more expensive or are not available. Tier 5 are NOT RECOMMENDED, but some brands have high/medium quality components in Tiers 2 through 4.
-----x-----x-----x-----x-----x-----x-----x-----
Tier 1 Brands - The Most Powerful And Stable Components On The Market Enermax Galaxy PCP&C TurboCool PCP&C Silencer >610 Zippy/Emacs SSL Zippy/Emacs GSM Zippy/Emacs PSL Silverstone ZF (Etasis 85/75/56) Seventeam ST >600 (SSI, V2.91) Silverstone OP/DA >700W
Tier Z - Less Powerful Than Tier 1 Zippy Units...but they're still Zippys Zippy/Emacs HG2 Zippy/Emacs HP2
Tier 2 Brands - Top Quality components With Top Notch Stability - For Those With Price/Availability Issues With Tier 1 Antec Neo HE Akasa PowerGreen 80+ CoolMax CTG-750W/850W/1KW Cooltek CT Corsair HX Enermax Liberty Enermax Infiniti Enhance ENP-GH Fortron (FSP) GLN Hiper Type-M >650W Hiper Type-R >650W iStarUSA PD2 iStarUSA PD3 OCZ GameXStream OCZ EvoStream PCP&C Silencer <610 Seasonic S12 Seasonic M12 Seasonic Energy Plus SevenTeam ST <600 Silverstone EF Silverstone OP/DA <700W Supermicro/AbleCom Thermaltake Toughpower >600W Xclio GreatPower Zalman ZM Ultra X3 Ultra X-Pro
Tier T - High Quality PSUs Made With Topower Internals - Less Rail Stability Compared To Tier 2 But Still Better than Tier 3 Mushkin Enhanced Tagan U95 Tagan U25 Tagan U15 Tagan U22 OCZ PowerStream
Tier 3 Brands - High Quality and Stability, Second Only To Tier 2 Brands Acbel Polycom AMS Mercury Akasa PaxPower Akasa PowerPlus (>500W Models) Antec Phantom Antec TruePower III Antec True Power II Antec True Control II Antec Neopower 480W (Old Model) Antec Smart Power 2.0 Athena Power Space Shuttle Series Be Quiet Dark Power Pro Channel Well Enermax Maximum Plus Enermax Noistaker II Enermax Noisetaker Enermax Whisper II Enermax CoolerGiant Enhance ENS-G Epower Xscale Fortron (FSP) GLC Fortron (FSP) THN Fortron AX Fortron HLN Fortron PFN/PN/PA Seasonic Super Versatile Silverstone F Sparkle FSP Spire Rocketeer V/VI Sunbeam Nuuo Thermaltake Purepower Thermaltake Toughpower <600W
Tier 4 - Not Recommend With Tier 3 In same Price/Wattage Range Aerocool Asus Atlas BFG Coolermaster Real Power Coolermaster iGreen Delta Enlight E-Power Futurepower Hiper HIPRO Lite-On Masscool MGE XG Mushkin HP NorthQ 4775-500S/BU OCZ Modstream Scythe Kamariki Sintek Thermaltake TR2 TTGI/Superflower Ultra Xfinity/X2
Tier 5 - Other than the units listed above for any of these brands, NOT RECOMMENDED A-TOP Technology APEX (SUPERCASE/ALLIED) Aspire(Turbo Case) ATADC Athena Power ATRIX Broadway Com Corp Cooler Master Coolmax Deer Diablotek Dynapower USA EagleTech FOXCONN I-Star Computer Co. Ltd In Win JPAC COMPUTER Just PC Kingwin Inc. Linkworld Electronics Logisys Computer MGE MSI NMEDIAPC Norwood Micro/ CompUSA NorthQ NZXT Powmax Q-Tec Raidmax Rosewill SFC Shuttle Skyhawk Spire Coolers Star Micro STARTECH TOPOWER TOP Ultra X-Connect Wintech XClio XION YoungYear Zebronics