Şimdi Ara

HDMI üzerinden FreeSync destekli ilk Samsung monitörleri piyasaya çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HDMI üzerinden FreeSync destekli ilk Samsung monitörleri piyasaya çıkıyor

    AMD'nin geçen yıl sonunda resmi olarak startını verdiği HDMI üzerinden FreeSync desteği, yavaş yavaş ilk ürünlerde yerini almaya başlıyor. Samsung, bu teknolojiyi destekleyen 3 yeni kavisli monitör modelini duyurdu. Ürünler hali hazırda, AMD'nin yayınladığı ilk destek listesinde de yer alıyordu.

    AMD FreeSync teknolojisi bilindiği üzere ekran kartı ve monitör arasındaki iletişim sorunlarını ortadan kaldırıyor. Bu sayede renklerde yırtılma, veri girişinde gecikme gibi olumsuz durumların yaşanmaması sağlanıyor. Uyumlu ekran kartının yanında FreeSync için monitörlerin de uyumlu olması gerekiyor.

    Bugüne kadar FreeSync uyumlu monitörleri kullanabilmek için DisplayPort bağlantısından faydalanıyorduk. HDMI bağlantısının da listeye eklenmesi ile artık daha uygun fiyatlı monitörlerde de FreeSync teknolojisinin deneyimlenmesi mümkün olacak. Özellikle daha fazla tüketiciye ulaşması adına HDMI uyumluluğu büyük önem taşıyor.

    [bkzdh= 82817]
    Samsung'un monitörleri Full HD çözünürlüğe sahip ve 60Hz tazeleme oranı sunuyor. VA LCD panel barındıran seride, 250 nit parlaklık ve 3000:1 kontrast oranı yer alıyor. Kavis yarıçapı ise 1800mm veya 1800R olarak belirlenmiş. CF390 modeli 23.5 ve 27 inçlik iki versiyona sahip. Seride sadece HDMI ve VGA çıkışları yer alıyor.

    CF591 modeli ise üst seviyeyi temsil ediyor. 27 inçlik modelde, yüzde 117 sRGB renk yelpazesi, çift HDMI portu, DisplayPort, 5Watt'lık hoparlör yer alıyor. Yeni modeller, ay içerisinde ABD, Avrupa ve Asya ülkelerinde satışa sunulacak. Nisan ayında ise diğer ülkelere gidecek.

    Yeni bir gelişme demek elbette üretici ve standardın geliştiricisinin ekstra çaba sarfetmesi demek. AMD gerekli çalışmaları hali hazırda yapıyor. HDMI 1.2 standardını destekleyen tüm Radeon ekran kartlarına bir yazılım güncellemesi ile bahse konu entegrasyonu sağlamaya başlayacak. Bu noktada 4K monitörlerin henüz desteklenmediğini belirtelim. HDMI üzerinden 4K görüntü aktarımını AMD desteklemediği için kullanıcılar DisplayPort üzerinden devam etmek zorunda.  
     







  • Şimdi normal HDMI monitörler FreeSync destekliyor mu ?
    Asus VX 239H şimdi HDMI üstünden FreeSync destekler mi ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zumber4428

    Şimdi normal HDMI monitörler FreeSync destekliyor mu ?
    Asus VX 239H şimdi HDMI üstünden FreeSync destekler mi ?

    Hayır. Yeni çıkacak freesync destekli monitörler hdmi üzerinden de freesync i kullanabilecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat nasıl olur acaba ? ben şuanda monitör almayı düşünüyorum bütçem 650-700 Max, eğer 24" olan bu fiyatlarda olacaksa beklemeye değer. Bilen yada tahmin edebilicek varmı fiyatları ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BiilimAdamı

    Fiyat nasıl olur acaba ? ben şuanda monitör almayı düşünüyorum bütçem 650-700 Max, eğer 24 olan bu fiyatlarda olacaksa beklemeye değer. Bilen yada tahmin edebilicek varmı fiyatları ?


    Hayal.

  • Sonunda freesync destekli ucuz ürünlerde Türkiye'ye gelmek üzere. Samsung bu ürünü getirir mi bilmem ama getirmezse kendi bilir. Zira Viewsonic ekonomik 22" ve 24" monitörlerini Türkiye web sayfasına koymuş bile. Amazonda 150$dan satılan ürün burada 200$ olsa 600TL fiyat bandından alabileceğiz manasına geliyor. Detaylı bilgi için tıklayın...http://www.viewsoniceurope.com/tr/products/lcd/VX2457-mhd.php

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.