Şimdi Ara

Samsung Şubat ayı güvenlik güncellemelerini yayınlamaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung Şubat ayı güvenlik güncellemelerini yayınlamaya başladı 
    Android oldukça yaygın kullanılan bir işletim sistemi olsa da zaman zaman büyük açıklar keşfedilebiliyor. İşletim sisteminin güncellemeleri üretici şirketler tarafından gönderildiği için bu açıkların kapatılması da şirketlerin konuyu ne kadar önemsediğine kalıyor.

    Geçtiğimiz yılın son dönemlerinde ortaya çıkan önemli bir açık için bir çok dev üretici güvenlik güncellemesi yayınlamıştı. Samsung ise bu güncellemeleri periyodik olarak yapabilmek için bir girişimde bulundu. Şirket özellikle tepe modellerinin güvenliğini ihlal etmemek için sıkı çalışıyor.

    Şubat ayına ilişkin güncelleme ise dün akşam saatlerinden itibaren indirilmeye sunuldu. Google ve Samsung'un ortak düzeltmelerini içeren güvenlik paketinde 3 kritik ve 4 yüksek seviyedeki açıkla birlikte toplam 10 açık kapatıldı. Güncelleştirme şu an için Galaxy S6 serisinin tamamı, Galaxy S5, Galaxy Note3, Note 4 ve Note 5, Galaxy Tab ve Tab 2 modelleri için yayınlanmaya başladı.
     
    Bu cihazları kullananlar kısa bir süre sonra güncelleme bildirimini telefonlarında görebilirler. Şubat ayı güvenlik güncellemesi Samsung'dan önce Nexus, Huawei, Motorola, ve BlackBerry tarafından da yayınlanmıştı.







  • işte kapitalizmin en somut cümlesi
    "Şirket özellikle tepe modellerinin güvenliğini ihlal etmemek için sıkı çalışıyor."

  • Note3 e de geldi bu güncelleme

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bızga

    işte kapitalizmin en somut cümlesi
    "Şirket özellikle tepe modellerinin güvenliğini ihlal etmemek için sıkı çalışıyor."

    Yalnız şöyle de bir şey var ki 100$'lık cihazla 800$'lık cihaz bir olmuyor. Banka hesabında yüz binlerce lira olup 100$'lık telefon kullanan görmedim daha. Bakarsanız herkesin elinde 500-900$'lık telefonlar var. Zaten bu cihazlardaki fiyatın yüksek olmasının sebeplerinden birisi de bu. Yazılım güncellemelerinde öncelik, güncellik, otorite, yerine göre değişmekle birlikte statü simgesi olması gibi bir çok şeyin de parasını alıyor firmalar. İnsanlar da veriyor, ben de dahilim buna. Kimisi her cihaz için bu ücretleri öderken kimisi benim gibi belirli aralıklarla, ihtiyaç ve biraz da keyif değerlendirerek daha uzun aralıklarla veriyor bu parayı. Evet, kapitalizmin etkisi midir? Evet. Ama 100$'lık telefona da o hizmeti verecek şirketin kullanıcısından da böyle bir istek gelmesi lazım. Çoğu zengin bankada işi olduğunda benim gibi mobil uygulamadan veya bilgisayarından girip halletmiyor, arayıp özel danışmanı ile hallediyor. Bir ara Vertu modaydı. Şimdi Samsung KNOX, Apple kullanıyorlar. Basitçe fiyata bağlamakla bitecek, kapanacak bir konu değil. O parayı veren belirli bir standardı sağlayan kişiler oluyor. Hele ki bizim gibi ülkelerde... Dengesizlikler olsa da, bugün Galaxy S6, Note 5, Note 4, iPhone 6S kullanıcısı olanların borçla mı borçsuz mu aldıkları %90 anlaşılabiliyor. Evet, 2000-3000TL'lik telefon statü simgesi yapacak akla turp sıkılır ama bizim gibi ülkelerde durum böyle maalesef.

    Uzun lafın kısası, tepe modellerde güncelleme desteğinin de, güvenliğin de, görüntünün de hizmetin de, ortamlardaki duruma etkisini de... hepsinin ücreti ödenmiş olduğu için durum böyle.




  • Note 4 kullanıyorum aylardır hiçbir güncelleme gelmedi. Sorun bende mi?

  • Kasim neden yoktu

    Aralik neden yoktu

    Ocak neden yoktu


    Hangi cihaz mi Note5 !

    Subat bitti Subat guvenlik guncellemesi mi yayinlanir !



  • quote:

    Orijinalden alıntı: bızga

    işte kapitalizmin en somut cümlesi Şirket özellikle tepe modellerinin güvenliğini ihlal etmemek için sıkı çalışıyor.


    Tamam da, adam para kazanacak ki, bu işleri yapabilmek için çalışacak. Sonuçta Note3 e de gelmiş veya geliyormuş güncelleme.

    Önemli olan o desteği vermesi. Mesela Google ile ortak çalışıp, kendi cihazlarını güvene alması benim için bir artı değer.

  • ülkemize gelmesi minimum 2 ayı bulur diyorum. samsungun muhteşem müşteri memnuniyeti politikalarını gördükçe

  • Note 3 e bugün itibariyle 266 mb lık bir sistem güncellemesi geldi. hürriyet gazetesi ve smart manager geldi. görsellik olarak bir değişiklik yok. android 5.0 halen. Ama Isınma problemi biraz çözülmüş gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Note 3'e de geldi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: McLaren64

    Bugün Note 3'e de geldi.

    Note 5'e gelen giden bir şey yok daha Android-7 sızıntıları dolaşmaya başladı ortalıkta. Samsung en azından son 2 yılın tepe modellerine güncellemeleri bekletmeden verse ne güzel olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    quote:

    Orijinalden alıntı: bızga işte kapitalizmin en somut cümlesi Şirket özellikle tepe modellerinin güvenliğini ihlal etmemek için sıkı çalışıyor.
    Yalnız şöyle de bir şey var ki 100$lık cihazla 800$lık cihaz bir olmuyor. Banka hesabında yüz binlerce lira olup 100$lık telefon kullanan görmedim daha. Bakarsanız herkesin elinde 500-900$lık telefonlar var. Zaten bu cihazlardaki fiyatın yüksek olmasının sebeplerinden birisi de bu. Yazılım güncellemelerinde öncelik, güncellik, otorite, yerine göre değişmekle birlikte statü simgesi olması gibi bir çok şeyin de parasını alıyor firmalar. İnsanlar da veriyor, ben de dahilim buna. Kimisi her cihaz için bu ücretleri öderken kimisi benim gibi belirli aralıklarla, ihtiyaç ve biraz da keyif değerlendirerek daha uzun aralıklarla veriyor bu parayı. Evet, kapitalizmin etkisi midir? Evet. Ama 100$lık telefona da o hizmeti verecek şirketin kullanıcısından da böyle bir istek gelmesi lazım. Çoğu zengin bankada işi olduğunda benim gibi mobil uygulamadan veya bilgisayarından girip halletmiyor, arayıp özel danışmanı ile hallediyor. Bir ara Vertu modaydı. Şimdi Samsung KNOX, Apple kullanıyorlar. Basitçe fiyata bağlamakla bitecek, kapanacak bir konu değil. O parayı veren belirli bir standardı sağlayan kişiler oluyor. Hele ki bizim gibi ülkelerde... Dengesizlikler olsa da, bugün Galaxy S6, Note 5, Note 4, iPhone 6S kullanıcısı olanların borçla mı borçsuz mu aldıkları %90 anlaşılabiliyor. Evet, 2000-3000TLlik telefon statü simgesi yapacak akla turp sıkılır ama bizim gibi ülkelerde durum böyle maalesef. Uzun lafın kısası, tepe modellerde güncelleme desteğinin de, güvenliğin de, görüntünün de hizmetin de, ortamlardaki duruma etkisini de... hepsinin ücreti ödenmiş olduğu için durum böyle.


    sana katılıyorum kardeşim...burada tek fark sen resme yakından bakıyorsun; ben ise uzaktan bakıyorum...





  • bunu en geç 2 yıllık modellerine zamanında vermesi lazım....

  • marshmallow ile beraber gelemez herhalde ?

  • Xiaomi 100 dolarlık cihaza bile bi kaç hafta önce verdi bu güncellemeyi
    Samsungcular beklesin hâlâ

    Bu mesaja eklenen görseller:

    Samsung Şubat ayı güvenlik güncellemelerini yayınlamaya başladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bende not 4 kolanıyrum gunceleme hala gelmedi samsunga yakışmıyor

  • Note 3 için güncelleme dün gece geldi. Listeye bu telefonu da ekleyebilirsiniz.
  • LG her ay güvenlik güncelleştirmesini yayınlayacağını belirttikten hemen sonra samsung ta atladı ve kendisininde yayınlayacağını söyledi. Gerçekleştirdi mi hayır. Ben güvenlik güncelleştirmesi ile ilgili haber yayınlandıktan sonra 1 kere bile güncelleştirme almadım (tel s6). Kaldı ki o o haberinde üzerinden aylarca geçti.

  • Böyle açıkları firmware güncellemelerinden ayrı olarak geciktirmeden vermeleri çok güzel. Samsung kalbimi çalıyor bu konuda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stagemasterone

    LG her ay güvenlik güncelleştirmesini yayınlayacağını belirttikten hemen sonra samsung ta atladı ve kendisininde yayınlayacağını söyledi. Gerçekleştirdi mi hayır. Ben güvenlik güncelleştirmesi ile ilgili haber yayınlandıktan sonra 1 kere bile güncelleştirme almadım (tel s6). Kaldı ki o o haberinde üzerinden aylarca geçti.

    Bana ocak ayında gelmişti hocam. 10 saniyede yükleniyor belki o yüzden farketmemiş olabilirisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.