Şimdi Ara

Temyiz mahkemesi Apple'ın patent davasında Samsung'u haklı buldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Temyiz mahkemesi Apple'ın patent davasında Samsung'u haklı buldu 
    Apple 2014 yılında Samsung'a patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle tazminat davası açmıştı. Şirket Samsung'u kaydırma hareketiyle ekran kilidini açma ve otomatik düzeltme gibi yazılımları kopyaladığı gerekçesiyle suçlamıştı. Hatta suçlamakla kalmamış açtığı davayı da kazanarak Samsung'u 120 Milyon dolarlık bir tazminata mahkum etmişti.

    Samsung ise mahkeme kararının değişmesi için bir üst mahkemeye giderek itirazda bulundu. Temyiz mahkemesinin kararı ise çok konuşulacak türden. Daha önce Apple'ın haklı bulunduğu kararı inceleyen mahkeme ilk olarak bu yargılamayı haksız bularak kararı bozdu. Samsung böylelikle aldığı 120 Milyon dolarlık cezadan kurtulmuş oldu.
     
    Daha ilginç olanı ise kararın yeniden gözden geçirildiği sırada Apple'ın Samsung patentlerini ihlal ettiğinin farkına varılmasıydı. Mahkemeye göre patent davasını açan Apple, Samsung'un bir patentini ihlal etmiş gibi görünüyor. Şimdilik hangi patent için bu kararın çıktığı konusunda şirketlerden bir açıklama gelmedi.
     
    İlk karar 2014 yılında California, San Jose mahkemesi tarafından verilmişti. iOS'un adres ve telefon numaralarını algılayarak fonksiyonel hale getirdiği Quick Links patenti bu karar ile verilen tazminatın 99 Milyon dolarlık kısmını oluşturuyordu. Ekran kilidi ve otomatik düzeltme patentlerini ihlal etmenin bedeli ise yaklaşık 20 Milyon dolar olarak ölçülmüştü.
     
    Duruşma sonrasında Apple sözcüsü konuşmayı reddederken, Samsung sözcüsü ise "Mahkeme tüketiciler açısından olumlu bir karar verdi. Rekabet mahkeme salonundan çıkarak yeniden ait olduğu yere, teknoloji pazarına döndü." şeklinde konuştu. İlginç kararın ardından sürecin nasıl işleyeceği merak konusu. 







  • Telefon dikdörtgen diye dava bile açan Apple ın kaybetmesine sevindim.
  • Sonuçta ortada bir patent var ve ihlali ceza ile ilişkilendiriliyor. Benim patentim olsa ve bir başkası bundan para kazandıysa neden kuş gibi evde oturup kara kara düşüneyim hakkımı ararım. Boşuna patent almıyor adamlar. Ve patent almakta öyle sadece sağa kaydırma değil bütün varyasyonlarıyla belgelerle alınıyor.

    Alınmış bir patent e hak sahibi izin vermedikce kimse kullanmaz özellikle büyük getirisi olan firmalar.

    Telefonlardaki patent olayı son kullanıcı için değil rekabet için var buda ayrı bir konu.

  • Apple açık ve net iğrenç bir markadır. Resmen kullanıcının tercihlerini kısıtlamaya çalışıyor bu çeşit davalarla, sanki paraya ihtiyaçları var gibi habire dava mahkeme dolaşıyorlar, umarım en kısa zamanda batarlar da Samsung ölüsünü tekmeler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "İki de üretici"

    Evet evet, Ekrem'in okumama huyu bulaşıcı...

  • Guhong01 kullanıcısına yanıt
    Kac yasindasn sen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu patent işinin moku çıktı çıkacak. Şirketler sırayla birbirine vuruyor, mahkemeler de buna alet oluyor. Ya da "at bi sakal, bu raundu sana yazalım" diyorlar, bilemiyorum...

  • Apple tknoloji tarihinin en uyuz firmasidir..

  • iyi olmuş Apple'a

    uyuz oluyorum bu firmaya ya
  • Samsung bu ısırılmiş elmayı tümden yiyip birirecek. Appple elma şelegi ne dönüşecek.
  • Sevmiyorum

  • Apple Steve job zamanında teknoloji tarihine yön vermiş olsa da bugünkü gidişanı doğru bulmuyorum. İpod'u çıkararak devrim yaptı. 2005 yılındaki konuşamsında pantolonumuzda bulunan kullanmadığımız ceplerin aslında ipod shuffle ve ipod nano için olduğunu espisirli bir dille harkia sunumla anlattı İphone 2 ve 3 ü çıkarttı. bu cihazı alanlar özelliklerinden öte cihaza duygusal bağ ile bağlandılar.
    Kısaca Apple steve job zamanında teknolojide devrim yarattı cşhazlarla duygusal bağ kurmamızı sağladı fakat şuan tüm firmalar aşırı rekabet içerisindeler. Birçok firma kar peşinde. Steve job'dan sonra Apple asla eskisi gibi olamadı. Tim Cook Steve job kadar akıllı ve zeki olsa da asla steve job'un yaptığı gibi cihazlarla duygusal bağ kurulmasını sağlayamadı.


    Samsung daima kullan at cihazlar üretti. Note serisi hariç ben asla duygusal anlamda cihaza bağlanamdım. Tabi bu kişisel bir tercih.
    Şuan işim gereği ekranı küçük olmayan Lg v10 kullanıyorum ve memnunum. Fakat bu cihazlada duygusal bir bağ kurabilmiş değilim.


    Xiaomi Markasının web sitesine baktığınızda tasarımın sıccak olduğunu görürsünüz. Telefondan powerbanklarına kadar her ürettiği ürünün en detayına kadar açıklama yapar. Yaşayan bir websitesine sahiptir mosue ile aşağı indiğimizde site canlıdır ve hareket etmeye başlar. Bu tarz tasarımlar sunumlar cihazı daha çok sevmemize sebep olur. Xiaomi firmasının hiç telefonlarını kullanmamış olsamda tasarımı beni rahatsız etmez. Cihaz bana sıcak gelir.
    Pazarlama çok önemlidir. Çalmadan özgün tasarım yapabilen ya daüç kağıt yapmadan üretim yapabilen firma maalesef çok az



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experiment67 -- 28 Şubat 2016; 12:38:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guhong01

    Apple açık ve net iğrenç bir markadır. Resmen kullanıcının tercihlerini kısıtlamaya çalışıyor bu çeşit davalarla, sanki paraya ihtiyaçları var gibi habire dava mahkeme dolaşıyorlar, umarım en kısa zamanda batarlar da Samsung ölüsünü tekmeler

    Vodafone'dan sonra dunyanin en cok kar eden sirketi mi batacak :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple'ın patentlerini bir tek Samsung mu ihlal etmiş? Dünyada yüzlerce üretici var ve çoğu Amerika da da satış yapıyor. Apple'ın derdi patent ihlali değil bence. Samsung'u Amerika da kendine rakip olarak görüyor ve çok satmasını istemiyor. Yukarıdaki habere bakılırsa ava giderken avlanmış kendisi Samsung'un patentini ihlal etmiş :)
    Eski bir haber vardı haberde Apple'ın çoklu dokunmatiğin patentini almaya çalıştığından bahsediliyordu.
    http://www.chip.com.tr/haber/apple-a-dokunmatik-soku_37463.html

    Adamlar utanmasa "akıllı telefonu biz icat ettik bizden başka kimse üretmesin, üretirse de bize para versin" diyecekler :)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: fotoburak

    Kac yasindasn sen

    Bu sözü söyleyenler nedense hep kendi yaşından şüphe eden insanlar olur... Söylediğimde katılmadığın yer nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple ürün olarak güçlü bir içeriğe sahip. Marka fanatizmi desteği diğer bütün firmalardan üst seviyede.. Lakin kişisel kanaatim zaten olan bir şeyi tekrar makyajlayıp güncel gelişmiş teknoloji desteği ile sunmak olan bir firma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: experiment67

    Apple Steve job zamanında teknoloji tarihine yön vermiş olsa da bugünkü gidişanı doğru bulmuyorum. İpodu çıkararak devrim yaptı. 2005 yılındaki konuşamsında pantolonumuzda bulunan kullanmadığımız ceplerin aslında ipod shuffle ve ipod nano için olduğunu espisirli bir dille harkia sunumla anlattı İphone 2 ve 3 ü çıkarttı. bu cihazı alanlar özelliklerinden öte cihaza duygusal bağ ile bağlandılar. Kısaca Apple steve job zamanında teknolojide devrim yarattı cşhazlarla duygusal bağ kurmamızı sağladı fakat şuan tüm firmalar aşırı rekabet içerisindeler. Birçok firma kar peşinde. Steve jobdan sonra Apple asla eskisi gibi olamadı. Tim Cook Steve job kadar akıllı ve zeki olsa da asla steve jobun yaptığı gibi cihazlarla duygusal bağ kurulmasını sağlayamadı. Samsung daima kullan at cihazlar üretti. Note serisi hariç ben asla duygusal anlamda cihaza bağlanamdım. Tabi bu kişisel bir tercih. Şuan işim gereği ekranı küçük olmayan Lg v10 kullanıyorum ve memnunum. Fakat bu cihazlada duygusal bir bağ kurabilmiş değilim. Xiaomi Markasının web sitesine baktığınızda tasarımın sıccak olduğunu görürsünüz. Telefondan powerbanklarına kadar her ürettiği ürünün en detayına kadar açıklama yapar. Yaşayan bir websitesine sahiptir mosue ile aşağı indiğimizde site canlıdır ve hareket etmeye başlar. Bu tarz tasarımlar sunumlar cihazı daha çok sevmemize sebep olur. Xiaomi firmasının hiç telefonlarını kullanmamış olsamda tasarımı beni rahatsız etmez. Cihaz bana sıcak gelir. Pazarlama çok önemlidir. Çalmadan özgün tasarım yapabilen ya daüç kağıt yapmadan üretim yapabilen firma maalesef çok az


    Duygusal bağdan kastınız fan lık mıdır acaba. Bir hiçbir cihaza duygusal oalrak bağlanmam mümkün değil. yeri helir iphone kullanıyorum yeri geliyor samsung. Bu ürünü çok iyi yaptı diye değil işime ve cebime öyle geliyor diye kullanıyorum.

    Sıfır telefon alırsın özenirsin 1 hafta bilemedim 2 hafta sonra koltuğun üzerine fırlatırsın. Duygusal bağ nedir arkadaş. Arkadaşım bana el işçiliği ile yada bir sevdiğim özene bezene hazırladığı bir eşyaya duygusal olarak bir şeyler yüklenir ama herkeze aynı fabrikasyon yapılan bir şeye nasıl olurda duygusallık yüklenir anlamıyorum.

    Sizi yermek için yazmadım sadece merak içindeyim.





  • İyi bari iSheepler sonunda susar belki.

    "Omo Somsong applodon çaloyo mahkömöyö bölö applo kozondo"

  • Iyi olmus apple kadar kan emici bir marka daha yok .Adamlar telefondan kulaklik girisini kaldiracaklar yeni telefonlarinda.Guncelleme destegi konusunda iyi amabtelefonlari bilincli olarak yavaslatiyorlar.Androidde ise ortalama insan zekasina sahip herkes root ve rom islerinden anlayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    İnsana sıcak gelen tasrım nedir? Mesele hala günümüsde vw t1 fanları mevcut. Ben Braun firmasının Deter Rams isimli tasarımlarını sıcak bulmuşumdur. Duygusal olarak bağlanmaktan kastım ben steve job zamanında kullandığım ipod'u asla ipod olarak görmedim. Hoşuma gitmişti sevmiştim. Özelliklerinin iyi ya da kötü olması ile ilgilenmedim. İşimi gördiüğü ve tasarımı hoşuma gittiği sürece o benim cebimden eksik olmadı. İpod ilk çıktığında mode oldu hemen herkes beyaz kulaklıklar takmak istedi. Şuan beats audio marka kulaklık markasının tasarımı çıkarmasına daihi öncülük etmiştir. Çünkü dünya çapında kullanılmaya başlayan ilk beyaz kulakllı kendine özgü neredeyse tuşları olmayan dokunarak cihazla iletişim kurup menüsünde gezdiğiniz bir tasarımdı. Ben buna sıcak tasarım diyorum sadece göze değil duygularada hitap ediyor. Yani seviyorsunuz.
    vw T1 fanı olan birisine sorduğunda o araca duyguyla bağlandığını göreceksin. Sevmek sıcak hissetmek ürünü objeleştirmekten öteye taşıyor. Artık onu obje olarak görmemekten bahsediyorum. Apple hayranı olduğum sevdiğim bir firma değil fakat doyru yapılan herşeyi desteklerim. Steve Job zamanında desteklediği ipod ve iphone politikası bence kesinlikle ilgi çekiciydi. Kimse yıllarca benim telefonum var mp3 çalarım var demedi benim iphone'um ipod'um var dedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experiment67 -- 28 Şubat 2016; 14:58:51 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.