Şimdi Ara

Ülke genelinde bir çok kullanıcı adil kullanım kotası uygulanmadığını bildiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
314
Cevap
3
Favori
8.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülke genelinde bir çok kullanıcı adil kullanım kotası uygulanmadığını bildiriyor 
    Ülkemizdeki internet hizmetlerinin en çok tepki çeken yanı adil kullanım kotası (AKK). Belirli bir veri limiti aşıldığında internet hızını 3 Mbps seviyesine indiren bu kota hem kullanıcıların özgürce internette sörf yapmasını kısıtlıyor, hem de daha yüksek fiyatlı tarifelerin ortaya çıkmasını sağlıyor.

    Dün akşam bir çok kullanıcının sosyal medya aracılığıyla kotanın kaldırılmış olabileceğini konuştu. Türkiye genelinde hizmet alan bir çok kişi AKK etkisinden çıktığını ve standart internet hızına yeniden kavuştuğunu yazdı. Donanım Haber forumunda da tartışılan konuya kullanıcılar 600'den fazla mesaj göndererek bildirimde bulundular. 
     
    Bu durum ise akıllara BTK'nin geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamaları getirdi. Kurum kısa bir süre önce 2016 yılı içerisinde AKK konusuna ilişkin bir çalışma yapılacağını ve sistemin yeniden gözden geçirileceğini açıklamıştı. Ancak açık söylemek gerekirse bu düzenleme sonrasında kotanın tam anlamıyla kaldırılması çok da beklenebilecek bir sonuç değil. Bu nedenle dün akşamdan itibaren kullanıcıların AKK'ye takılmaması bir hatanın sonucu olabilir.
     
    BTK'dan henüz resmi bir açıklama gelmemesi de durumun geçici olabileceğini gösteriyor. Yapılacak düzenlemede ise minimum hızın yükseltilmesi veya kota sınırının arttırılması gibi seçenekler gündemde. Konuyla ilgili resmi bilgiler verildikçe biz de sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 







  • Bende böyle birşey yok

  • 2 saat önce 3 mbps hız alıyordum. Şimdi 12 mbps...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet. 2 gün önceden beri İnternet hızlandı. Hatta şaşırdım. Daha ay başı olmadı ama sanki sıfırlandı dedim. Bu arada Adil kullanım kotasını gereksiz ve saçma buluyorum. Sebebi ise, indirdiğim filmleri zaten indiriyorum. Tek fark, bir tanesinde inmesi 10 saat sürüyorsa, diğerinde 2 saat sürüyor. Adil kullanım kotası yok diye daha fazla bir şeyler indireyim demiyorum. Mesela normalde AKK varken, yavaş iken 5 GB indirdiğim filmi, AKK yok diye gidip 20 GB Bluray sürümünü indirmiyorum. Zira harddisk bedava değil. 2 tane 2 TB diskim var. Hatta arşivlik film indirirken 1.6-3GB arasında DUAL m1080p indiriyorum. Hem görüntüsünden memnunum, hem sesi Türkçe-İngilizce hem de fazla yer kaplamıyor. Bu arada film indiriyorum ama tüm filmleri de sinemada izliyorum. En son geçen hafta Deadpool'u izlemiştim. Dün de Gods of Egypt'e gittim. Bazen sinemada günde 2-3 film izlediğim dahi oluyor...

  • adil kota sistemine temelde fikir olarak karşı değilim ama elden geçmesi şart.devamlı dl yapıp hatları meşgul edenlerin tabiki önüne geçilmeli.yalnız bu sistem uygulanmaya başlandığında bağlantılar 8 mbitti şimdi 24-35-50 hatta 100 mbit alıyor çoğu kişi ve bu hızlardan bir anda 3 mbite düşmek komik ve saçma.misal 8 ler 3 kalabilir ama 16 mesela 5 mbite ,25 10 mbite,50 15 mbite düşürülebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 27 Şubat 2016; 12:23:12 >
  • Bende de öyle bir şey yok

  • Ben kotasiz tarifteyim . AKK harbi sacmalik .

    Reklamlarla dolmud heryer .

    Bir de bulut tabanli hizmetler cepten ve masaustu pclerinden filan yayginlasmakta .

    Ama kota olayi inadina var .


    Altyapi cok kotu yeter bunca yildir kaziklamalar . Turktelekom Araplara gectiginden hersey vasat .

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    Evet. 2 gün önceden beri İnternet hızlandı. Hatta şaşırdım. Daha ay başı olmadı ama sanki sıfırlandı dedim. Bu arada Adil kullanım kotasını gereksiz ve saçma buluyorum. Sebebi ise, indirdiğim filmleri zaten indiriyorum. Tek fark, bir tanesinde inmesi 10 saat sürüyorsa, diğerinde 2 saat sürüyor. Adil kullanım kotası yok diye daha fazla bir şeyler indireyim demiyorum. Mesela normalde AKK varken, yavaş iken 5 GB indirdiğim filmi, AKK yok diye gidip 20 GB Bluray sürümünü indirmiyorum. Zira harddisk bedava değil. 2 tane 2 TB diskim var. Hatta arşivlik film indirirken 1.6-3GB arasında DUAL m1080p indiriyorum. Hem görüntüsünden memnunum, hem sesi Türkçe-İngilizce hem de fazla yer kaplamıyor. Bu arada film indiriyorum ama tüm filmleri de sinemada izliyorum. En son geçen hafta Deadpoolu izlemiştim. Dün de Gods of Egypte gittim. Bazen sinemada günde 2-3 film izlediğim dahi oluyor...


    akk yüzünden bilgisayarı boşa açık tutmakda cabası atıyorum 20 dk indirecegin şeyi akk yüzünden 2 saatte indiriyorsan boşuna elektrik parası ödemiş oluyorsun çok yanlış yollarda ilerliyoruz hiç gelecek göremiyorum ne yalan söyleyeyim ama küçük bi umut var





  • Beyler yapılacak düzenleme aslında çok basit. Öncelike 8Mbit kullanan bir kullanıcı ile 100Mbit kullanan bir kullanıcıyı sen nasıl bir tutup ikisininde hızını 3Mbit olarak belirlersin? Gelen düzenlemede bunun üzerine olmalı.

    8Mbit İçin 4Mbit
    16Mbit İçin 8Mbit
    25Mbit İçin 16Mbit
    50Mbit İçin 25Mbit
    100Mbit İçin 50Mbit

    Kotayı aşınca hızlar kesinlikle bu şekilde olmalı. 100Mbit'ten 3Mbite düşmek nedir ya? Paraları cebe atın tabi 3Mbit ver oh ne güzel
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    adil kota sistemine temelde fikir olarak karşı değilim ama elden geçmesi şart.devamlı dl yapıp hatları meşgul edenlerin tabiki önüne geçilmeli.yalnız bu sistem uygulanmaya başlandığında bağlantılar 8 mbitti şimdi 24-35-50 hatta 100 mbit alıyor çoğu kişi ve bu hızlardan bir anda 3 mbite düşmek komik ve saçma.misal 8 ler 3 kalabilir ama 16 mesela 5 mbite ,25 10 mbite,50 15 mbite düşürülebilir.


    artık adls2plus var çoğu yerde öyle gözüküyorki tarife en az 16mbps'ye kadar oluyor burdaki kadar kısmına dikkatle bakmanızı söylüyorum çünkü 16' ya kadar kısmının 13-14 ünü falan alabiliyoruz kendimden örnek verecek olursam 8mbps tarıfe sadece akksiz kısmında var demekki isterseler akksiz verebiliyorlar çoğu şeyi parayı bas al hizmetihttps://fiber.google.com/cities/kansascity/ hizmeti görün





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    adil kota sistemine temelde fikir olarak karşı değilim ama elden geçmesi şart.devamlı dl yapıp hatları meşgul edenlerin tabiki önüne geçilmeli.yalnız bu sistem uygulanmaya başlandığında bağlantılar 8 mbitti şimdi 24-35-50 hatta 100 mbit alıyor çoğu kişi ve bu hızlardan bir anda 3 mbite düşmek komik ve saçma.misal 8 ler 3 kalabilir ama 16 mesela 5 mbite ,25 10 mbite,50 15 mbite düşürülebilir.

    8 ler 3 te kala bilir ne la? Biz insan değilmiyiz? saçma sapan konuşmayın.Aynı Telekomun kafasından konuşuyorsun.Ne kadar para okadar akk diyosun yani.Akk hızına göre tarife çıkartsınlar ozaman?gene kapitalizm girsin işin içine diyosun yani?ozaman başındaki adil kelimeside kalksın.paralı kullanım kotası/şartlara göre kullanım kotası olsun.Saçma sapan konuşmayın.Sanki ben çok seviyorum ttnetin bana 2016 yılında hattınız maks. 8mbit alır demesine.bencillik ve küstahlığa lüzum yok.

    şu sömürücü tayfada ttnet gerçek sınırsız interneti okadar putlaştırdı ki millet ondan sömürüyor yani korkulacak birşey yok akk kalksa 1 ay içinde herkes normal yaşantısına dönecek yani büyütülecek birşey değil.harddiskler bedava değil sonuçta.benim ve birçoğunun asıl sorunu 1080p-720p filmi steam ederek izleyememek mecburen 2 saatlik filmi 4-5 saatte indirip tv ye atıp izliyoruz.çoğu zaman telekomu saygıyla anıp(!) vazgeçiyoruz.Veya steamden bi oyun alıyorsun sadece kütüphanende kalıyor ay başına kadar 3mbit ile 50gb lik oyunu nasıl indireceksin be o inene kadar millet oyunu bitiriyor be.akk dolduktan sonra tvden 1 kez donmadan film izleyemedim.ille bi uğraş. internet hızım yeterli olsaydı ne olurdu? oturur istediğim saatte filmimi izler 450watt psu lu bilgisayarda 4-5 saat açık kalmazdı alın size elektrik tasarrufu en basit örneğinden.enerji diye ağlıyoruz btk görmüyonmu bunları düşünmüyonmu?

    Not sömürücü tayfadan bende hoşlanmıyorum ama dediğim gibi 1 aya harddiskleri dolar ve hevesleri gider.Görmemişliğin lüzumu yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Kayaba Akihiko -- 27 Şubat 2016; 12:56:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dün akk bitti diye uyarı geldi 2-3 saat sonra hız yeniden yükseldi :D

  • Bu kraldan çok kralcılık yapan "aslında karşı değilim ama şu kadar düşmeli" diyen arkadaşlara demek istediğim güzel sözler var fakat foruma uygun değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcest -- 27 Şubat 2016; 13:12:34 >
  • Superonline fiber kullanıyorum hızım tekrardan 50mbite yükseldi bir gecede 400gb'a yakın download yaptım :)

  • Bende değişiklik yok hatta hızım 2,8 mbit :(

  • Bende de hız tekrar yükselmiş. Bu durum bir hatadan mı kaynaklanıyor, yoksa AKK'de yapılacak bir düzenleme nedeniyle mi bilmiyorum ama hız yükseldi diye görmemişliğe de gerek olmadığı düşüncesindeyim. Bazıları harddisk bedavaymış gibi deli gibi lazım olan/olmayan her şeyi indiriyor. Eğer o kadar depolama alacak paraları varsa pekala AKK'siz paket de kullanabilirler. Böyleleri yüzünden AKK uygulanıyor zaten. Şimdi de belki deneme yapılıyorken hatlara yüklenip sorun çıkaracaklar, sonra servis sağlayıcıları haklı çıkacak...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha 3 gün önce Uydunetten kotamın %80'ini doldurduğumda ilgili mesaj geldi ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akk denen adaletsiz ve haksız uygulamayı ne için savunan bilmem kimler!! o kadar adaletli ve hoşunuza gidiyorsa o zaman neden akk olmayan ya da akk artırımı yapılan ek paket satıyor bu hırsızlar!!!!! zerzavat takımı!!

    aynı hat üzerinde 1-8mbit ile 16mbit adsl veriliyor. ama 16mbit için ek para alıyorlar. sonra hız 8mbit'in üzerine çıkıyor. 1-8mbit hattayken bırakın 8mbit.. 2mbit bile olmuyordu. halbuki santralden sokağa ve eve kadar aynı hatla taşınıyor bunu diyen de ttnet'in kendi çalışanı. 16mbit hızı satmak için yapılan ortada!!

    hadi bunu da savunun...

    soyulmak ne kadar hoş geliyor insanlara!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drserk -- 27 Şubat 2016; 13:09:11 >
  • Sistemin yeniden gözden geçirilmesine ilişkin bir deneme olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence en düşük hız artık 8mbit olmalı. Ayrıca upload ve download hızları eşitlenmeli. Ya da en azından upload ve download mevcut hızı ortak olarak kullansın. Download yapmadığımız zamanlarda tüm hızı upload için kullanabilelim.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.