Şimdi Ara

Ülke genelinde bir çok kullanıcı adil kullanım kotası uygulanmadığını bildiriyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
314
Cevap
3
Favori
8.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • La bu haber yapılır mı ?!!!!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alprkrkmz


    quote:

    Orijinalden alıntı: 0quz28

    quote:

    Orijinalden alıntı: alprkrkmz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Neyinkafasi
    quote:

    Orijinalden alıntı: alprkrkmz AKK konusunda yapılacak en mantıklı şey kademeli hız dusumu. Eğer kullanıcı ac gibi download yapıyorsa kademeli olarak hızı düşsün. Misal 50 mbit VDSL kullanıcısı 200gb a kadar kendi hızında kullansin. Baktin 200 oldu hızını %50 azalt. 25mbit. Hala devam edip 400 e yaklaşınca bir daha hızını dusur. 12 mbit. Ve ay sonuna dek 12 mbit hızda bu şekilde devam etsin. Tüm tariflerde de bu uygulanmalı. Ve ayrıca altyapıya gore verilebilen tüm hızlarda kademeli ücret uygulanmalı. Vdsl kullanıcılarında sıkıntı yok ama altyapısı ADSL olan ve tam hız alamayanlara gore bir ücret belirlenmeli. Çok büyük haksızlık var bu konuda. Benim altyapı maalesef 12 mbit hızı ancak alıyor. Bina altyapısı cat6 ama santrale çok uzagim. Benden neden 16 mbit tarife ücreti alınıyor. Ama satarken 16ya kadar satıyor demeyin. Hızı 16 olan da 60 TL oduyor ben de. Benim kabahatim ne. Kademeli ücret tarifesi uygulansin. Bana 12 mbit veriyorsa atıyorum 60 değil 50 TL alsın. Bir başkasına 16ya kadar deyip 4 mbit hız veriyorsa ondan 30 TL al. Adamın kabahati ne. Hem bu şekilde olursa telekomu yatırım yapmaya zorlar. Yoksa şirketin 16 verdiğinden de 4 verdiğinden de aynı ücreti alması haksızlık. Bunu en başta devletin dusunmesi lazım. Hele hele en başta BTK denen kurumun. Ama nerde.
    Hocam iyide benim gibi hattı maks 8 alan kullanıcı ne yapsın ay sonunda 2 mbitmi kullanalım?Hıza göre akk,altyapının yetersizliğini gün yüzüne çıkarır.adam 25mbit vdsl alıyorsa benim verdiğim parayla aynı paraya akk olarak yine bir haksızlık var benim kabahatim ne? Daha snr margin deyince suratıma bön bön bakan telekom personelimi? akk tamamen kaldırılmalıdır.Yapay kapitalizm tarifelerinin önüne geçilmelidir.Yapay kapitalizmden kastım Hatların akk siz interneti kaldırmaması değil,daha çok kotaya daha çok para ödenmesidir.zaten ücretlerde almış başını gidiyor,tahaadütsüz net almaya kalksan aylığı rahat 180 lirayı tutuyor.Btk nın bu işe el atması gerekiyor hemde çok acil.
    Bak kendin diyorsun altyapysy 8 olan diye. Kota olmaly ama adam gibi mantykly limitler olmaly. Sen 8 mbit ile 200 GB indirince hyzyn 8den 4e dü?sun. Evet haklisin 4 çok az. Ama dedi?im ?eye geri geliyoruz. Sana verilen hizmete gore hyz dusumu yapylsyn. Mesela 8den 6ya dü?er ilk olarak. Baktin kullanycy devam ediyor sonra 4 olur. 400 GB misalen indiriyorsan hyzyn da 4 olsun bi zahmet.


    kardeşim dünyanın hiç bir yerinde olmayan şey neden bizde olsun ilk bunu açıkla ne demek alt yapı yetersiz o zaman internet için 20 tl den fazla ödememiz lazım her ay 60 70 tl en az fiyatlar bunlar nereye gidiyor cebe gidiyor tabiki alt yapı calısmaları hak getire he bu aralar hızlandırmış olabilirler oda 4.5g için yoksa hiç birşey yapmayacaklardı



    Dünyanın bir çok ülkesinde var AKK. Sadece çok daha mantıklı kotalarla. Bazı ülkelerde de kota yok ancak kötüye kullanım fark edilirse hız dusumunu bırak direkt interneti kesme hakları var iss lerin.

    kaynak nerede ? galiba senin akk dediğin şey 100 mbps olan hızı 70 mbps çekmeleri ? akknin hiç bir türlüsünü hiç bir şekilde savunmam kusura bakmayın o zaman 15 tl olsun internet sesimi çıkartmıyayım forumda buna örnek çok güzel konu var incelerseniz nasıl bir vasat durumda oldugumuzu görürsünüz örknek : http://forum.donanimhaber.com/m_113440929/tm.htm




  • Geçici

  • Boşu boşuna yok 20-10a 10-5e 8-4e düşebilir düşse iyi olur falan yazmayın adamlar sizi mi takacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Neyinkafasi

    8mbite akk ne su kafadan vazgeçin artık!benim suçum ne ttnet 8mbit üstü hızı bana veremiyorsa.Yahu öyle bir yazıyorsunuzki sanki millet keyfinden 8mbit alıyor ttnetin 8mbitlik tarifesi bile yok!Herkes hattından dolayı 8 kullanıyor mecbur.

    Desenki 16 üzerine ay sonuna kadar hızının yarısı kadar olsun ozaman olur belki işte.4mbit ile 720p videolar bile açılmıyor.8 in yarısı iş yapmıyor anlayacağın.

    Hocam ben belirlemiyorum sonuçta ama sonuçta illaki bi akk koyacaklar 8mbit'de olsa. Siz 8mbitten 3mbite düşüyorsunuz biz 50mbitten 3mbite düşüyoruz ona ne demeli
  • Bende niye yok, benhala 3 mb deyim ama eskisine göre daha da berbat 3mb de şuan tv izlerken cd takılır gibi izletiyor. Bizde internet öldü iyice ttnet soğutmaya mı çalışıyor bizi anlamıyorum. Bence akk kaldırılmaz , belki sınır artırılır ama hiç beklemiyorum.

  • Ağlanacak halimize, seviniyoruz :(

  • Adil kullanım kotasıniye bende çok saçma buluyorum herkesin özgürlüğünü kısıtlamaya gerek yok.
  • superonline'dan da aynı uygulamayı bekliyorum
  • Ülke genelinde anket yapmamız lazım internete kaç lira veriyorz ayın kaçında 3mps düşüyor hızımı kazıklandığımızın fakrındamıyız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: konya
    Adil kullanım kotasıniye bende çok saçma buluyorum herkesin özgürlüğünü kısıtlamaya gerek yok.

    Valla esasında düşününce saçma değil. Hani Atatürk demiş ya: Türk milletiiiii, çalışkandıııııır.
    Hayır abicim. Bizde kota mota kalkmaz. Yurt dışında yaşayan insanlar, insan oldukları için, verir parasını kullanırlar.
    Bizim Türk milleti ise çakaldır. Çalışkan falan değildir. En kısa yoldan köşeyi döneyim, en kurnaz nasıl yaşarım peşindedir.
    Yarın kota tamamen kalksa, bugün 2 daire İnternet alıp birlikte kullanan adamlar, mahalleye santral döşer, 30 kişi 100 mbit hattı kullanır.
    Bizim milletimiz çalışkan değil, çakaldır. Her yoldan en işine gelen yolu seçer. Yabancılar ne ise parasını öderler...




  • Ben bu insanları anlamıyorum şundan şuna düşsün, kademeli olarak şöyle düşsün??

    Sanki sizin dediğinizi yapacak adamlar; bu kadar kafa yormaya gerek yok. Karşı çıkın yeter.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    quote:

    Orijinalden alıntı: konya
    Adil kullanım kotasıniye bende çok saçma buluyorum herkesin özgürlüğünü kısıtlamaya gerek yok.

    Valla esasında düşününce saçma değil. Hani Atatürk demiş ya: Türk milletiiiii, çalışkandıııııır.
    Hayır abicim. Bizde kota mota kalkmaz. Yurt dışında yaşayan insanlar, insan oldukları için, verir parasını kullanırlar.
    Bizim Türk milleti ise çakaldır. Çalışkan falan değildir. En kısa yoldan köşeyi döneyim, en kurnaz nasıl yaşarım peşindedir.
    Yarın kota tamamen kalksa, bugün 2 daire İnternet alıp birlikte kullanan adamlar, mahalleye santral döşer, 30 kişi 100 mbit hattı kullanır.
    Bizim milletimiz çalışkan değil, çakaldır. Her yoldan en işine gelen yolu seçer. Yabancılar ne ise parasını öderler...

    Aynen katılıyorum zaten buzun yüzden akkuş geldi. İşte bende bu numara diyorum neti birden fazla kullandığını amladigi an bassın cezayı kimse kimsenin hakkına tecavüz etmesin.




  • KacaKTV kullanıcısına yanıt
    bizim milletimiz çok zeki ya :D ttnette bunu hiç düşünememişti zaten demi? biz ağ sisteminden anlamayan bir yığın adam çok zekiyiz ama o bu kotaları koyup sistemi yapan adamlar ultra salak değil mi? onlar düşünemiyor sanki bu şekilde olması gerektiğini amaç insanları kandırmak zaten neden öyle olmalı böyle olmalı diyorsunuz ki? onlar sizden çok daha iyi biliyor kullanıcının ne istediğini ancak işlerine gelmiyor.
  • Arkadaşlar bendr Akk var nası düzeltebilirim deliricem herkesin hızlı benim yavaş hız 2 ye çıkıp tekrar 300 e düşüyor 300 de kalıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.5G nedeniyle kota aşım sonrası hız düzenlemesi yapılacak, dün başlayan çalışmalar ay sonuna kadar sürecek, heyecan yapmayın, kota felan kalkmıyor. Not: BTK çalışanı

    alıntı**
  • İnsan AKK yok diye şikayet eder mi ya :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bari mobilde hızları artırsalar az 128kbps nedir resim açamıyoruz video izlemeyi geçtim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KacaKTV

    Beyler yapılacak düzenleme aslında çok basit. Öncelike 8Mbit kullanan bir kullanıcı ile 100Mbit kullanan bir kullanıcıyı sen nasıl bir tutup ikisininde hızını 3Mbit olarak belirlersin? Gelen düzenlemede bunun üzerine olmalı.

    8Mbit İçin 4Mbit
    16Mbit İçin 8Mbit
    25Mbit İçin 16Mbit
    50Mbit İçin 25Mbit
    100Mbit İçin 50Mbit

    Kotayı aşınca hızlar kesinlikle bu şekilde olmalı. 100Mbit'ten 3Mbite düşmek nedir ya? Paraları cebe atın tabi 3Mbit ver oh ne güzel


    Ne yani Akk'nin yapılması normal sadece fazla para verenlerin hızının diğerleri ile aynı şekilde düşürülmesi'mi yanlış? biz tamamen kalksın istiyoruz ayrısı gayrısı yok bu işin umarım tamamen kalkar ve şimdiye kadar yaptıkları kat kat çıkar kendilerinden.




  • Bende hiç bir zaman kota olmadı ki :))))geçen ay çok film izledim 150 GB olmuş.
    Aydada 34.50 tl ödüyom :)))))
    BTK yıda gözünüzde çok büyütür olmuşsunuz Bugüne kadar siyasi icraatler dışında ne gibi bir numarasını gördünüz.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.