Şimdi Ara

Sony Xperia X ailesi inceleme ilk izlenim videosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •  

    Daha çok genç ve hareketli yaşama sahip kişileri hedefleyen X ailesi, tasarımlarıyla ağır ağabey Xperia Z ailesinden ayrılıyor.




    Evet benzer blok tasarım devam etse de daha oval köşeler daha canlı ve parlak renkler X ailesinde fark yaratan unsurlar arasında. Şimdilik 3 üyeye sahip olan ailede X Performance, Snapdragon 820 işlemcisi ve metal gövdesiyle üst seviye performans tutkunlarına, Xperia X; X Performance’ın tasarım, kamera ve diğer özelliklerini isteyip daha az ödemek isteyenler için Snapdragon 650 işlemcisi ile orta sınıfa, XA ise güzel görünen bir telefon kullanıp fazla para ödemek istemeyen kullanıcılara hitap ediyor.




    Ailenin ortanca üyesi Xperia  X, 5” Full HD ekrana, Snapdragon 650 işlemciye, Adreno 430 grafik birimine, 3GB belleğe ve modele göre değişen 32 veya 64GB dahili depolama alanına sahip bir telefon.




    2620mAh batarya ise Sony’nin belirttiğine göre 2 güne kadar pil ömrü sunabiliyor. Telefonu elinize aldığınızda aynı X Performance’da da olduğu gibi arka metal yüzeyi üst seviye bir telefon kullanıyormuşsunuz hissini eksiksiz veriyor.




    Tek elle kullanıma uygun olan telefon, Android 6.0.1 işletim sistemiyle geliyor ve Sony’nin Xperia ailesinde alışık olduğumuz Xperia UI arayüzünü kullanıyor. Hafif ve hızlı çalışan arayüz standart android performansını aratmıyor.




    Xperia X’in en önemli silahı ise ağabeyi Xperia X Performance’da da yer alan 23MP arka kamera oluyor. 1 / 2.3” büyüklüğünde bir sensöre sahip olan telefon 5x dijital yakınlaştırma imkanı da sunuyor.




    Kamera aynı zamanda tahmini melez odaklama adındaki teknoloji sayesinde obje hızla hareket ediyor ve derinlik değişiyor olsa bile odağı kaybetmeden çekim yapılabilmesine izin veriyor. Kamera ayrıca 0.6sn gibi oldukça düşük bir zamanda açılıp çekim yapabiliyor.




    13MP ön kamerası, arka kamera gibi F2.0 lens ile geliyor ve özçekim meraklılarına Full HD video kaydı imkanı da sunuyor. Odaklama kabiliyetine sahip oluşu daha keskin fotoğrafların elde edilebilmesine imkan veriyor.




    Telefon kasasına eklenmiş denklanşör butonu da fotoğraf meraklılarının seveceği konulardan biri.




    Xperia Z5 ailesinde olduğu gibi yan taraftaki güç butonuna yerleştirilen parmak izi okuyucu ile oldukça pratik bir kullanım sunan Xperia X, hat kullanımı tarafında ise ülkelere göre farklılık gösterecek şekilde çift sim kartlı olarak da temin edilebilecek.




    Buradaki test ortamında telefonun oyun ve benzeri performans gerektiren uygulamalardaki testlerini yapma imkanı bulamadığımız için şu anda bu konuyla ilgili bir şey söylemek imkansız. Fakat ilk karşılaşma anında tasarım çizgileri ve tema renkleriyle kullanıcısını yakalayan bir telefon olduğu gerçek.




    Xperia X ardında XA modeline bakacak olursak bu sefer Qualcomm yerine Mediatek işlemci tercih edilen telefon 8 çekirdekli MT6755 çözümüyle geliyor ve 2GB belleğe 16GB arttırılabilir dahili depolama birimi eşlik ediyor. GPU tarafındaki Mali T860, 720P ekran düşünüldüğünde oyunlarda sorun yaratmayacaktır diye umuyoruz zira bu telefonda da oyun yükleme veya sentetik test programı çalıştırma şansımız olmadı.




    Arayüz olarak diğer Xperia ailesi telefonlardan farklı bir deneyim sunmayan Xperia XA, X’den farklı olarak Android 6.0.1 yerine Android 6.0 yüklü olarak sergileniyor. Ek olarak telefonu kullandığımız süre boyunca arayüzün en azından X’de olduğu kadar akıcı olduğunu söyleyemeyiz.




    Xperia X ailesinin standart 2,5D cam kaplamasıyla oldukça estetik duran Xperia XA, kamera konusunda X performance ve X’den ayrılıyor.. 13MP arka, 8MP ön kameranın yer aldığı telefon batarya kısmında ise 2300mAh değiştirilemeyen bir pile sahip.




    Parmak izi okuyucusuna da yer verilmeyen modelde güç butonunun Xperia ailesinin ikonik yuvarlak tasarımına sahip olduğunu görüyoruz.




    Xperia X ailesi telefonlar Haziran ayı içinde piyasada olacak ve şu an için ne yazık ki fiyatlandırma konusunda bir bilgi bulunmuyor. Tabi gönül ister ki Xperia X, şu anda ülkemizde satılmakta olan Xperia M, Xperia XA’da Aqua M4 yakınlarına konumlanarak geniş kitlelerin erişebileceği bir şekilde piyasada olsa.




    Xperia X Performance ise 5” Full HD ekranına eşlik eden Snapdragon 820 işlemcisi ile performans meraklılarına taşınabilir ve estetik bir seçenek sunuyor olacak. Sony’nin Xperia X Performance’ı üst seviye değil de süper orta sınıf olarak nitelendiriyor olması da fiyat konusunda umutlarımızı arttırıyor. X ve XA’ya nazaran daha kalın hatlara sahip olsa da Snapdragon 820 deneyimi için bunlar görmezden gelinebilir.




    Son olarak belirtmekte fayda var Xperia X ailesi suya ve toza karşı dayanıklı değil.




    Bu videomuzda Sony’nin yeni Xperia X ailesi yakından tanıdık. Bir sonraki videoda görüşmek üzere hoşçakalın.

     







  • Performance için konuşmak gerekirse; pili en az 3200 mah olsaymış ve ekran kasa oranı arttırılsaymış, çok güzel olurmuş. Yoksa bunların dışında bir eksisi yok.

  • Benim için iki eksi var X performance'da. Birincisi Amoled ekran, diğeri tuşların ekranda olması. Sırf bu yüzden samsung daha cazip geliyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su geçirmezlik ya da diğer bir tabirle suya dayanıklılığın olmaması üzdü.
  • Z tasarımlı telefonları 50 yi buldu, hayırlı olsun. Xperia arc'tan beri ayırt edemez oldum tasarımlarını. Ericssonun mu farkıymış onlar.

  • Fiyatları uygun olacaksa vasın suya ve toza dayanıklı olmasınlar. Halihazırda suya ve toza dayanıklı telefonlar, su geçirdiklerinde garanti kapsamında tamir edilmedikleri için benim telefonlarda çok aradığım bir özellik değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Milky Way -- 24 Şubat 2016; 4:11:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • X olan orta modeli herhalde 799TL civarı olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkış tarihi çok geç. O zamana kadar ihtiyacı olan diğer modelleri alır.

    Bu arada S7 incelemesi nerede kaldı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alt tarafı telefon öncekilerden öyle ahım şahım ne farkı var bunların 1 mm daha kalın olsa ne olur olmasa ne olur.

  • Xperia X Performance Su geçirmezlik IP68 sertifikasına sahip diğer 2 cihazda yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cerceve performance

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milky Way kullanıcısına yanıt
    Suya dayanıklı olunca en azından yağmurlu havalarda cepten çıkarırken tedirgin olmuyosun. Garanti kapsamına alınmaması normal, örneğin üretici diyo ki 1 metreye kadar su altında 30 dk su geçirmez, suyun basıncını ve su altındaki süreyi ölçebilen bi sistem olmadığı için arıza halinde kullanıcı hatası mı cihaz hatası mı ispat yolu olmayacağından garantiye girmemesi normal. Cep Kask falan yaptırsan bildiğim kadarıyla onlar da tamiri yetkili serviste yapmıyo, sonuçta telefon su geçirirse her ihtimalde garanti dışı kalacak.
  • Yazıyı okumaya çalıştım ama bir çok yazım yanlışı var. Bir şey anlamadım.

  • Sony artık heyecan verici gelişmelerle gelmiyor. Standarda bağladılar.

  • Yelpazeyi genişletmek adına çıkarmışlar. Klasik Z serisi çizgileri. M5 bile 1500₺ fiyat etiketi var. Bunu kaça satacaklar ki?
  • Sony'nin Z5 ailesi ile beraber telefonlarına kattığı High-Res Audio özelliğinin X ve X Performance'da yer aldığını atlamışsınız. XA'da bulunmaması Sony'nin bundan sonra da bu özelliğe daha düşük segmentdeki telefonlarında yer vermeyeceğini desteklerken, Xperia X ve X Performance'ı biraz daha amiral gemi sınıfına yakın konumlandırdığını, dolayısıyla fiyatlandırmada da özellikle X Performance için amiral gemi fiyatlarına yakın olacağı tespitinde bulunmak doğru olur mu?

    Bunun dışında Sony, Snapdragon 820 ve 1080p kombosuyla performans ve pil tüketimi konusunda aklında soru işaretleri bulunan kullanıcılara da göz kırpmış
  • Sony X performance z serisinin devamı olabilir sony almanya z serisini sonlandırabiliriz demişler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sony bu seriyle kafa karışıklığı yarattı , şimdi haberler çıktı sony mobile almanya facebook sayfasında x serisinin z serisinin yerini alcagi z serisinin devam etmeyecegi soyleniyor , diğer taraftan siz de super orta sınıfı olarak nitelendirmissiniz x performance'i , içerden gelen bir bilgi midir yoksa sizin yorumunuz mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackzeros

    sony bu seriyle kafa karışıklığı yarattı , şimdi haberler çıktı sony mobile almanya facebook sayfasında x serisinin z serisinin yerini alcagi z serisinin devam etmeyecegi soyleniyor , diğer taraftan siz de super orta sınıfı olarak nitelendirmissiniz x performance'i , içerden gelen bir bilgi midir yoksa sizin yorumunuz mu?



    Aynen katılıyorum, ayrıca şubatta tanıtıp haziranda satmak nedir ya? İşi öğrenemeden batacak sony mobile! Bu modelin LG, Samsung, HTC ile rekabet etmesi mümkün değil. Çinli firmaların sd820 li telefonları bunu katlar. Samsung s7 edge e 3000 lira derse ben buna 1500 vermem yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SERDARbdrm


    quote:

    Orijinalden alıntı: blackzeros

    sony bu seriyle kafa karışıklığı yarattı , şimdi haberler çıktı sony mobile almanya facebook sayfasında x serisinin z serisinin yerini alcagi z serisinin devam etmeyecegi soyleniyor , diğer taraftan siz de super orta sınıfı olarak nitelendirmissiniz x performance'i , içerden gelen bir bilgi midir yoksa sizin yorumunuz mu?



    Aynen katılıyorum, ayrıca şubatta tanıtıp haziranda satmak nedir ya? İşi öğrenemeden batacak sony mobile! Bu modelin LG, Samsung, HTC ile rekabet etmesi mümkün değil. Çinli firmaların sd820 li telefonları bunu katlar. Samsung s7 edge e 3000 lira derse ben buna 1500 vermem yani.

    Turkiyede haziranda ciksa nolur cikmasa nolur. Adamlar deger vermiyor turkiyeye. Diger ulkeye hemen veriyolar. 1sene sonra gelse nolur turkiyeye. Turkiyede sony alan mi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.