Şimdi Ara

Kombi tesisatı önerisi ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Antalyadaki evimde ciddi bir tadilata başlayacağım. Evdeki mevcut doğalgaz (kalorifer) tesisatı çok eski . Sadece 2 boru var, sıcak su için hat döşenmemiş. Hazır tadilata başlayacak iken doğalgaz tesisatınıda yenilemek istedim ama malum piyasa ustaları ile anlaşmak mümkün değil. Forumda okuduğum ne kadar tavsiye varsa hemen hemen hepsine hiç gerek yok dediler ????
    İşin ustası sizlere sormak istediğim bir kaç sorum var
    1-ustalar güvenlik için mutlaka kombi dışarda olmalı dediler fakat kombiyi koyacakları cephe kuzey ve gün boyunca hiç güneş görmemekte. Bu tavsiyeye uyayım mı yoksa daire içine alınmasında ısrarcı mı olayım ?
    2-kombi yukarıda bahsettiğim balkona takılacak olur ise yalıtım için kombinin tamamını ve tesisatı içine alacak ısıcamlı pvc dolap düşünüyorum . Alternatif önerileriniz var mı ???
    3- doğal gaz tesisatı için mobil sistem mi yoksa gene mobil istem gibi duvar içine veya yerdeki şap kazılarak içine döşenecek dizayn oksi plus borulu sistem mi önerirsiniz ?
    4-yerden yürütülen tesisatın boruların altına strafor veya yerden ısıtmada kullanılan ısı yalıtımı sağlayan köpüklerden önerir misiniz ? Ayrıca borunun üstünü kapatmak için ısı tutmayan ısı yalıtım sıvası ile sıvasak nasıl olur ?
    5-tesisatta kullabileceğim dizayn oxi plus boruya alternatif olabilecek kalitede başka boru önerilerinşz var mı ? Usta inatla en güzel boru pak marka dedi. ????? Ayrıca mobil sistemde kullanılabilecek teavsiye edeceğiniz en kaliteli boru markası nedir ??
    6-tesisat 32 mm ile başlayacak 32 ile devam etse olur mu ? İlla 25 ve 20 mm düşmek gerekir mi ?

    Şimdilik başlangıç için sorularım bunlar tadilat devam ettikçe yardımlarınıza tekrar ihtiyaç duyacağım.
    Yorum yapan ve yapmayan herkes teşekkürler....

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Öncelikle kombinizi dısarı montajlama gibi bir zorunlulugunuz yok.Hermetik kombiler yanma için gerekli oksijeni dısarıdan alır atık gazı dısarı atar.Güvenlik acısından gayet emniyetli olup dısarıdan herhangi bir bilinçsiz müdahale olmadığı sürece bu cihazlar en ufak sorunda kendilerini üzerinde bulunan emniyet sistemleri ile kapatarak gazı keserler.
    Antalya soguk bir iklime sahip olmadıgı için balkonda sadece cam balkon olması yeterli olur bence ısı yalıtımı tabiki faydalı olur ama gerekte olacagını düsünmüyorum.
    Mobil sistem derken anlamadım ama size tavsiyem kollektör sistemi yani kılıflı boru her radyatöre ayrı giden borulama
    Plastik borulama yaptıracaksanız 32 lik ana tesisatı cektirip brejmanları 20lik yaparsanız dolasım daha rahat olacaktır.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.