Şimdi Ara

PowerVR grafik birimleri, giriş seviyesine de en iyi performansı sunmak istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PowerVR grafik birimleri, giriş seviyesine de en iyi performansı sunmak istiyor





    Mobil dünyada Mali ve Adreno grafik birimlerinin adını daha çok duysak da, Imagination Technologies imzalı PowerVR ailesi de önemli bir paya sahip. iOS ekosisteminin tamamına hakim olan PowerVR platformu, şimdi giriş seviyesi için güçlü grafik birimleri sunmanın planlarını yapıyor. 




    Yüksek donanım ve yüksek fiyat etiketi ile gelen akıllı telefonlarda, haliyle güçlü grafik birimleri yer alıyor. Pazarda fiyatlar düştükçe donanımdan da taviz vermek gerekiyor. Imagination, PowerVR 8 serisi grafik birimleri ile bu dezavantajı ortadan kaldırmayı amaçlıyor. 




    PowerVR 8 serisinde XE ve XT olarak iki kategori yer alıyor. PowerVR 8XE kategorisinde giriş seviyesi akıllı cihazlar hedefleniyor. Watt başına performansın optimize edildiği kategoride, olması gereken temel özelliklere yer veriliyor ve maliyet artıracak farklı özelliklerden kaçınılıyor. 




    PowerVR 8XE kategorisi, önceki nesil 7XE kategorisine göre yüzde 25 daha küçük zar alanı kullanıyor ancak aynı doku doldurma oranına sahip. Ayrıca milimetre kare başına elde edilen performans, rakip çözümlere göre yüzde 60 ile yüzde 100 arasında artıyor. Yine aynı doku doldurma oranında, rakip çözümlere göre yüzde 30 ile yüzde 45 arasında daha küçük zar alanı elde edilmiş. 




    PowerVR 8XE kategorisindeki ilk iki ürün PowerVR GE8200 ve GE8300 olacak. PowerVR GE8200 grafik birimi 8 adet iş hattına ve frekans saati başına 2 piksel doldurma özelliğine sahipken, daha çok Full HD çözünürlüklerde giriş seviyesi akıllı telefonlar, tabletler, televizyonlar ve araç içi bilgi sistemlerini hedefliyor. 




    PowerVR GE8300 grafik birimi ise 16 adet iş hattına ve frekans saati başına 4 piksel doldurma özelliğine sahip. Bu grafik birimi çıtayı biraz daha yukarı çekiyor ve 4K çözünürlüklere destek veriyor. Bu bakımdan da orta seviyeye yaklaşıyor. Her iki grafik biriminin avantajı, Vulkan desteğine sahip olması.




    Vulkan arabirimi, bilindiği üzere geliştiricilerin grafik birimine doğrudan ulaşabilmesini sağlıyor. Böylece örneğin bir oyun grafik biriminin çekirdeklerine ve belleğine manuel olarak yönetebiliyor. Böylece donanım seviyesinde grafik optimizasyonu sağlanırken, ayrıca grafikler işlenirken işlemciye çok fazla yük binmiyor ve sistemi de yormuyor. Vulkan desteği ile birlikte giriş seviyesi mobil cihazlar, oyunlarda çok daha akıcı bir performans yakalayabilecek. PowerVR 8XE serisi, yıl içerisinde piyasada boy gösterecek.

     







  • PowerVR, Adreno'dan daha iyi diye duymuştum. Bilgisi olan arkadaşlar var mı? Doğru mudur? :)
    Not: Yangına körükle gitmiş gibi oldum ancak yapacak bir şey yok :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: stalker(1979)

    PowerVR, Adreno'dan daha iyi diye duymuştum. Bilgisi olan arkadaşlar var mı? Doğru mudur? :)
    Not: Yangına körükle gitmiş gibi oldum ancak yapacak bir şey yok :)

    Qualcom cve adrenonun optimizasyonu daha iyi hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ciddi bir değer 60 ila 100 arası gelsin rekabet iyidir...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: stalker(1979)

    PowerVR, Adreno'dan daha iyi diye duymuştum. Bilgisi olan arkadaşlar var mı? Doğru mudur? :)
    Not: Yangına körükle gitmiş gibi oldum ancak yapacak bir şey yok :)

    Stabilite ve güç kullanımı konusunda bayağı iyi hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stalker(1979)

    PowerVR, Adrenodan daha iyi diye duymuştum. Bilgisi olan arkadaşlar var mı? Doğru mudur? :) Not: Yangına körükle gitmiş gibi oldum ancak yapacak bir şey yok :)


    PowerVR, Apple ve Intel'in da ortaklığında diye biliyorum. Zira Apple'a bakacak olursan tüm cihazlarında ondan başka bir şey kullanmaz...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.