Şimdi Ara

BBC, Planet Earth 2'yi 4K görüntü kalitesiyle sunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BBC, Planet Earth 2'yi 4K görüntü kalitesiyle sunacak
    BBC'nin 2006 yılında 11 bölüm halinde yayınlanan ve büyük beğeni toplayan belgesel serisi Planet Earth'ün 2. sezonu için çekimler devam ediyor. İlk belgesel serisini mükemmel görsellerle bize sunan BBC, 2. sezonda 4K görüntü desteği sunacağını açıkladı. Böylece dünyanın farklı köşelerinden manzaraları çok daha net bir şekilde görebileceğiz.
     
    Bu yılın sonlarında 6 bölüm halinde yayınlanacak olan Planet Earth II'nin her bir bölümü 1 saat sürecek. Yeni sezonda ormanlar, çöller ve yeşil alanlarda hayvanların olağanüstü hayatta kalma mücadelelerine tanık olacağız. Henüz bütün konular netleşmiş olmasa da yine hayranlık uyandırıcı manzaralarla karşılaşacağımız söyleniyor.
     
    Planet Earth II'nin yapımcı koltuğunda oturan Mike Gutton "Bu gezegenimizdeki en olağanüstü hayvan ve mekanlara eşsiz bir perspektiften bakmanızı sağlayacak çok sürükleyici-derin bir deneyim olacak." sözleriyle belgeseli tanımlarken, seslendirmeyi ise ilk sezondan tanıdığımız Sir David Attenborough'nun yapacağını açıkladı.
     







  • Anlaticinin sesi bile yeter belgeselin guzel olmasi icin. O nasil bir anlatim nasil bir ses tonudur.

  • kesinlikle olması gerekiyordu zaten ama hollywood filmlerinin de en azından gerçek 4k yla çıkması lazım artık.

  • Kotalara kuvvet

  • 4K şu an sadece bir pazarlama aracı olarak kullanılabilir ancak.. Büyük bir hevesle aldığım 4k televizyonu bir süre kullandıktan sonra aslında hiçte gerekli bir özellik olmadığını anlı9yorsunuz. TVnin başından izlemek için gerekli en düşük mesafeye bile geçseniz full hd ile arasındaki farkı anlayamıyorsunuz.. sd yayınları ise aşırı blur bir şekilde izlemeye mahkum oluyorsunuz. Bugünkü senaryoda 4K'nın yeri kesinlikle yok.. ne zaman bütün yayınlar 4k olur o zaman ancak alınabilir o da şart değil.. bir süre kullanınca anladım..

  • Guzel gelisme. Amiral gemi cep telefonlarinda bile 2k standart olmusken devasa ekranlarda 1080p garip duruyordu. Acilen yayginlasmasi lazim 4k yayinlarin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    4K şu an sadece bir pazarlama aracı olarak kullanılabilir ancak.. Büyük bir hevesle aldığım 4k televizyonu bir süre kullandıktan sonra aslında hiçte gerekli bir özellik olmadığını anlı9yorsunuz. TVnin başından izlemek için gerekli en düşük mesafeye bile geçseniz full hd ile arasındaki farkı anlayamıyorsunuz.. sd yayınları ise aşırı blur bir şekilde izlemeye mahkum oluyorsunuz. Bugünkü senaryoda 4Knın yeri kesinlikle yok.. ne zaman bütün yayınlar 4k olur o zaman ancak alınabilir o da şart değil.. bir süre kullanınca anladım..


    Böyle çalışmaların artmasıyla elbette artacaktır 4k tv gerekliliği ve elbette min artık yayınları hd hatta keşke full hd olarak alabilsek. Yine de 4k gereksiz demek, şu an için bile olsa pek hoş değil zira televizyon 2 senede bir değişmeyen ürünlerden. Bugün ihtiyacı olan biri televizyon alırken gayette 4k destekli ürün alabilir.

    Ayrıca keşke hd ve full hd tv ler tamamen yerini bıraksa 4k tv lere de yaygınlaşma süreci hızlansa. Herkes 4k ya yöneldiği zaman içerik de her türlü üretilmek zorunda kalacak zaten ve daha da yakın zamanda değerlendirebileceğiz.





  • Enfes olacak. Gözler bayram edecek .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir haber
  • Süper haber cidden gözler bayram edecek.
  • Attenborough anlatacak yaa, VGA olsa seyredilir o belgesel. Bir insanda o derece guzel tonlamasi olamaz.

    NTV de tuncel kurtiz e anlattirmisti sanirim.

    O da yok, kimin sesiyle yaparlar biliyorum.

  • Tam bir görsel şölen olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • On numara bi haber.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.