Şimdi Ara

Android'in geleneksel uygulama menüsü kalkıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Android'in geleneksel uygulama menüsü kalkıyor mu?





    Android işletim sistemi ilk piyasaya çıktığından bu yana, ana ekrandan geçiş yapılan uygulama menüsü yerini korudu ve ikonik bir hale geldi. Öyle ki, Android ve iOS arayüzlerinin temel farklarından birisi iç uygulama menüsü oldu. Yıllardır, Google'ın bu menüde çeşitli optimizasyonlar yaptığına şahit olduk.




    Bununla birlikte, iOS tarzındaki bir arayüz sistemine ihtiyaç olabileceğini düşünen Huawei ve Xiaomi gibi üreticiler, uzun süredir kendi arayüzlerinde böyle bir konsepte yer veriyor. Uygulamalar kurulduktan sonra ana ekrana kısayol olarak yerleşiyor ve herhangi bir uygulama menüsüne geçiş yer almıyor. 




    [bkzdh=82340]




    Google'ın Android N ya da Android 7.0 alfa sürümlerine erişim imkanı bulan bazı kaynaklar, uygulama menüsünün kaldırıldığını fark etmiş. Yani aynı MIUI arayüzünde olduğu gibi, uygulama kısayolları ana ekrana yerleşiyor. Bu, Android tarihindeki en önemli değişikliklerden birisi olacak. Kaynaklar, menü içerisinde kaybolmak yerine ana ekrandan uygulamalara erişimin daha kolay hale geldiğini belirtiyor. 




    Google'ın uygulama menüsü konseptinden pek memnun olmadığı aslında zaman zaman dile getiriliyordu. Menüyü tamamen kaldırmak yerine, daha işlevsel bir optimizasyon yapılabileceği tahmin ediliyordu ancak görüldüğü kadarıyla, kökten bir çözüm tercih edilmiş. Bununla birlikte, nihai sürümde uygulama menüsü geri gelebilir zira I/O 2016 geliştirici konferansında ortaya çıkacak eleştiriler firmaya geri adım attırabilir. 

     







  • İcine etmis diyebiliriz. Bir dunya uygulamayi nasil organize edecez. Bravo ne diyelim.

  • Youtube da g5 in tum detayli videolari yayinlandi vlog cular tarafindan, burda haberi bile yok.

    Gerci herseyi sizmis, yeni birsey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERDARbdrm -- 21 Şubat 2016; 15:32:25 >
  • Aslında daha iyi olur kategoriye göre klasör oluşturulur, menü içinde kafa yemekten iyidir.

  • Hic kullanmıyordum şahsen.

  • Uygulama menüsü olmayan bi kaç launcher uygulamasını kullandığımda o kadar uygulamayı ana ekrandan kaldırmak yada klasörlemek kafa karışıklığından başka birşey getirmiyordu.

  • aklın yolu birdir. android de doğru yola geliyor yavaş yavaş

  • Bu konuda windows telefonlar iyi. Karoları istediğin şekilde, boyutta daya döşe diğerleri için sağ taraftan çek hepsi karşında alfabetik olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni olan bişey değil, lenovo zaten böyleydi
  • Android kullanıcılarını çok da ilgilendiren bir haber değil. Çünkü piyasada bir sürü launcher var, stock android'in değişmesi hiç bişey ifade etmez. Zaten Nova varken stock Android arayüzü çok gereksiz. Nova hem stock ile aynı hem de tonla özelleştirme imkanı sunuyor .

  • Xaomi redmi note 2 kullanıyorum.Bence Bu uygulama menüsü olmaması bir eksiklik.. Neyse zaten miui ARAYÜZÜNde nova launcher kullanıyorum..?.˜?

  • tamda istediğim bir özellik. kalkmasada gm discovery elite deki menü sadeliği aradığım özellik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • g5 videolarına bakarsanız app menüsü yok. demek ki söylentiden cok gerçek bi olay bu googleın hamlesi

  • Uygulama menüsü benim için olmazsa olmaz ve kullanımı da çok rahat.

    Sık kullandıklarımı ana ekrana atıp uygulama menüsünde gizliyorum. Uygulama menüsünde kalanları da alfabetik dizili ayarlıyorum.

    5 yıldır Android cihazlarımı böyle kullanıyorum. Neyin nerede olduğunu bilirim. Ha, Google ve diğer firmalar kaldırabilir; Şimdiki gibi lisanslı Nova veya Apex Launcher ile devam edilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 21 Şubat 2016; 16:54:50 >
  • Uygulamalar kurulurken bir kategori secenegi sarti kosulsa mesela. Developer kurulum sirasinda Ana ekrandaki Ofis, Fotograf, Oyun, Sosyal Medya v.b. kategorilerinden birinin icine otomatik kisayol yerlestirecek sekilde yazsa programini. Opsiyonel olarak ana ekrana kisayol olustursun mu diye sorsa cok daha kullanisli olur. Yazilimcinin secebilecegi kategoriler sadece Google'in standart olarak olusturacagi kisayollardan olmali, boylece her program kafasina gore kategori olusturamaz. Kullanici isterse el ile kendi kategorilerini olusturup icine tasiyabilir arzu ederse. Kategorilerin icinde de alt kategoriler olusturulabilmeli. Mesela ana ekrandaki oyun icerisine aksiyon, bulmaca v.b. olusturulabilmeli. Isteyen yapar, istemiyende yapmaz. Kim nasil rahat ediyorsa oyle kullanir boylece.

  • Zaten sık kullandıklarımı ana ekrana atıyordum. Hepsi gelirse bu defa iyice karışır. Ayrıca duvar kağıdını da tamamıyla kapatacağı için pek iyi olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah'tan Launcher yükleyebiliyoruz. Samsung kolaylık diye bir sürü şey eklemeyi seviyor, Samsung'un launcher'ı güzel. Gerçi benim Note4 alır mı Android7'yi o da muallak ama :D

  • Ben zaten hola launcher ve chromatic temasıyla bu şekilde kullanıyorum uzun zamandır. Uygulama menüsü gereksiz zaten. Çoğu çinli firma koymuyor. Çek yana geç. Çok karışıyorsa klasöre koy bitti gitti.

  • Niye dert ediyorsunuz ki? Hicbir telefonda olmayan arayuzler var. Gecin ona gitsin? Yillardir nova kullaniyorum. Hicbir ureticide olmayan dunya ozellik var

  • Başlat menüsünün kaldırılması aklıma geldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.