Şimdi Ara

Robot astronotlar geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Robot astronotlar geliyor 

    Rusya, uzay yürüşlerinde astronotların yerini alacak olan insansı robotlar üzerinde çalışıyor. Uzay yürüşlerinin tehlikesinin farkında olan Rus hükümeti, geçtiğimiz günlerde çalışır haldeki bir prototipin gösterimini gerçekleştirdi.



    Başbakan yardımcısı Dmitry Rogozin, yakın zamanda Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) robot gönderme işlemlerine başlayacaklarını açıkladı. Mürettebatın bir parçası olacak bu insansı robotların üzerinde uzun süredir çalıştıklarını belirten Rogozin,"Yapay bir vizyon ve zekaya sahip insansı robotların bir peri masalından ibaret olmadığına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.



    Rus bilim insanlarının şu an üzerinde çalıştıkları iki tip prototip bulunuyor. Prototiplerden birisi, yalnızca gövde, kol ve baş kısımlarından oluşuyor. Kontrolcu operatörün tüm hareketlerini taklit eden robot, yayımlanan videoda oldukça etkileyici bir performans sergiliyor.



    Diğer prototipin ise daha insansı göründüğünü söyleyebiliriz. Gövdesi ve kollarıyla beraber bacaklara da sahip olan robot; uzaktan bir kumanda yardımıyla kontrol edilebilmesinin yanısıra özelleştirilmiş bir yapay zekaya da emanet edilebiliyor.



    Robotların astronotlara oranla uzayda herhangi bir zaafa sahip olmamaları, onları bu görev için önemli birer seçenek haline getiriyor. Rusya'yla beraber, NASA ve Çin Ulusal Uzay İdaresi de bu alandaki çalışmalarına uzun süredir devam ediyorlar.

     







  • Tehlikeli derken? Daha önce uzay yürüyüşünde ölen mi olmuş ki?

  • Tehlike açısından değil de ekonomik açıdan iyi bir gelişme olur. Çünkü astronotların uzayda halatta kalabilmesi için yeterli yiyecek, su, içecek vs vs gerekli. Uzaya fazladan götürülen 1gr bile maddi olarak büyük külfet. Hatta şuan marsa gidecek mürettebatın hepsinin kadın olması gerektiği konuşuluyor. Çünkü kadınlar daha hafif ve daha az kaloriye ihtiyaçları var. O yüzden insandan çok daha hafif ve yemek yemeyen, su içmeyen bir robot daha ekonomik olacaktır. Bu arada söz konusu Rusya olduğu için astronot yerine kozmonot demeniz gerekirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenomenon -- 19 Şubat 2016; 22:21:50 >
  • Kıyafet parasına 18 robot yaparlar :))) milliyet 2001 haberinde kıyafet 18 milyon dolar demiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukalemun -- 19 Şubat 2016; 23:41:35 >
  • 1.si tehlikeli derken daha önce yürüyüş de vs ölen mi oldu 2.si robotların gelmesi ekonomik olarak ta iyi olacaktır...

  • kısacık bir uzay yürüyüşü için astronotlar aylarca hazırlanıyorlar. daha önce ölen olmadı diye bu iş kolay ve güvenli diyemezsiniz.

  • millet nelerle uğraşıyor biz nelerle
  • ateist ruslara bak nelerle uğraşıyolar

  • Güzel haberler robot çağı oluşmaya başlayacak sanırım ağırdan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.