Şimdi Ara

Yürüyerek akıllı telefon şarj etmede yeni ve daha iyi bir yöntem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yürüyerek akıllı telefon şarj etmede yeni ve daha iyi bir yöntem 
    Genellikle akıllı telefonlarımızı her gün şarj etmek zorunda kalıyoruz. Tabi her zaman bir elektrik prizine veya bilgisayara ulaşmamız mümkün olmuyor. Power bank'ler ise bu sorunu çözmede her zaman yeterli olmuyorlar; çünkü onları da şarj etmemiz gerek.
     
    Wisconsin-Madison Üniversitesi'nden araştırmacılar akıllı telefonlarımızı şarj edecek yeni bir yöntem üzerinde çalışıyorlar. Bilim adamları "bubbler" adını verdikleri enerji biriktiren nesnelerle "ters elektrowetting" dedikleri yöntemi kullanıyorlar. Bu yöntemin electromanyetik, piezoelektrik veya elektrostatik'ten daha verimli olduğu söyleniyor.

    Peki bu yöntem nasıl enerji üretiyor. Fonksiyonu hayata geçirmek için bubbler'lar iki bölme arasındaki basınçlı gazın olduğu yere yerleştiriliyorlar. Her adım attığımızda basınç yoluyla bu gaz hareket ediyor ve binlerce titreşim ortaya çıkararak elektrik enerjisi üretiyor. Böylece her adımımız mekanik enerjinin elektrik enerjisine dönüşmesini sağlıyor.
     
    Makina mühendisi Tom Krupenkin'in bu konudaki açıklaması şu şekilde: "İnsanın yürümesinde yüksek miktarda enerji bulunuyor. Teorik olarak her bir ayakkabı 10 watt enerji üretebilir ve bu enerji şu an ısı olarak boşa gidiyor. Özellikle mobil cihazların enerji ihtiyaçları göz önüne alındığında yürüyerek 20 watt enerji üretmek küçümsenecek bir şey değil"
     
    Aşağıda bu yöntemi anlatan bir video var. Ayakkabının nasıl tasarlandığını, USB girişinin nereye konumlandırıldığını bu videoda görebilirsiniz. 









  • Gençleri iskelete çevirir bu teknoloji :)

  • Sidigimizlede tirbun cevirelim tam olsun.

  • bunu türk bir kardeşimizde başardı dh neden yayınlamadı

  • bir öğrenci yapmıştı haberi neden yok onun

  • bunu daha önce düşünen olmamış ama gerçekten güzel bir proje...

  • Ayagi yananlar, parmagini patlamada kaybedenler... Yok, Ben almayayim. Evde 3 tane 10000lik xiaomi guc bankasi var, borini aliyorum yanima cikarken. Baskada biseey istemem

  • Marmara Üniversitesi otomobillerin geçtiği kasislerden 3 Watt enerji elde ettiğini duyurdu.
    Wisconsin-Madison Üniversitesi insanların kullandığı bir ayakkabıdan 10 Watt bir çift ayakkabıdan toplamda 20 Watt enerji elde ettiğini duyurdu.

  • Bunlar yerine şarj kapasitesini arttırsalar ya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk172

    Ayagi yananlar, parmagini patlamada kaybedenler... Yok, Ben almayayim. Evde 3 tane 10000lik xiaomi guc bankasi var, borini aliyorum yanima cikarken. Baskada biseey istemem


    Hocam 10wattlık bir enerjiden bahsediliyor ne ayak yanması ne patlaması küçükken hiç mi 9V'luk pili diline değdirmedin :))

  • quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    Marmara Üniversitesi otomobillerin geçtiği kasislerden 3 Watt enerji elde ettiğini duyurdu. Wisconsin-Madison Üniversitesi insanların kullandığı bir ayakkabıdan 10 Watt bir çift ayakkabıdan toplamda 20 Watt enerji elde ettiğini duyurdu.


    Haberdeki 10 watt değeri pek inandırıcı gelmedi ama kasisten üretilen 3watt gerçekten düşük bir rakam.

  • 1 Yıl önce sanırım Tübitak için bir öğrenci yapmıştı.Buda onun geliştirilmişi olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.