Şimdi Ara

APPLE GARANTİLİ TELEFONUMUN TAMİRİ İÇİN ÜCRET İSTİYOR!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 64 gblık iPhone 6 cihazımda WiFi sorunu peydah oldu. Yeni WiFi hatları görmüyor, eskilerinede ya bağlanmıyor yada Çek'im gücü cok az bağlanıyor. Cihazı hor kullanan biriyim. Kılıf mılıf uğraşmam. Aman birşey olcak tribüne girmem o yüzden düşmelerde filan kenarlarda renk atması, çizikler var. Ekranın 1 köşesindede ufak bir çatlama var ki kesinlikle kullanıma engel değil. Zaten görüntü olmayan tarafına denk geliyor.
    Cihazı garantiye verdim WiFi sorunu var diye ama adamlar benden kasaki çizik çatlak için 1200 tl ücret talaep ediyor.cihaz değişmeliymiş WiFi sorununda olsa direk değişim gerekliymiş ama kasa yasalı diye ücret istiyorlar. Üstelik önümüzdeki kasıma kadar garantisi var. Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar? Fikri olan var. Aklıma kahem heyeti geldi ama bilemedim. Telefonumu garantiye verebilmek için cihazı taparcasına mı kullanmam gerekiyor apple servis versin diye?!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Pardon ben bu arabayı aldım böyle bir sorun var ama ben bu arabayı çizdirdim 2-3 kere kaza yaptım bana yeni araba verir misiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de adamlar haklı dostum. Kendin söylemişsin hor kullanıyorum diye. Eğer cihazını temiz kullanmış olsaydın şimdiye yeni cihazın elindeydi. Yapacak bir şey yok. Ya telefonu kullanmaya devam edeceksin ya da ücretli değişim yapacaksın. Adamlar bunu üstüne basa basa belirtiyorlar. Ücretsiz değişim için cihazın üzerinde fiziksel bir hasarın bulunmaması gerek. Aksi takdirde ücretli değişim yapmak zorunda kalırsın ki önündeki tek seçenek de bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazın hor kullanıma bağlı almış olduğu darbeler wifi sorununa sebebiyet vermemişse ki vermemiş diye anlıyorum, Apple'ın yaptığı tam bir işgüzarlık, servis ile görüşmekte fayda durumu güzelce izah edip çözüme kavuşturabilirsiniz umarım ama olmadı hakem heyetine gidip garantili cihazı yapmıyorlar diye şikayette bulunabilir tabi ki. Gelişmeleri takipteyim..
  • Yahu iyi de öyle saçmalık mı olur adam telefona gözü gibi bakmak zorunda mı?

    Telefon bu en nihayetinde dünyadaki ayfonların yüzde kaçı çiziksiz hasarsızdır sizce maksimum yüzde 10'u o da maksimum.

    Telefonu kılıfsız kullanmayı seven bir ton insan var diyelim telefonu evde kısa mesafeden yere düşürdün kenarı çizildi hoop 3000 tllik telefonun garantisi gitti olur mu öyle şey yahu?

    Millet sırf garantisi olsun diye 1700 liraya dışardan almak varken keriz gibi 3100 lira verip buradan alıyor sonra da bunlar çok anlamsız cidden başıma gelirse storeda sesimi yükseltir gerekirse ortalığı birbirine katarım.
  • Sonuçta telefonu görmedik. Çiziklerde sıkıntı çıkarmıyor. Ama darbeli ve ufak parçalanmalarda garanti dışı bırakıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furkanİpek

    Pardon ben bu arabayı aldım böyle bir sorun var ama ben bu arabayı çizdirdim 2-3 kere kaza yaptım bana yeni araba verir misiniz ?

    Pardon ben bu arabayi aldim motoru bozuldu yapilmasini istiyorum .
    Olmaz arabayi degistirecegiz. Arabayi ver bir de arabanin fiyatinin yarisi kadarini ver

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flowerhorn kullanıcısına yanıt


    Aaa tabiki arabanın 8 kaza kaydı olması üstündeki çizikler hiç önemli değil(!) alın 5-10 tane araba alın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3189175C2 -- 19 Şubat 2016; 22:03:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    İyi de adamlar haklı dostum. Kendin söylemişsin hor kullanıyorum diye. Eğer cihazını temiz kullanmış olsaydın şimdiye yeni cihazın elindeydi. Yapacak bir şey yok. Ya telefonu kullanmaya devam edeceksin ya da ücretli değişim yapacaksın. Adamlar bunu üstüne basa basa belirtiyorlar. Ücretsiz değişim için cihazın üzerinde fiziksel bir hasarın bulunmaması gerek. Aksi takdirde ücretli değişim yapmak zorunda kalırsın ki önündeki tek seçenek de bu.

    Dostum hor kullanıyorum derken kılıf kullanmıyorum öyle aman da aman başına birsey gelmesin diye el üstündede tutmuyorum. Kullanım sırasında yere düşmeler oldu. Çakıllara düştü köşelerden çizilme aşınma oldu ama elimde tutuş hissisatini değiştiren ve kullanımımı etkileyen bi durum olmadı. Ben sadece wifi modülümün sıkıntısının giderilmesini istiyorum. Diğer markalarda hemen tamir edilebilecek birseyi apple komple değiştiririm diyorsa benim sucum mu? Apple bana garanti versin diye oara verip aldığım seyi, kendi malımı apple ın istediği gibi mi kullanayım?! Bence saçmalık.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furkanİpek

    Pardon ben bu arabayı aldım böyle bir sorun var ama ben bu arabayı çizdirdim 2-3 kere kaza yaptım bana yeni araba verir misiniz ?

    Benzetmen o kadar yersiz ki nasıl bu durumla bir tutabiliyorsun! Başka bi markada bu durumda yapılacak şey basitce wifi modülünün değiştirilip geri verilmesi.kasayala işleri bile olmaz. Apple ın tutumu komple değiştiririm ama istediğim gibi kullanırsanız yaklaşımı mantıklı mı geliyor sana?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    Cihazın hor kullanıma bağlı almış olduğu darbeler wifi sorununa sebebiyet vermemişse ki vermemiş diye anlıyorum, Apple'ın yaptığı tam bir işgüzarlık, servis ile görüşmekte fayda durumu güzelce izah edip çözüme kavuşturabilirsiniz umarım ama olmadı hakem heyetine gidip garantili cihazı yapmıyorlar diye şikayette bulunabilir tabi ki. Gelişmeleri takipteyim..

    Hocam cihaz ın kozmetik problemi oluşalı yıl olmuş cihaz takır takır çalısıyordu taki gecen haftaya kadar. Hani ıslatmış olsam ki yok öyle birsey, korosyon filan derdim anca bu sürecte olmuş olurdu ama düşme,darbede bi problem olacaksa o anda olur 1 yıl beklemez. Apple bu kasaları başka müşterilere geri mi satıyor ne yapıyor anlamıyorum ki? Garanti filan boş hikaye. Apple cihazı bize satıyor ama halen cihazın sahibi onlarmış meğer. Onların dediği gibi kullanmazsak başka marka müşterisi muamelesini yiyorsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Değişim olmasa bile wifi sorununu tamir etmeleri gerekirdi
  • Darbeye bağlı wifi modulunde sorun olmuş. Tamir ile çözulemiyor belli ki. Cihazin degismesi lazim. Garanti durduk yere bozulan cihazlari kapsar. İmalat hatasi vs. gibi. Kullanicinin yere dusurmesi veya suya sokmasi kullanici hatasidir. Wifi modulunun tamir edilememesi uretici kusurudur. İki tarafinda hakli sebepleri bulunmakla birlikte uretici bir tık daha haklı. Bu hakliligini da degisim icin yari fiyat talep ederek tuketiciyi uzmeden cozmeye calisiyor. Bence gayet adil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HeteroSapien

    Darbeye bağlı wifi modulunde sorun olmuş. Tamir ile çözulemiyor belli ki. Cihazin degismesi lazim. Garanti durduk yere bozulan cihazlari kapsar. İmalat hatasi vs. gibi. Kullanicinin yere dusurmesi veya suya sokmasi kullanici hatasidir. Wifi modulunun tamir edilememesi uretici kusurudur. İki tarafinda hakli sebepleri bulunmakla birlikte uretici bir tık daha haklı. Bu hakliligini da degisim icin yari fiyat talep ederek tuketiciyi uzmeden cozmeye calisiyor. Bence gayet adil

    Hocam yukarıdaki mesajımda yazdım. Cihaz düşeli yıl olmuş, o Zaman bu zamanda deli gibi çalışmış. Sen şimdi etkisi yeni mi görülmeye başlanmış diyorsun!? Islansa dediğini anlayacağım. Sanırım hakem heyetine başvuracağım. Görüntü onu gösteriyor.
  • Ekrani catlayacak kadar hasar almis bir telefonun ne zaman ve ne sekilde ariza verecegi ongorulemez. Baska uretici olsa yuzune bile bakmaz yol verir. Sen yine de yasal haklarini sonuna kadar kullanmalisin tabii ki. Sonucta tuketici her zaman haklidir. Sonuctan haberdar et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonum arkası üstü çizik içindeydi ve store götürdüğümde herhangi bir darbe göremiyorum telefonu etkileyecek sadece kullanımdan çizikler diye not düşüldü. Yani kenarını Köşesini ezecek ekranı kıracak darbeler WiFi modülüne de zarar verebilir, o yüzden ucretli değişim.
    Not:bende kılıfsız kullanıyordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstünde çizik olunca değiştirmiyor adamlar nedense böyle bir servis politikası var
  • Bu arabada küfür bile edilmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam foto varsa atar mısınız???

    Ama şöyle bir durum var unutmayın:

    quote:

    Bu garanti şunlar için geçerli değildir: (a) arıza malzeme veya işçilikten kaynaklanmadıkça piller veya zaman içinde kaybolmak üzere tasarlanmış koruyucu kaplamalar gibi sarf parçaları; (b) çizikler, ezikler ve bağlantı noktalarındaki kırık plastikler de dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere kozmetik hasarlar; (c) bir başka ürün ile kullanımdan kaynaklanan hasarlar; (d) kaza, suistimal, hatalı kullanım, sıvı teması, yangın, deprem veya başka dış etkenlerden kaynaklanan hasarlar; (e) Apple Ürünü'nü kullanım kılavuzu, teknik şartnameler veya yayınlanmış diğer Apple Ürünü talimatlarında belirtilenden farklı kullanmaktan kaynaklanan hasarlar; (f) Apple temsilcisi veya Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı ("AASP") olmayan kimseler tarafından gerçekleştirilen servisten (yükseltmeler ve genişletmeler de dahil) kaynaklanan hasarlar; (g) Apple'ın yazılı izni olmaksızın işlevselliğini veya kapasitesini değiştirmek üzere Apple Ürünü'nde yapılan değişiklikler; (h) normal yıpranmadan kaynaklanan veya Apple Ürünü'nün normal eskimesi nedeniyle oluşan hasarlar veya (i) Apple Ürünü'ndeki seri numarası silinmesi veya bozulması.




  • matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt
    Hiç vakit kaybetme cihazı ve de servisin o raporunu iste sonrada faturası ile birlikte THH gidip güzelce hakkını ararsın. Zaten kararların çoğu tüketici lehine veriliyor. Hiç vakit kaybetme o yüzden para iadesi ürün değişimi vs. de alabilirsin. THH kuyrukları görseniz şaşırırsınız. Az buz para değil çünkü tamam birebir değiştirmesin ama sorunlu parçayı değiştir o zaman ben tonla para veriyorum değil mi ? ne için ? apple ve servisleri ios osx vs hizmetleri için yoksa arkasında apple logosuan para vermiyorum.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.