Şimdi Ara

Nvidia, geçen yılın son çeyreğini rekor gelirle kapattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nvidia, geçen yılın son çeyreğini rekor gelirle kapattı





    Bu yıl, Nvidia ve AMD arasında sıkı bir ekran kartı rekabetinin yaşanması bekleniyor. Bununla birlikte Nvidia halen pazarın hakimi ve gelir rekorları kırmaya devam ediyor. Geçen yılın son çeyreğinde, firma tüm sektörlerde büyüme elde etti ve analiz beklentilerinin de üzerine çıktı.




    Raporlara göre, firmanın son çeyrek geliri yüzde 12 artışla 1.4 milyar dolara yükseldi. Faaliyet karı yüzde 9 artışla 252 milyon dolar olurken, net gelir yüzde 7 artışla 207 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2015 yılı genelinde ise yüzde 7 artışla 5 milyar dolar gelir elde edilirken, karlarda düşüş var. Faaliyet karı yüzde 2 düşüşle 747 milyon dolar, net kar yüzde 3 düşüşle 614 milyon dolar oldu.




    Firmanın grafik birimi bölümü yüzde 10 artış sağladı. Daha çok otomotiv sektörüne hitap eden Tegra işlemci bölümü ise yüzde 40 civarında bir artış elde etmeyi başardı. Mobil tarafta artık sadece ismini duyduğumuz Tegra platformu, otomotiv ve makine öğrenme dili sektöründe başarılı işlere imza atıyor. Yine sanallaştırma ve veri merkezi sektörlerinde de Nvidia, başarılı bir çizgi izliyor. 




    Nvidia her ne kadar yüzde 80 civarında bir pazar payını elinde tutsa da, tedbiri elden bırakmıyor. Pascal grafik mimarisi ile, yeni yıla sıkı bir şekilde hazırlanan Nvidia, önceki neslin beğenilen ekran kartlarını devam modelleriyle piyasaya sürecek. HBM 2 bellek teknolojisi, 16nm FinFET üretim süreci gibi avantajlar, 1.5-2 kat performans artışı ve yüksek enerji tasarrufunu da beraberinde getirecek. İlk etapta 4 Pascal grafik kartı hazırlayan Nvidia'nın, Titan X2 sürprizi yapabileceği de konuşuluyor. 

     







  • "2015 yılı genelinde ise yüzde 7 artışla 5 milyar dolar gelir" Off be ne para ama :D

  • Hala AMD ısınır ,sakın alma İntel al,AMD ekran kartı alma driverları çok kötü Nvidia al denen yerlerde, firmalar daha çok karlarına kar katarlar söğüşlenen biz son kullanıcılar oluruz ,sonrda onların karlarına bakarız,vayyy be adamları ne kadar kar ettirmişiz, deriz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AL3ATROS

    Hala AMD ısınır ,sakın alma İntel al,AMD ekran kartı alma driverları çok kötü Nvidia al denen yerlerde, firmalar daha çok karlarına kar katarlar söğüşlenen biz son kullanıcılar oluruz ,sonrda onların karlarına bakarız,vayyy be adamları ne kadar kar ettirmişiz, deriz.


    Doğru tespitler bunlar eleştirmen çok garip.AMD eski ATI kartların kıvamına gelmesini çok isterim ama o zamanlarda bile sürücü sorunları vardı. 6 ay abartmıyorum 6 WHQL driver beklediğimi bilirim. AMD şu sürücü işini çözse can damarını kesecek nVidia'nın ama yok olacağıda yok zaten.

  • Normal. Nvidia'nın rakibi yokki.

  • iyi para kaldırmışlar geçen yıl "thanks to AMD"

  • AMD hakediyor aslında, donanım ürettiği konsol piyasası zarar görecek diye geçen nesile göre kart modellerinin numarası yükseldi ama kart özellikleri düştü. Nvidia da AMD sağolsun rakip olmayınca en dandik giriş seviyesi gtx 950 fiyatını şişirdi.
    Adamlar anlaşmış, Nvidia PC pazarının AMD konsol pazarının ekmeğini yiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AL3ATROS

    Hala AMD ısınır ,sakın alma İntel al,AMD ekran kartı alma driverları çok kötü Nvidia al denen yerlerde, firmalar daha çok karlarına kar katarlar söğüşlenen biz son kullanıcılar oluruz ,sonrda onların karlarına bakarız,vayyy be adamları ne kadar kar ettirmişiz, deriz.


    O şekilde söyleyenler haksız mı peki ? Günümüzde AMD marka işlemci veya ekran kartı alanlar asıl söğüşlenenler oluyor. Sonuçta para veriyorsun ama her gün lanet ederek kullanıyorsun. Oyuna girersin oyun çöker, en önemli yerde işlemci ısınır reset atar, oyun çıkar ama aylar geçmeden oyunu oynayamazsın vs vs vs. AMD ucuz mu dersen evet ucuz ama parasının hakkını kesinlikle vermiyor. Nvidia pahalı fakat verdiğin her bir kuruşun karşılığını alıyorsun. İş bu şekilde olduğu sürece her yıl %7 daha ekler.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: AL3ATROS

    Hala AMD ısınır ,sakın alma İntel al,AMD ekran kartı alma driverları çok kötü Nvidia al denen yerlerde, firmalar daha çok karlarına kar katarlar söğüşlenen biz son kullanıcılar oluruz ,sonrda onların karlarına bakarız,vayyy be adamları ne kadar kar ettirmişiz, deriz.


    Adam akıllı bir rakibi olmaması bence geçerli bir sebep , hak eden kazansın parasısını sonuçta para verip alıyoruz adamlarda karşılığını gayetde güzel veriyor.

  • Nvidia stabilize ve güven açısından bir çok kişinin tercihi
    Herkes her işi iyi yapamaz !

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hem nvidia hem amd hem intel kullanmış biri olarak
    intel pahalı ama konforlu, ver o.c yi coşsun
    amd işlemci ucuz iş görür, o.c yapmak eziyet, ısınma sorunu gerçekten var.
    nvidia daki mevzu da şu.. adamlar oyunlara yatırım yapıyor haliyle grafik kartları oyunlarda güzel çalışıyor...hele birde kaslı kartlar piyasa çıkınca amd eziliyor haliyle. diğer yönlerden sli cf den daha stabil bizzat kullandım.
    amd olmasaydı dx 12 yi unutun derdim... mantle ile yeni bir soluk getirmeyi başardılar.. ben bu gelecek olan nesilden her 2 firmadan da umutluyum...

    r9 290 tri x kullanmaktayım ama içim 980 ti ye gitmiyor dersem yalan söylemiş olurum..

  • Amd ekran kartları enaz nvidia kadar iyi boşuna para bayılıyor millet nvidiaya

  • Bu karlarla Gameworks'u daha da geliştirir artık. Sonra da Amd'nin fişini çeker.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet sırf gta5 oynamak için ekran kartı kastı.Gta5 sağolsun

  • amd nin yüzünden

  • Allah arttırsın
  • Amd bir rakiple zararda olman imkansiz zaten

  • başarılı ürünleri var gayet normal...

  • quote:

    Raporlara göre, firmanın son çeyrek geliri yüzde 12 artışla 1.4 milyar dolara yükseldi. Faaliyet karı yüzde 9 artışla 252 milyon dolar olurken, net gelir yüzde 7 artışla 207 milyon dolar olarak gerçekleşti.


    Gelir nedir? Kar nedir? Ciro nedir? bir çalışmalısınız bence.

    Gelir olarak 1.4 milyar yazıp, net gelir kısmına 207 milyon dolar yazınca işler çorba oluyor.

    Size kolay bir çözüm sunayım. Gelir kelimesinden komple kurtulun. Ciro ve brüt kar ve net kar terimleri ile bu haberler gayet güzel anlatılabilir.
    Öbür türlü gelir dediğinizin firma karı mı yoksa kesilen faturaların toplamı mı olduğu belli değil.
  • Amd konsola geçti pc tarafında oyunlara yatırım yapmadı nvidia bariz önde gittim amd ekran kartı aldım şuanki durumu değiştirmezse birdaha almam.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.