Şimdi Ara

Apple, Hata 53'te geri adım atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, Hata 53'te geri adım atıyor





    Uzun süredir teknoloji gündemini meşgul eden Hata 53 adındaki yeni güvenlik sistemi ile ilgili mücadeleler başarıya ulaşmış gibi görünüyor. Hata 53, iOS 9 ile birlikte geldi ve yan sanayi tamir edilen Touch ID özellikli iOS cihazlarının kullanım dışı kalmasına neden oluyor. Binlerce kullanıcıyı mağdur eden bu politika ile ilgili tazminat davası da açılmıştı. 




    Kullanıcıların pek çoğu Apple'ı haksız buluyordu. Apple'ı haklı bulanlar bile en azından Touch ID özelliğinin devre dışı bırakılmasını, tüm cihazın çöp haline getirilmesine gerek olmadığını ifade ediyordu. Apple ilk başta, güvenlik politikasının kullanıcının yararına olduğunu açıklamıştı ancak şimdi bundan vazgeçiyor. 




    Firma bir özür duyurusu yayınlayarak, kullanıcıları mağdur etme niyetlerinin olmadığını açıkladı. iOS 9.2.1 güncellemesi ile, kullanım dışı haline gelmiş cihazlar yeniden hayata döndürülebilecek. Bundan sonra da kullanım dışı kalma sorunu olmayacak. Ayrıca bu konu nedeniyle cihazını yüklü bir ücretle yetkili servislere tamir ettirenler için de, bir iade programı başlıyor. 




    Elbette yeni politikanın bir yan etkisi var. Kullanıcılar, yine yan sanayi olarak cihazlarını tamir ettiremeyecekler. Eğer ettirirlerse, bu kez sadece Touch ID özelliği devre dışı bırakılacak. Ayrıca devre dışı kaldıktan sonra yetkili servislere giderek tamir ettiren kullanıcılara herhangi bir geri ödeme yapılmayacak. 

     







  • E tamam bu mantıklı olmuş sonuçta tamirciler cihazın içine kötü niyetli bir yazılım atıp banka hesaplarını ele geçirebilirler. Düşünsenize çinde satılan bir parmak sensöründe backdoor var ama aylar yıllarca o açığı kullanmıyorlar sonra birden yüzbinlerce kişinin hesabını boşaltıyorlar. Olması gereken de bu geri adım atmalarına sevindim.

  • Bu olayın Apple'ın geri adım atması ile son bulacağını söylemiştim ve öyle de oldu. Bu sonucu tahmin etmek için dahi olmaya hiç gerek yoktu, aklı başında herkes rahalıkla öngördü zaten. Forumda uzun uzun tartışmalar oldu. Sadece bir kaç arkadaş Apple'ı savunma gafletine düştü sadece. Son olayda FBi 'a direnip doğru yapan Apple, Hata 53 konusunda çok yanlış yapmıştı kullanıcısına. Ciddi bir özür borçlular müşterilerine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 19 Şubat 2016; 16:16:05 >
  • Apple'a yakıştıramadım. Önceden olduğu gibi burnunun dikine gidip müşterilerin itirazını yok sayması gerekiyordu.

  • Yapma be apple tamda fanların bu hata 53u savunmaya baslamislardi

  • Fanlarına kalsa hata falan yok zaten
  • hayret müşterilerin dediğini yapmış,burnunun dikine giden firma halbuki fanların da tam seni savunuyorken olmadı...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.