Şimdi Ara

Canon, EOS 80D, yeni lens ve diğer aksesuarlarını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Canon, EOS 80D, yeni lens ve diğer aksesuarlarını duyurdu

    Kısa bir süre önce yeni Powershot modellerini tanıtan Canon'un sürprizleri bununla sınırlı kalmadı. Şirket ayrıca gelişmiş amatör ve yarı profesyoneller yönelik EOS 80D DSLR modelini de duyurdu.




    EOS 80D, selefi EOS 70D modeline göre daha yüksek olan 24.2 megapiksel APS-C CMOS sensör ile geliştirilmiş ve DIGIC 6 görüntü işlemcisi tarafından destekleniyor. Makinenin 100-16000 geniş ISO hassasiyet aralığı 25600'e kadar genişletilebiliyor. Bir başka önemli gelişme de önceki modeldeki 19 çapraz tip noktalı AF sisteminin 45 nokta ve tam çözünürlükte 7 kare/sn sürekli çekime yükselmesi. Daha iyi bir video kayıt kalitesie sahip makine maksimum 1080p çözünürlükte kayıt yapabiliyor. Canon EOS 80D DSLR modelinin güncellenen özellikleri ise şu şekilde:

     

    Canon, EOS 80D, yeni lens ve diğer aksesuarlarını duyurdu 






    • 45 çapraz tip noktalı AF sistemi ve tam çözünürlükte 7 kare/sn sürekli çekim

    • Yaklaşık %100 kare kapsama özellikli Akıllı Vizör

    • Yeni geliştirilen 24.2 megapiksel (APS-C) CMOS sensör

    • Gelişmiş görüntü kalitesi için DIGIC 6 görüntü işlemcisi

    • Hızlı, net, hassas otomatik odaklamayla etkileyici Full-HD filmler çekmek için geliştirilmiş Dual Pixel CMOS AF

    • Uyumlu mobil cihazlara kolayca görüntü ve video transferi için dahili Wi-Fi ve NFC özellikleri

    • Sosyal ağ sitelerinde kolay paylaşım için MP4 formatında 1080 / 60p Full HD video çekimi

    • Etkileyici bir görüş noktası yakalamak için değişken açılı 3.0 inç Clear View LCD II Dokunmatik ekran



     Canon, EOS 80D, yeni lens ve diğer aksesuarlarını duyurdu

    Canon ayrıca Nano USM AF teknolojisi ve güçlü görüntü sabitleyici özelliğine sahip yeni EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS USM lensini de tanıttı. Manzara, portre ve film çekimleri için uygun olarak tanımlanan çok yönlü 18-135 mm geniş açılı zoom lensi, nesneleri yakalamak için çok yönlü odak aralığı sunuyor.




    Canon EOS 80D Digital SLR kamera ve EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS USM Lens'in Mart 2016 itibariyle satışa sunulması bekleniyor. EOS 80D sadece gövde olarak 1.199 dolar, EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS USM lensle birlikte 1.799 dolar fiyat etiketine sahip olacak. Sadece yeni EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS USM lensi satın almak isteyen kullanıcıların ise 599.99 doları gözden çıkarması gerekiyor.

     

    Canon, EOS 80D, yeni lens ve diğer aksesuarlarını duyurdu 

    Aksesuar kanadında ise Power Zoom Adapter PZ-E1 isimli yeni bir ürün ve bir stereo mikrofon görüyoruz. Power Zoom Adapter adından da anlaşılacağı gibi lens altına takılarak yakınlaştırma ve uzaklaştırmaya destek sağlıyor. DM-E1 isimli mikrofonun en belirgin özelliği ise çekim moduna bağlı olarak yukarı ve aşağıya doğru 90 ve 120 derece arasında dönebilme yeteneği. Böylece video çekiminde en iyi ses kayıt performansı alınabilmesini sağlıyor.




    Canon'un PZ-E1 ve DM-E1 model aksesuarlarını sırasıyla 149.99 ve 249.99 dolar fiyatlarla Haziran 2016'da satışa sunması bekleniyor.

     







  • af çok düşük sony bu işi biliyor

  • 4K yine yok,
  • Dostlar alışverişte görsün Canon model çıkarmadı demesinler sonra
  • 1080p 60FPS iyi olmuş fakat 4K olsaydı daha iyi olurdu.
  • Bari 2K koysalardı, editlerken imkan sağlardı en azından,
  • canon 70d den buna geçmek için iyi bir sebep var mı? bence yok, kökü bir değişiklik olacak ki 70d yerine bunu alsın millet.
  • İlk defa makine alacaklar yada daha düşük modelden terfi edecekler; (bütçeleri müsaitse ve fotoğrafçılık konusunda temel bilgilere sahip olarak) olmuşken en yenisi olsun yaklaşımıyla bu makineye yönelebilirler.

    tartışma başlatmak için değil, merakımdan soruyorum. 4K bu kadar önemli birşey mi? 4K'nın yokluğunun altını çizecek kadar çok video çekimi yapıyor musunuz? bu kadar çok video'yu nerede ne şekilde muhafaza ediyorsunuz? videolarınızı düzenliyor musunuz? Videolarınızı 4K çözünürlükte izleyebileceğiniz ekipmanlarınız var mı?

    birkaç yıl önce sanırım bu forumda okumuştum; bir arkadaş yazmıştı: "...siz hiç tatil dönüşü, arkadaşlarınıza gelin size tatil videolarımız izleteyim dediniz mi? yoksa gelin size tatil fotoğraflarımı göstereyim mi dediniz..." fotoğraf mı video mu konulu bir tartışmada. ben biraz bu kafadayım. fotoğraf makinesi alıyorsam, son teknoloji video çekimi yapıyor olması benim için bir kriter olmuyor. video çekeceksem, gider 4K video kamera alırım, onunla çekerim diyenlerdenim.

    80D'ye gelirsek, teknik özellikleri, "işte budur" dedirtmedi bana. üzerindeki teknolojilerin hepsi, kendini ispatlamış durumda. kötü yada yetersiz değiller; ama yepyeni birşey de yok sanki. büyük ihtimalle de minyon bir gövdedir. büyük elleri olan kullanıcıların elinde küçücük kalır 600D, 700D ve 70D modellerinde bunu yaşamıştım.

    Canon'un olayı, çok iyi altyapıya sahip gövdeleri ve çok çok iyi lensleri. Nikon kullanıcısı olarak, bazı Canon lenslerini gördüğümde iç geçirmiyor değilim

    zoom halkasını çevirmeye üşenenlere, zoom adapter de iyi olmuş. yakında bunun uzaktan kumandası, IS'li olan versiyonu, saliseler içinde zoom yapıp üstüne bir de netleme halkasıyla netleme yapan versiyonu da çıkar




  • Af noktası sayısı orta segment gövde için gayet yeterli olmuş. Bunun yanında yeni sensörün kabiliyetlerine de bakmak lazım ama her zamanki gibi dinamik aralık konusunda sony sensörlerden geridedir diye tahmin ediyorum. Video konusunda en azından raw çekim imkanı artık gelmeliydi, ml ile zaten 60d de bile yapılabilen bir olayın artık bu gövdeye gelmesi gerekirdi diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 18 Şubat 2016; 22:25:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pentax k-1 den neden söz etmiyor donanımhaner.

  • Nihayet kulaklık ?? çıkışı yapmışlar iyi olmuş. Ama hala çift kart desteği yok.

    50D gibi ekranın altındaki düğmeler olabilirdi.



    Sony de lensin kendisinde var yakınlaştırma düğmesi.



    Kaç nesildir hala 1080P 4K geçtim hiç değilse 1440P standartlaşsa artık.



    250 MP APS-H ürettik demekle olmuyor. 760D bile çıkmışken 80D ve 7D serilerinde 1.3 çarpanlı APS-H algılayıcı olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elefue -- 19 Şubat 2016; 0:58:34 >
  • 70D de netleme sorunlarını bir türlü update çıkartıp düzeltemediler. Üstelik sorun olarak bile algılamadılar! Şimdide 80D yi çıkartmışlar. 70D de 19 Netleme noktası vardı bu yeni 80D de 45 netleme iyi olmuştur umarım. Ayrıca NFC de hızlı transfer için beğendğim özellikler arasında. Zaten %100 Vizör Görüşü ve 24MP olması haricinde bir artı özellikte yok. Pili 70D ile aynı gibi gözüküyor emin değilim bilen var mı? LP-E6 mı?

  • 80d hadi sık güncellenen model bir şey diyemem ama.. 1 dx mark 2'de dahili WiFi olmaması tam bir rezalet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen yaa hala 4K yok hala 550D den kalma 1080p var :\

  • 70D ile devam
  • Bence 80D'de 70D'den bile geçmeye değecek özellikler mevcut. Örneğin AF sayısının 2 kattan fazla artması, AF noktalarının dağılımının arttırılması ama bence en önemli özellik f/8'de hem de 27 AF noktasının kullanılabilmesi. Bence bu makina 70D'nin güncellenmiş halinden ziyade 7D Mark II'nin kırpılmış hali gibi ki bu olasılığı 70D'nin güncellenmiş haline yeğlerim. Ornitocular ve tele sevenler için çok güzel bir gövde olmuş.

    Edit: Yalnız yıl olmuş 2016 halen USB 2.0 nedir be Canon? Hem de mp ve dosya boyutları bu kadar artmışken...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 1 Mart 2016; 16:24:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Bence 80D'de 70D'den bile geçmeye değecek özellikler mevcut. Örneğin AF sayısının 2 kattan fazla artması, AF noktalarının dağılımının arttırılması ama bence en önemli özellik f/8'de hem de 27 AF noktasının kullanılabilmesi. Bence bu makina 70D'nin güncellenmiş halinden ziyade 7D Mark II'nin kırpılmış hali gibi ki bu olasılığı 70D'nin güncellenmiş haline yeğlerim. Ornitocular ve tele sevenler için çok güzel bir gövde olmuş.

    Edit: Yalnız yıl olmuş 2016 halen USB 2.0 nedir be Canon? Hem de mp ve dosya boyutları bu kadar artmışken...

    Ben de usb 2.0 dan dolayı hafiza kartini cikarip kart okuyucusuja takiyorum surekli. Hafiza kartini hatta makinanin sd kart yuvasinin yalama olmasından korkuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.