Şimdi Ara

Apple ve FBI arasındaki veri şifreleme savaşı devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Apple ve FBI arasındaki veri şifreleme savaşı devam ediyor
        Apple ve FBI arasında kişisel bilgilerin korunması konusundaki anlaşmazlık devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletindeki San Barnerdino terör saldırısının zanlılarının birisine ait iPhone 5C'nin şifresinin kırılmasını isteyen FBI'ya Apple'dan olumsuz yanıt gelmişti.
     
        FBI ise durumu bir ileri aşamaya taşıdı ve mahkeme kararı çıkartarak Apple'ı elindeki iPhone 5C'yi kırması konusunda zorlamaya başladı. FBI'ın isteği sadece elindeki iPhone'un şifresinin kırılması ve zanlının iCloud'taki bilgilerine erişim sağlanması. Apple Ceo'su Tim Cook ise bunun müşterilerin güvenliğine karşı atılmış kabul edilemez bir adım olacağı görüşünde.
     
        Telefonu zorlayarak kırmak istemeyen FBI'ın korktuğu şey standart bir iPhone güvenlik uygulaması olan 10 kez yanlış şifre girildiğinde verilerin silinmesi. Aslında FBI sadece elindeki iPhone 5'in güvenliğinin kırılması için "makul teknik yardım" almak istediğini söylüyor. Apple'dan da "verileri otomatik silme" uygulamasını etkisiz hale getirmesini ve sınırsız şifre girilmesinin önünü açmasını istiyor. Yani FBI kısaca şifreyi sürekli deneyerek (çeşitli yazılımlar yoluyla olsa gerek) cihazın şifresini zorla kırmayı deneyecek.

       Bunun dışında mahkeme Apple'ın FBI'ın elindeki cihaza özel bir firmware güncellemesi hazırlayabileceği ve bu güncellemenin Device Firmware Upgrade (DFU) modu, Recovery modu (Kurtarma modu) veya FBI için hazırlanmış özel bir mod yoluyla yüklenebileceğini söylüyor. FBI bu güncelleme için de Apple'a ihtiyaç duyuyor; çünkü güncellemeden önce cihaz bu güncellemenin Apple'a ait olup olmadığını doğruluyor.

       FBI'ın isteklerinin gayet makul olduğunu düşünen hükümet yetkilileri de var. Örneğin Arkansas senatörü Tom Cotton'ın açıklaması şu şekilde: "Apple, ölü bir Işid teröristinin mahremiyetini korumayı Amerikan halkının güvenliğinin üstünde tutmayı seçti"
     
        Diğer taraftan Apple'ın Ceo'su Tim Cook ise "Teröristlere karşı sempatim yok. Fakat Birleşik Devletler hükümeti öyle kolayca yapamayacağımız, çok tehlikeli olabileceğini düşündüğümüz bir şeyi istiyor. Bizden iPhone'a bir arka kapı açmamızı istiyorlar"
     
        İki taraf olaylara farklı açıdan baksalar da Apple'ın çekindiği şeyin ileride FBI'ın isteklerinin artarak devam etmesi olduğunu söyleyebiliriz. Edward Snowden olayında olduğu gibi devletin çıkarı için kişisel mahremiyetin tamamen bir kenara bırakılmasını da isteyebilirler.
     







  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    bazıları uygulama yükleyemezken bazıları da bir cümle bile kuramaz, bu hayatta herkesin bir eksiği var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SCWS -- 18 Şubat 2016; 12:54:14 >
  • gerçekliğine pek inanmıyorum. böyle bir durum olsa fbidan bi elemanı alır yanında açar her türlü bilgiyi verir yollar apple diye düşünüyorum
  • SCWS S kullanıcısına yanıt
    İphone hazımsızlığı dışında doğruları sölemiş,türkiye'deki basın özgürlüğü,kişisel hakların korunması,milliyetçilik,vatanseverlik,özgürlük vb masallar ile her türlü hainliği yapanlar milli çıkarlar söz konusu ise yapamazlar orada o masalları yemezler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluone -- 18 Şubat 2016; 13:01:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SCWS

    bazıları uygulama yükleyemezken bazıları da bir cümle bile kuramaz, bu hayatta herkesin bir eksiği var.

    bahsettiğim iphone kullanıcılarından birisin anlaşılan.
  • Hikaye bunlar..

  • Danışıklı dövüş.

  • Viral reklam Apple'ın en iyi yaptığı şey.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bluone

    İphone hazımsızlığı dışında doğruları sölemiş,türkiye'deki basın özgürlüğü,kişisel hakların korunması,milliyetçilik,vatanseverlik,özgürlük vb masallar ile her türlü hainliği yapanlar milli çıkarlar söz konusu ise yapamazlar orada o masalları yemezler

    iphone hazımsızlığım da yok be güzel kardeşim. Ama açık açık reklam değil mi bu şimdi ? Ve bu haberden sonra bunu diyecek bir sürü adam olmayacak mı ? Bu tarz reklamlar insanların akıllarıyla dalga geçmek değil mi ?
  • Bluone kullanıcısına yanıt
    sırf sevmediği bir cihazı eleştirmek için genel bir kitleye ahmak demeye getirmesi beni rahatsız etti ve onu belirttim, bunun dışında tabi ki şifrelerin güvende olduğunu düşünmüyorum fbi istediğine bir şekilde erişecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SCWS -- 18 Şubat 2016; 20:03:12 >
  • ışidçi apple!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SCWS

    sırf sevmediği bir cihazı eleştirmek için genel bir kitleye ahmak demeye getirmesi beni rahatsız etti ve onu belirttim, bunun dışında tabi ki şifrelerin güvende olduğunu düşünmüyorum fbi istediğine bir şekilde erişecektir, farz edelim vestelin şifreleri milli servislerden saklaması, bu kulağa saçma geliyor öyle değil mi.

    hadi ben bi cümleyi yazamıyım problem değil de.

    bu kadar ön yargılı olmayın ya. ben cihazı eleştirmedim sadece olayın reklam olduğunu ve bu reklama kanacak da bir sürü cahil olabileceğini söyledim. siz bunu üzerine alındıysanız kusura bakmayın cahilseniz cahil demek zorundayım.

    fakat bunun haricinde bu reklama aldanmayan hiç bir kullanıcı için geçerli değil bu lafım. bunda da anlaşılmayacak hiç bir şey yok.




  • yer mi lan benim memleketimin 150 iq lu vatandaslari bu oyunu. reklam tabi ya ne olacakti. komplo hepsi.
  • tüm dünyada büyük yayın organları bunu konuşurken bizim yüksek iqlu insanımız bunun bir reklam olduğunu söylüyor :/



    çok üzücü ya kendi inandıkları şeyi tamamen doğru bellemek...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkan78689

    tüm dünyada büyük yayın organları bunu konuşurken bizim yüksek iqlu insanımız bunun bir reklam olduğunu söylüyor :/



    çok üzücü ya kendi inandıkları şeyi tamamen doğru bellemek...

    ha sen inandın yani. fbi bilgiyi alamadı apple dan.

    Amerikan filimlerini izleyin ama biyografi olanları izleyin. ne seri katiller fbi için çalıştı biliyormusunuz siz. yada ne mafya babaları. fbi bu gibi durumlarda yasaları çok işletmez. apple dan bu bilgiyi istediyse gider alır.
  • Devlet isteyecek de Apple bilgi vermeyecek. Bize oyle diyecekler tabi ki ama arka plan da tipis tipis veriyorlardir.

  • Kıçı boklu hackerlar bir sürü ünlünün iCloud hesabını hackleyebiliyorsa FBI için bu çocuk oyuncağıdır. Bak kardeşim güzellikle ver şunu vermezsen de ben zorla alırım diyor işte.

    Güzellikle veya zorla zorla zorla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 18 Şubat 2016; 14:31:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mert1907 kullanıcısına yanıt
    Hele ki konu Işid vs sözüm ona İslami bi terör örgütü olacak, Tim Cook amcam bilgi vermeyi kabul etmeyecek. FBI, Tim amca başta olmak üzere bütün Apple yöneticilerinin biyerinden şırıngayla kan alır be
  • FBI istemişse alır boşuna mırın kırın ediyorlar yani biz vermek istemedik zorla aldılar demek için :D

  • Olayın doğruluğu hakkında birşey diyemem ama ülkemizde gram özgürlük olmadığı için insanların yalan gözüyle bakması normal, milletvekilinin oğlunun polisleri sıraya dizip sorguya çektiği bir ülkedeyiz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.