Şimdi Ara

363.Dönem Mayıs 2016 Yedek Subay ve Kısa Dönem Adayları (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
485
Cevap
16
Favori
44.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 20sinde eksi sayarak bitirip geldik. Gelecek olanlara da hayırlı teskereler.
  • Merhaba arkadaşlar, tecili bozdurup gitmeyi düşünüyorum. Benim bileğimde eskiden kalma ufak kırık var, tam olarak iyileşmedi ara sıra ağrıyor. Tecil ederken muayene olduğumda "ASKERLİĞE ELVERİŞLİ, KOMANDO OLAMAZ" raporu çıkmıştı. Şınav falan çekip zorlarsam sıkıntı olabilir. Bu durumlarda bana tolerans gösterirler mi ne dersiniz?
  • Merhabalar, Gazi ve Vazife Malulü Yakınları'nın askerliklerini yakın ikametgahta yapma hakları var. Ben bu işlem için şubeye başvurdum fakat Askerlik Şubesi bana sevk işlemleri sırasında sevk kağıdımı e-devlet sitesinden değil kendilerinden almamı söylediler, bu kağıdın üzerine not düşüp istenilen belgeleri ekte sunup Acemi Birliğe o şekilde gitmem gerektiğini ve orada bana sorulacağını ve değerlendirileceğinden bahsettiler. Fakat benim alttaki yazıdan anladığım "geç kalınmışsa kişinin bulunduğu komutanlığına başvurması gerektiği, kalınmamışsa da en başta şubeye başvurmaları" Yani buradaki mantık Acemi ve Usta'nın her ikisini de yakın ikametgahta yapması değil midir? Bu şekilde ben gideceğim yer belli olduktan sonra bundan yararlanmış oluyorum o şekilde ne anlamı kalıyor?

    Milli Savunma Bakanlığı resmi sitesinden almış olduğum kanun:

    İkâmetine Yakın Yerde Askerlik Hizmeti Yapma (TSK Erbaş ve Er İşlemleri Yönergesi)

    Malul olan TSK personelinin (yedek subay, erbaş ve er dahil) askerlik hizmeti yapacak kardeş ve çocuklarının dağıtımları mümkün olduğunca ikamet ettikleri yere yakın birlik, kurum ve karargahlara yapılmaktadır.
    Bu konuda talepte bulunmak isteyenlerin Askerlik Şubesi Başkanlığına, bu başvuru için geç kalınmışsa, eğitim birliğine veya haktan yararlanacak olan kişinin mensubu olduğu Kuvvet Komutanlığına (Kara, Deniz, Hava), Jandarma Genel Komutanlığına veya Sahil Güvenlik Komutanlığına dilekçe, vukuatlı nüfus kayıt örneği ve maluliyet belgesi ile başvurması gerekmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VuralSavaş61 -- 15 Şubat 2017; 14:12:27 >




  • 367 .Dönem Rize jandarma kısa dönem askerligimi yapacağım .Sizinle aynı dönem Mayıs . Rize'de askerliğini yapmış olan var mı beyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Catology

    ASKERLİK DURUM BELGESİ SORGULAMA SONUÇLARI (*)
    AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 29/04/2016 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
    ERTELEME NEDENİ : SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR

    29 nisan tarihine kadar tecil ettirme şansımın olduğunu mu söylüyor? yoksa başka bir anlam çıkarmalı mıyım? Kısa dönemler de hep mi böyle yazıyor acaba?

    Yaptın işte askerliği bak ne güzel. Sorun yokmuş demek ki :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.