Şimdi Ara

363.Dönem Mayıs 2016 Yedek Subay ve Kısa Dönem Adayları (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
485
Cevap
16
Favori
44.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eğitim BirliğiKASTAMONU 5.J.EĞT.A.K.LIĞI/KASTAMONU / KASTAMONU / KASTAMONUCelp Grubu1Esas BirliğiİL J.K.LIĞI/NEVŞEHİR / NEVŞEHİR / NEVŞEHİRKuvvetJANDARMA GENEL KOMUTANLIĞIStatüKISA_DÖNEM ERSınıfJANDARMASevk Başlangıç02/05/2016Branşı aynı yere çıkan varsa benle iletişime geçebilir whatsapptan 0538 988 72 81 ayrıca bilgisi olan da varsa nasıl bir askerlik beni bekliyor anlatırlarsa sevinirim ne yapmam gerekiyor falan.
  • Var mi beyler sivas merkeze giden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kastamnu 5.jandarmaya gidenler var mı? Havası çok değişkendir. Kendinize dikkat edin.

    Edit: Biz acemilikten ayrılırken her postaya priz eklemişlerdi. Akılsız tüm telefonlar serbest kullanılıyordu. Normal hattınızı götürün ama sadece yakalanmayacağınızdan emin olduğunuzda kullanın. Kıl bir teğmen bizimkilere tutanak tutuordu nerdeyse. Dikkatliyseniz sorun yok.
    2 tabur 9 bölük sıcak suyu her daim olan bölüktür. Bizim dönemde sosyete bölüğü derlerdi. Hatta banyo için oraya kaçanlar olurdu. Sonra yasak geldi :)
    Banyo gününüz değilse karşınızdaki bölükleri kontrol edin. Eğer duşa girenler varsa hiç çekinmeden siz de kendi duşunuza girin. Hatlardan bazıları ortak olduğundan keyfini çıkarabilirsiniz.
    Ağrı kesici ve ishal ilacı temin edebilirseniz iyi olur. Lazım olacak.
    İlk gün giderseniz daha samimi bir karşılamanız olur. Komutanlar daha cana yakın takılıyorlar :). İlk gidip de yazım işlerinde görev almaya bakın. Kıyak bir acemiliğini olur.
    Son olarak 6 bölüğe düşerseniz Çağrı Baba' ya, Oğuz Şahin komutana hürmet edin. Serkan Sarı sert görünse (bel altı konuşur ve dobradır) de harbi adamdır. Acemilik kısa sürdüğünden kafanıza pek takmayın. Bu kısa süreden zevk almaya bakın derim. Bu fırsat birdaha ele geçmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kental -- 25 Nisan 2016; 1:57:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İzmir bornova 57. Topçu tugayı hakkinda bilgi verebilecek olan varsa sevinirim nasıl bir askerlik bekliyor beni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: portalturks

    Beyler askerlik görevimi Kars Sarıkamış 9.Komando Tugayı Muhabere Bölüğünde gerçekleştireceğim.İnternette çok bilgi bulamadım. Askerliğini burada yapan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? Nasıldır

    Kars il jandarmadan sarıkamışa dağıtım olan arkadaşlardan biliyorum. Biraz hareketli bir bölge.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snaphanar

    Lütfen biri soruma cevap verebilir mi acemi eğitimde asteğmenler akıllı telefon götürebilir mi ???

    ben iki kişiye sordum acemiliği bitirmiş görev yapan asteğmenlere telefona bir şey demiyorlar ama göstermeden kullanacaksın dediler eğitimlerde falan görürlerse sorun olabilir onun dışında sorun olmuyormuş. Hatta odada 2 priz var powerbank falan al yanına dedi. teslim olurken asteğmen olduğunuz söyleyip öyle girin yoksa sizi de er gibi ararlarsa el koyarlar dedi. sonra almak için uğraşman gerekir dediler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arcanus66

    Eğitim birliğim konya idi. Ben hava savunma sınıfıydım. Hava savunma sınıfı asteğmenler için 3e ayrılıyor. Bizim grup neredeyse tamamen doğuya gidiyordu. Tabiki yine kura usulü ama kuradaki yerler tamamen doğu. Urfa, diyarbakır, hatay, erzurum, şırnak vardı bizim kurada. Foça konusunda bilgim yok maalesef.

    Kısaca nereye gideceğiniz öncelikle hangi kuvvet ve sınıf olacağınıza bağlı. İhtiyaca göre iller açıklanır siz acemi birliğinde iken. Örneğin 20 farklı il vardır. Siz kurada bunlardan birimi çekersiniz. Birinci olarak mezun olan seçer. Daha sonra ikinci olan ile başlar sıra ile kura çekilir.

    benimde konya hava savunmaya çıktı. ben bir arkadaş ile görüştüm o kara kuvvetine bağlı olanları daha çok doğuya çıktığını, ama havaya bağlı olanlarların en doğu diyarbakıra gittiğinden bahsetti böyle bir şey var mı? yoksa bizde diğer doğu illerine gidebilir miyiz? eğitimden sonra ne yapmak için görevlendiriliyoruz genel olarak? telefon göstermeden serbest dedi ben yanımda götürmeyi düşünüyorum bir sorun olmaz dimi?
    biraz uzun oldu ama şimdiden teşekkürler.




  • treko kullanıcısına yanıt
    Hava savunma astegmen olarak mı gideceksiniz konyaya hocam. Eğer öyle ise kullanacağıniz silaha göre gideceğiniz yer de değişiyor.

    Düzeltme : astegmen olarak gidiyorsunuz bir önceki sayfada gördün. 35mm oerlikonlar neredeyse tamamen batıya gider. Bizim dönemde hiç doğu yoktu. Kesin neresi olur kura da belli olur tabiki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekkanik -- 25 Nisan 2016; 8:16:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • usta sakarya var mı arkadaşlar ?
  • bir soru da ben sorayım;

    -yedek subay kursiyerler için teslim olmadan önce olunacak saç tıraşı nasıl olmalıdır ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usta sirin -- 26 Nisan 2016; 8:52:59 >
  • Arkadaşlar merhaba aranızda mesleği şehir plancısı olan varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BKM.OKL. VE E?T.MRK.K.LI?I BKM.OKL.K.LI?I Ö?R. VE KURS TB. / BALIKESYR MERKEZ / BALIKESYR

    Statü: Yedek Subay
    Synyf : Bakym
    Bran? : 59
    Herkes için hayyrlysy olsun ?imdiden
  • Usta birliğim Ankara İl Jandarma çıktı. Sorum şu olacak: ben yemin töreninden sonra sınavlarım dolayısıyla dağıtım izni kullanacağım. İznim bitip usta birliğine döndüğümde ilçelere dağıtım olmuş olur mu? Kura yapılıyorsa benim için iznin bir dezavantajı olur mu? Erken gelenleri merkezde tutup, benim gibi izinden gelenlere hadi siz gidin şu ilçelere derler mi?
  • Eğitim Birliği: KASTAMONU 5.J.EĞT.A.K.LIĞI / KASTAMONU
    Esas Birliği: VAN J.FİLO K.LIĞI / VAN
    Celp Dönemi: MAYIS 2016
    Statü: KISA_DÖNEM ER
    Sınıf: JANDARMA

    Kastamonu için şöyle bir sayfa buldum:http://www.jandarma.tsk.tr/tanitim/Egt_Kligi_tanitim_metinleri/5%E2%80%99inci_J.EgT.A.K.LIgI_%28KASTAMONU%29.htm

    Van acaba zormudur. Van'da askerliğni yapan yada bilgisi olan yazabilirmi.
    Acaba kamerasız telefon birliklerde kullanılabilirmi? Nokia Model2310 Mesela.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferhat-34 -- 26 Nisan 2016; 19:54:53 >




  • Van güzel yerdir, benim abim ve iki arkadaşım daha Van'da askerliklerini yaptılar. Telefon olarakta kamerası olmayan telefon uygun olacaktır, 2310 olur diye düşünüyorum.
  • Infernus I kullanıcısına yanıt
    Ankara Yl Jandarma çikmiş sana senin daha iyi hangi ilçe çikarsa çiksin. Benim VAN sogun en sogunu hissetçem, terör bölgeside (gerçi ankarada'da yasanan bomba olaylari varda) en dikkatli olunmasi gereken iller. Benim gibi dogu illerine dusen arkadaslara allah kolaylik versin diyorum.
    Benim de ankara gibi iller çiksaydi çoook guzel olurdu ama çika çika VAN Yani kafani takma o kadar benim ustalik daha zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferhat-34 -- 26 Nisan 2016; 21:41:24 >
  • Ferhat-34 F kullanıcısına yanıt
    Doğu illeri daha rahat oluyor aslında. Batıda çok denetim ve disiplin var. Sürekli olaylar oluyor.

    Komutanlar bile doğuya kafa dinlemeye gidiyor ( bazı bölgeler hariç tabi).

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen orası öyle ben Ankara çıktığı için çok sevindim zaten. Doğu illeri de çıkabilirdi ama bana piyango vurdu gibi oldu. Çünkü Ankara'da evci izni alabilme durumum da söz konusu. Ama doğuda özellikle kısa dönemler daha çok geri planda kaldıkları için çok riske girmiyorlar, bu sebeple o illere çıkanlar rahat olsunlar. Her ne kadar o bölgelerde terör sebebiyle risk daha fazla olsa da Ankara'nın göbeğinde bile bir sene içerisinde 3 bomba patladığı için artık hiçbir yer güvenli gelmiyor insana.




  • Makine mühendisiyim.Meslekçi çıkmadı üzüldüm ona.Birliğim hangi yerlere çıkabilir ? 357. dönem Tank Asteğmen varsa yardımcı olabilir mi ?
  • meslekçi asteğmen adayları olarak polatlıya gidecek arkadaşlar ; yanımızda diploma veya mezuniyet belgesi götürecekmiyiz. ? yoksa sadece sevk belgemiz yeterli mi
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.