Şimdi Ara

Samsung'dan orta seviyeye 14nm avantajı: Exynos 7870

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung'dan orta seviyeye 14nm avantajı: Exynos 7870


    Geçen yıl sürpriz bir şekilde Snapdragon 810 yonga setinden vazgeçen ve kendi tasarladığı Exynos 7420 yonga setine ağırlık veren Samsung, önemli başarılara da imza atmıştı. Sektörün ilk 14nm FinFET süreci ile üretilen mobil işlemcisine sahip olan Samsung, bu ünvanını da uzun bir süre korudu. Galaxy S6 serisi ve Galaxy Note 5 modelinde kendine yer bulan işlemci, aynı zamanda Meizu PRO 5 amiral gemi modelinde de kullanıldı.




    14nm üretim süreci uzun bir süre üst seviye cihazlara özgü olarak kalmıştı. Geçtiğimiz hafta, Qualcomm'un Snapdragon 625 ile süreci orta seviyeye sunmasının ardından benzer bir hamle de Samsung'dan geldi. Firma, 14nm FinFET süreci ile üretilen Exynos 7870 yonga setini duyurdu.




    Yonga seti ile ilgili detaylı bilgiler yok ancak kısa bir süre önce Galaxy J7 2016 benchmark sızıntılarında ortaya çıkmıştı. 1.7GHz saat hızında çalışan yonga seti, muhtemelen Exynos 7420'nin hızı düşürülmüş ve grafik birimi kırpılmış bir versiyonu olacak. Bazı kaynaklar, 8 adet Cortex-A53 çekirdeği olabileceğini ifade ediyor. Üretim süreci sayesinde yonga setinin daha az enerji harcayarak daha iyi performans sunacağını söyleyebiliriz. Samsung'un detaylı bilgileri MWC 2016 fuarında paylaşması bekleniyor. 

     







  • Model ismi yüksek Model performansı düşük nahsıl bi iş bu arkadaş.

  • tek çekirdekte 790 larda çokluda 4 bin küsürlerde almış fena değil ....

  • Samsung bir de şu laptop ve masaüstülere işlemci yapsan da intel amd dayatmasından kurtulsak..

  • Samsung, hay senin isimlendirmene emi. Hadi 7 diye 7. nesil diyelim. 4 diye de 14 nm yi anlatıyor ol. Hadi ona da okey. İyi de sondaki 20, nasıl oluyor da 70 den hızlı oluyor. Bu ne sapma sapan şeydir yaw.

  • hala daha bir snapdragon 801 performansına ulaşılabilmiş değil 3 sene öncesinin işlemcisi olmasına rağmen orta seviyede hala bu performansı alamıyoruz

  • kasmasınlar valla s801 ve s805 hem tasarruflu hem performanslıydı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.