Şimdi Ara

Anonymous’un Emniyet’e sızdığı iddiasının gerçek yüzü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
3
Favori
3.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Anonymous’un Emniyet’e sızdığı iddiasının gerçek yüzü


     

    Hacker grubu Anonymous bugün resmi Twitter hesabından bir bağlantı paylaştı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait 17.8GB büyüklüğünde bir veriyi ele geçirdiğini iddia etti. Üstelik bu bilgi sadece iddia ile kalmadı ve bir indirme bağlantısı paylaşıldı. Anonymous bu bilgiyi geçerken ülkemizdeki bazı yayın organları da haberi gündeme taşımak için adeta birbiri ile yarıştı. Üstelik işin aslını sorgulamadan ve dayanağı olmayan bilgiler aktararak.



    Kayıtlar 2009’a Ait ve 700TL'ye satın almak mümkün



    Paylaşılan verileri DonanımHaber olarak incelediğimizde veri tabanının 2009 yılına ait kayıtlar taşıdığını gördük. Aynı tarihte Yüksek Seçim Kurulu’nun sistemlerinden bazı veriler dışarıya sızdırılmış, 70 Milyon kişinin adres kayıt bilgileri internet ortamına düşmüştü. O dönemde de bu bilgilerin internet korsanlarınca değil, bizzat kurumun içerisinden kopyalanıp paylaşıldığı iddiası ortaya atılmıştı.

     

    Anonymous’un Emniyet’e sızdığı iddiasının gerçek yüzü 

     


    Konuyla ilgili olarak Türkiye’nin hukuki olarak kayıtlara girmiş ilk hacker’ı olan Tamer Şahin’den aldığımız bilgilerde bu verilerin yasa dışı olarak 700 TL gibi rakamlara zaten satıldığını aktardı. Anlayacağınız şimdi aynı veriler, küresel ölçekte de paylaşılmaya başlamış durumda.



    Verilerde Zararlı Yazılım Var

     

    Anonymous zaten erişilmesi pek de güç olmayan bu dokümanları şimdi yeniden sanki güncel bir hack operasyonu yapılmış gibi göstermiş, kendi sunucularından paylaşmış. Üstelik içine kendilerine hizmet eden bir dizi zararlı yazılımı da entegre ederek. Dosyaları taradığımızda iki adet Trojan bulunduğu gördük. Eğer Windows temelli bir sistem kullanıyorsanız ve virüs yazılımınız bu zararlıları tespit edemezse kendisi arkaplanda bilgisayarınızı farklı zararlı yazılımlar indirilmeye açık hale getiriyor.

    Anonymous’un Emniyet’e sızdığı iddiasının gerçek yüzü



    Tüm bunların yanında dayanağı olmadan bahsi geçen Emniyet Genel Müdürlüğü verilerinin aktarılması iddiası ise işin bir başka gülünç boyutu. Zira bu veriler polis teşkilatının intranet ağı içinde erişilebilir durumda ve internete çıkışı mevcut değil.



    Ülkemize zarar verme gayesi güden bir hacker grubunun gerçekte aslı astarı olmayan haberini yaparak bilerek veya bilmeyerek adeta temsilciliğine soyunan bazı medya kuruluşları için takdir hakkı da Türk insanında olacaktır. 700TL'ye Türkiye'de kendi reklamını yaptıran Anonymous'un da ne kadar büyük (!) bir hacker grubu olduğunu buradan anlamak çok güç olmasa gerek.







  • Mr.Robot da ki gibi yemleme yapmış olabilirler
  • 2 gün sonra DH'yi hacklemesinlerde Zaten citizen bir hacker grubuna çalışıyor gibi sürekli olarak forumu çökertip duruyor
  • Bu verilerin eski veya yeni olması konunun ciddiyetini ve önemini ortadan kaldırmaz. Veri yine benim verim, yine benim kimlik bilgilerim. Ancak bizler, verilerin eski mi yeni mi, emniyetten mi yoksa SGK’dan mı ele geçirildiği yönünde magazinel tartışmalar yaparak vakit geçiriyoruz. Esas sorulması gereken, bu kadar kişisel verinin devlet kurumlarında nasıl tutulduğu, ne kadar süreyle tutulduğu ve ne amaçla tutulduğudur. Eski yeni farketmez, bu bilgilerle kredi kartı çıkarılabilir, e-devlet şifreleri alınabilir, vekalet çıkarılabilir, şirket bile kurulabilir.
  • "Bağzı medya kuruluşları" gibi tabirlerle diğer bağzı medya kuruluşları arasında konumlandırmayın kendinizi. Sizin işiniz teknoloji haberleri platformu. Bu çakma hack ile ilgili olarak yorum yapmadan tespitlerinizi paylaşmanızı beklerdim.

  • ddos hack olarak gören medyamız için büyük haber niteliği taşımıştı halbuki :D

  • birde bizim hainlerin ve bebelerin özendiği redhack vardı birbirlerini sattılar
  • Emniyet ağı dışa kapalı olsa ne olacak ülke vatan hainlerine açık.
    "3 tarafımız deniz 4 tarafımız düşmanlarla çevrili" diye bi söz vardı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cenkay KESER

    2 gün sonra DH'yi hacklemesinlerde Zaten citizen bir hacker grubuna çalışıyor gibi sürekli olarak forumu çökertip duruyor

    citizen mevzuu ne yaa:) ben bilmiyorum
    forumdan bi arkadas mi yani nickname mi?:)
    bide mevzuu ne forumumu cokertiyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TsG


    "Bağzı medya kuruluşları" gibi tabirlerle diğer bağzı medya kuruluşları arasında konumlandırmayın kendinizi. Sizin işiniz teknoloji haberleri platformu. Bu çakma hack ile ilgili olarak yorum yapmadan tespitlerinizi paylaşmanızı beklerdim.

    Zaten "bağzı medya kuruluşları" yazılmamış, "bazı yayın organları" yazılmış.
  • Anon'a sallıyorsunuz da bir kaç hafta önce POS makineleri çalışmıyordu.
    İnternet bankacılığı çökmüştü hatırlatırım.

    Adamları dünya tanıyor, ayyıldız team muhabbeti yapıyorsunuz.

    Neyse...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayıtların 7 sene öncesine ait olması bilgilerin sahte olduğu anlamına gelmiyor yalnız...

  • O degilde biz ne zaman bu kadar nefret edilen bir ulke olduk ciktik, ta dunyanin en ucunda bile protesto edilen bir cb var. bu kabus ne zamani bitecek. Yazikk

  • Bunlar 2009'un verileri, milleti salak yerine koymuşlar. 2009'da hükümette CHP vardı, yok yok tahtta 7. Selim vardı... Hattaten kim vardı o zamanlar memleketin başında?

    Ahmet Gözütok kardeş siyasete atılacak herhal, ey milletim sizi salak yerine koyuyorlar, ben varken yapamazşar, siz salak değil geri zekalısınız diyor. Sağol Ahmet Gözütok kardeş, sen iltifat ettin içimiz okşasınya daha birşey istemeyiz.

  • Bu arada sitenin adını da akhaber.com olarak değiştirin bence. Birsürü haber olmayan dedikodu haber diye sitede oluyordu da siyaset karıştığını görmemiştim.

  • bunların hepsi cezalarını elbet çekerler.satılık köpekler.

  • Mesut Çevik, Erdi Özüağ, ve birkaç editördeki yazıma bakın birde şu editörün yazdığı tartışmaya açık yazıya. resmen tepki çekmek için, yada karşıt grupların birbirine düşürülmesi için yazılmış bir yazı adeta.
    geçenlerde de böyle tartışılan bir haberi olmuştu arkadaşın. hangi haber hatırlamıyorum ama aynı parantez içi ünlemleriyle ve arkadaşın bireysel görüşlerinin dolu olduğu bir haberdi... eğer çok fazla habere görüş eklemek istiyorsanız bir blog açmak çok kolay. forumda birçok arkadaş size yardımcı olacaktır... o küçümsediğiniz grupların geçenlerde ne yaptığını gördük.
    zaten bu yüzden ODTÜ'den .com.tr uzantısının alıncağı gibi bir haber yapılmadı mı burda?
    düzenleme Anaonymous’un ne yaptığı ne olduğu ne kadar güçlü olduğu, gerekli gereksiz bir hack grubu olduğu yada ne kadar ciddiye alınması gereken bir grup olduğu açıkçası umrumda değil. haber yazılma tarzı umrumda olan...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odyssa -- 16 Şubat 2016; 18:44:35 >




  • BİR ŞEYİ DE SİYASETE BAĞLAMASANIZ OLMAZ

  • Boyle acemice bir sey yaptıklarına inanıyor musunuz? Trojan var. Adamlar zombi topluyor amaçları farklı

  • donanimhaber.com'un kalitesi git gide güşüyor. Haber editörlerini iyi seçmek gerek. donanımhaber'e revizyon şart.



    Herkesin düşüncesini paylaşmasına saygım vardır da böyle bir düşüncenin burada yeri olmamalı.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.