Şimdi Ara

Nvidia, 4 farklı Pascal tabanlı grafik kartını test ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia, 4 farklı Pascal tabanlı grafik kartını test ediyor





    Bu yıl grafik kartı pazarında AMD'nin hamlesine en iyi cevabı vermek için çalışan Nvidia, Nisan ayında düzenlenecek Nvidia GPU teknolojileri konferansında yeni silahlarını tanıtmaya hazırlanıyor. Pascal mimarisini temel alacak yeni kartlardan ilk etapta 4 tanesinin satışa sunulacağı tahmin ediliyor. 




    Hindistan, elektronik cihaz ve devre kartlarının en büyük test merkezi konumunda. Bu bakımdan sık sık üreticilerin yeni ürünleri, test amacıyla ülkeye gönderiliyor. Ülkenin en büyük kargo veritabanı Zauba'da, yeni ürünlerin izlerine rastlamak mümkün oluyor. Nvidia'nın da ülkeye gönderilen 4 adet ekran kartı prototipi bulunuyor. 




    Prototipler, TSMC'nin tesislerinden yola çıkmış. Nvidia'nın Pascal mimarisi için TSMC'nin 16nm FinFET üretim geometrisini tercih ettiği biliniyor. Muhtemelen ekran kartlarının örnekleme süreci başladı ve test aşamasına geçildi. Veritabanında yer alan ekran kartları şu şekilde:




    699-2H403-0201-500 

    699-1G411-0000-000 

    699-1H400-0000-100 

    699-12914-0071-100   




    Daha önce sızan bilgilere bakarsak, bu kartlardan iki tanesi GTX 980 ve GTX 980 Ti ekran kartlarının devamı niteliğinde olacak. Seri numarası daha farklı olan en sondaki kartın ise, GTX Titan X2 olabileceği düşünülüyor. Diğer kart ise muhtemelen 970 veya 960 serisinden olacak. Yeni versiyonların, önceki nesle göre 1.5-2 kat performans artışı sunacağı ifade ediliyor. 








    Nvidia'nın Pascal mimarisinde HBM 2 bellek teknolojisini kullanmasına kesin gözüyle bakılırken, GDDR5X teknolojisinin de kendisine yer bulacağı ifade ediliyor. Muhtemelen orta seviye Pascal ekran kartlarında GDDR5X, üst seviye ekran kartlarında ise HBM 2 bellek teknolojisine yer verilecek. 




    HBM 2 bellek teknolojisi istifleme yöntemini kullandığı için daha yoğun kapasiteler ve daha yüksek bant genişliklerine ulaşabiliyor. Üst seviye ekran kartlarında 16GB HBM 2 bellek desteğiyle 1TB/s bant genişliğine ulaşılması bekleniyor ancak HBM 2 oldukça maliyetli bir teknoloji. 




    Hali hazırdaki GDDR5 üzerinde büyük tasarım değişikliği gerektirmeyen GDDR5X bellek teknolojisi ise, hücrelere erişimde artırım sunarak yüksek bant genişliklerine ulaşıyor. 800GBps-1000GBps arasında değişen bant genişliğine sahip teknoloji, HBM 2'ye göre daha düşük maliyetli. Bu maliyet farkını orta ve üst seviye Pascal ekran kartlarında net bir şekilde görebileceğiz. 




    Genelde Hindistan'a test için gönderilen ürünlerin piyasaya çıkışı bir kaç ayı bulabiliyor. AMD'nin Polaris tabanlı bazı prototip ürünleri de geçtiğimiz haftalarda Hindistan'a gönderilmişti. Bu bakımdan her iki firmanın da birbirine yakın dönemlerde kartlarını piyasaya süreceği düşünülüyor.  

     







  • Umarım üreticiler üst seviye oyuncuları düşündükleri kadar, oyun oynamayı seven ama çokta zaman ayırmayan kullanıcılar içinde orta seviye güzel kartlar üzerinde çalışıyorlardır. 400-600 TL bandında f/p kartlar görmeyi umuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kefelon -- 14 Şubat 2016; 17:51:17 >
  • 900-1500 arası iyi f/p kart gelirse 970 in ilk çıktığı zamanki gibi alınabilir gibi duruyor bakalım nasıl gelecek bu neslin 970 veya 960 ayarında bir kart alacagım kesin

  • 14nm üretmiyecekler mi.

  • Ps4 ve xbox one sahiplerine ayıp olmasın diye pc de ayar kıstık diyen oyun yapımcıları ve kendinden önce ki nesile göre 2 kat performans artışı sunacak ekran kartları.Bir sonra ki nesil konsollar çıkasıya kadar pc oyuncuları soyabildiğimiz kadar soyalım çabası.

  • gtx970 yeni versiyonlarının 3.5 ram yapmasınarda gene madur olmuyalım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kefelon

    Umarım üreticiler üst seviye oyuncuları düşündükleri kadar, oyun oynamayı seven ama çokta zaman ayırmayan kullanıcılar içinde orta seviye güzel kartlar üzerinde çalışıyorlardır. 400-600 TL bandında f/p kartlar görmeyi umuyorum

    Ben söyleyim üreticiler tamamen amiral gemilere kafayı takmış durumda. Orta pazarda revize edilmiş sürümlerden ötesini göremeyiz büyük ihtimal.

    İki tarafı kullanmış biri olarak tekrar AMD tercih ettim. Nvidia'nın da artıları var ama kusura bakmasın benim de cebimin bir sınırı var.
  • 1.5 - 2 kat hiz mi? Sentetik testle mi oyunlar da mi? Dx12 ile mi yoksa? Bana cok inandirici gelmiyor. Bu hizlarda olursa bu kartlar cebimizi fena yakar. Bence 900 serisi degil de 700 serisini kullanan degistirmesi gerekecek. Yeni cikan oyunlara bakiyorum da ultra da 980ti istiyorlar. Adamlar simdiden paskal kartlarin pazarini olusturmaya baslamis. Hem konsol kalitesinden cok uzaklasmamaliyiz dengeli olmaliyiz diyorlar hem de ultrada 980ti lar konusuluyor. İyice kafayi yediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetelmas82 -- 15 Şubat 2016; 23:47:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetelmas82

    1.5 - 2 kat hiz mi? Sentetik testle mi oyunlar da mi? Dx12 ile mi yoksa? Bana cok inandirici gelmiyor. Bu hizlarda olursa bu kartlar cebimizi fena yakar. Bence 900 serisi degil de 700 serisini kullanan degistirmesi gerekecek. Yeni cikan oyunlara bakiyorum da ultra da 980ti istiyorlar. Adamlar simdiden paskal kartlarin pazarini olusturmaya baslamis. Hem konsol kalitesinden cok uzaklasmamaliyiz dengeli olmaliyiz diyorlar hem de ultrada 980ti lar konusuluyor. İyice kafayi yediler.

    Tomb raider, division gibi oyunlarla çokdan bu kartlara piyasa hazırlandı bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar arkadaşlar bi sorum olacak.

    şu an itibariyle gtx980ti mı almak mantıklı yada yeni nesil ekrankartlarına mı ayırmalı bütceyi ?

    yorumlarınız şimdiden teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.