Şimdi Ara

İş Başvurusunda Motivasyon Yazısı -Önemli-

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, fikirlerinize ihtiyacım var.

    Çok büyük bir otomobil firmasına staj başvurusunda bulunacağım. Bunun için motivasyon yazısı hazırlıyorum. Sorun şu ki büyük firmalara binlerce başvuru yağıyor. O yüzden en ufak bir detayda bile elenebiliyorsunuz. Bu yüzden motivasyon yazısının ilk kısmında beni diğer insanların bir adım önüne geçirebilecek bir şeyler anlatmam gerekiyor. Örneğin: Porsche'nin çocukluk hayalim olduğu gibi.

    Daha önce katıldığım bir eğitimde bununla ilgili güzel bir örneğe de değinmişlerdi. Başvuranlardan bir tanesi vücuduna yaptırdığı BMW dövmesini başvuru belgesine eklemiş ve mülakata çağrılmış :D

    Sözün özü; iş pozisyonunun bütün özelliklerini taşıyorum ve motivasyon yazısının gelişme ve sonuç bölümlerini hazırladım. Giriş bölümünde örneğin, "neden BMW değil de Porsche" temalı 1 veya 2 cümlelik bir yazı eklemem gerekiyor. Neler yazılabilir beyin fırtınası yapalım :)







  • yukarı
  • yukarı
  • Hocam çoçukluk hayalim vs girme herkes öyle yazacak onların amacı kararlı şirkete bir şeyler katabilecek elemanlar yetiştirmek.Yazın genel olarak ( KFC nin kuruluş hikayesini araştır) pes etmemek üzere olsun ve Herkesin parası olduğunda BMW almak yerine ilk akıllarına Porshe gelmesini sağlamak istiyorum gibi iddalı cümleler kullanabilirsiniz.Bir 30 dakika fırsatım olursa detaylandırabilirim bu yazıyı editlerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DRHLecter

    Hocam çoçukluk hayalim vs girme herkes öyle yazacak onların amacı kararlı şirkete bir şeyler katabilecek elemanlar yetiştirmek.Yazın genel olarak ( KFC nin kuruluş hikayesini araştır) pes etmemek üzere olsun ve Herkesin parası olduğunda BMW almak yerine ilk akıllarına Porshe gelmesini sağlamak istiyorum gibi iddalı cümleler kullanabilirsiniz.Bir 30 dakika fırsatım olursa detaylandırabilirim bu yazıyı editlerim.

    Teşekkürler dostum cevabın için

    Kariyer merkezinden destek aldım bu konuda, çocukluk hayali vs gibi kısımları onlar önerdiler. Bunun 2 sebebi var:

    1- Başvuru sayfasının üzerinde dev bir sübliminal logonun bulunması:

    Als Schüler traumt man von einem Porsche. (Öğrenci olarak Porsche'nin -arabanın- hayalini kuruyorsunuz.)
    Als Student traumt man von einem Job bei Porsche. (Öğrenci olarak Porsche'de çalışmanın hayalini kuruyorsunuz.)
    Als Praktikant bei Porsche arbeitet man an seinen Traumen. (Stajyer olarak Porsche'de hayalleriniz üzerinde çalışmanın hayalini kuruyorsunuz:D)

    2- "Başvuru ipuçları" kısmında "Emotionen" ("duygu yüklü") kelimesini seçmeleri. Yani bizden pozisyonu değil de şirketi ön planda tutan bir başvuru yapmamızı istiyorlar. Zaten gelişme bölümünde kendi yeteneklerimi, kariyer hedeflerimi vs anlattım. O yüzden giriş kısmına 1-2 cümlelik neden şirketi istediğimi özetleyen bir yazı eklemeliyim.

    NOT: BMW'yi örnek olarak söyledim sadece. Öyle bir cümle yazmalıyım ki diğer otomobilleri istemediğim anlaşılsın, yani firmaya karşı özel bir hissi/ilgiyi anlatmalı.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.