Şimdi Ara

Vallahi Rezalet, Billahi Rezalet...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nerede kaldı o ezeli rekabet... Bu benim çocukluğumdan beri bilhassa Galatasaray maçlarında söylene gelen, klasikleşmiş diyebileceğim bir tezahurattır. Ezeli rekabeti, ezeli kılan ana unsur çekişmedir değerli arkadaşlar. Yani 1900'lerin başından beri rakip olmamızın ezeli rakip olmamızla alakası yok. Örneğin Ankaragücü 1910, ne bileyim Beykoz ve Vefa 1908 yıllarında kurulmuşlardır ancak ezeli rakiplerimiz değillerdir, çünkü aramızda bir çekişme veya sportif başarı dengesi gibi bir durum sözkonusu değildir. Büyük üstünlük sağladığımız bu güzide kulüplerden daha büyüğüzdür, daha başarılıyızdır. Ezeli rakiplerimiz değillerdir.

Peki ezeli rakip olarak kabul görmekte olan iki güzide kulübümüz Galatasaray ve Beşiktaş ile mevcut durum ve gidişat ne şekildedir? Yüzeysel sayılabilecek, küçük bir araştırma yaptım. Branş branş ele almak isterdim ama belki sizler ileride katkıda bulunursunuz bu topiğe. Ben üç ana branş üzerinde 2006-2007 sezonunu şöyle bir masaya yatırdım ve çıkan manzara son derece enteresandı:

Turkcell Süper Ligi
    19.11.2006
    Fenerbahçe 0 - 0 Beşiktaş (bunu aklınızda tutun, bir daha bir benzerini göremeyebilirsiniz )
    03.12.2006
    Fenerbahçe 2 - 1 Galatasaray

Mevcut hali ile puan durumu:

1. Fenerbahçe (37 puan, +20 averaj -BJK'ın toplam golü 23-)
    2. Galatasaray (30 puan, +12 averaj)
    3. Beşiktaş (29 puan, +7 averaj)

-----------------------------

Beko Basketbol Ligi
    13.10.2006
    Fenerbahçe 83 - 71 Beşiktaş
    03.12.2006
    Fenerbahçe 75 - 64 Galatasaray

2. Fenerbahçe (0,04 eksi averaj ile)
    4. Beşiktaş
    6. Galatasaray

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi
    28.10.2006
    Beşiktaş 71 - 72 Fenerbahçe
    06.01.2007
    Galatasaray 63 - 74 Fenerbahçe

1. Fenerbahçe
    2. Beşiktaş
    6. Galatasaray

Voleybol Erkekler Birinci Ligi B Grubu
    21.10.2006
    Galatasaray 1 - 3 Fenerbahçe
    06.01.2007
    Fenerbahçe 3 - 0 Galatasaray

2. Fenerbahçe (B Grubunda, 5 setlik eksi averaj ile)
    7. Galatasaray (B Grubunda, 8 takım içinde)
    8. Beşiktaş (A grubunda, 9 takım içinde)

Voleybol Bayanlar Birinci Ligi B Grubu
    25.11.2006
    Fenerbahçe 3 - 1 Beşiktaş
    30.12.2006
    Fenerbahçe 3 - 0 Galatasaray

1. Fenerbahçe (B Grubunda, tüm maçlarını kazanarak ve toplamda sadece 2 set vererek)
    4. Beşiktaş (B Grubunda, toplam 7 takım içinde)
    5. Galatasaray (B Grubunda, toplam 7 takım içinde)

Burasının futbol forumu olduğunu biliyorum ama bu konuyu açabileceğim başka uygun forum bulamadım. Umarım adminler anlayış gösterirler. Bu yazıya ilham veren son olay bayan basketçilerimizin aldığı galibiyettir. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

Her alanda, ezeli (!) rakiplerimize sahayı dar eden tüm Fenerbahçeli sporculara, taşımakta oldukları formanın hakkını verdikleri için şükranlarımı sunuyorum.

Yüzüncü yılımıza yakışacak, takip eden yıllara yaraşacak, yüzümüzü sürekli ağartacak bir Fenerbahçe SPOR Kulübü'nün; sportif kadro, altyapı ve tesis olarak desteklenmesine göstermiş oldukları katkılardan dolayı sayın başkanımız ve yönetimimize şükranlarımı sunuyorum.

Ve sizlere, tüm taraftarımıza, bizi büyük yapan, en büyük yapan, farkımızı yaratan ana unsur olan sizlere, bizlere, hepimize, tüm camiamıza şükranlarımı sunuyorum.

Ne mutlu Fenerbahçeli olana...

Sarı Lacivert Sevgilerimle,

NOT:ALINTIDIR..

• Her zaman söylüyorum Fenerbahçe adında bulunan SPOR KULÜBÜ ünvanını en iyi şekilde yerine getiren(hatta belkide yerine getiren tek)kulüp...Kürek,boks,atletizm,yüzme vs vs unutulmamalı,oralarda da çok ciddi başarılar elde ediliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: subsonic

Her zaman söylüyorum Fenerbahçe adında bulunan SPOR KULÜBÜ ünvanını en iyi şekilde yerine getiren(hatta belkide yerine getiren tek)kulüp...Kürek,boks,atletizm,yüzme vs vs unutulmamalı,oralarda da çok ciddi başarılar elde ediliyor.

Şimdiki ezeli rekabet kanlı bıçaklı. Taraftarlar bile birbirine nefretle,kinle bakıyor. Başarıyı rakibi aşağı çekmek,kendi başarısızlığını başkalarına sataşarak geçiriyoruz. iyi düşünceler hiç yok,özeleştiri fazla göremiyorum. Türkiye'de futbol bitiyor az kaldı. Sonra yine başlarız en temiz ve şanlı biziz demelere sonuç: elde var sıfır.

• Konunun özeti aslında bu cümleler.
    Ama birazdan konu yine farklı yerlere kayacak.
    quote:

Orjinalden alıntı: subsonic

Her zaman söylüyorum Fenerbahçe adında bulunan SPOR KULÜBÜ ünvanını en iyi şekilde yerine getiren(hatta belkide yerine getiren tek)kulüp...Kürek,boks,atletizm,yüzme vs vs unutulmamalı,oralarda da çok ciddi başarılar elde ediliyor.
  • ne mutlu size : )
    bir gün siz bir gün biz bir gün onlar bu böyle gelmiş böyle gider 100 yılı aşan ezeli rekabet bunun adı bu
    sen fenerbahçeli ben beşiktaşlı o galatasaraylı
  • Fenerbahçe Spor Kulübü
  • quote:

Orjinalden alıntı: KIZILÖTESİİ

Fenerbahçe Spor Kulübü

quote:

Orjinalden alıntı: çerkez

Haa bir de "şöyle spor kulübüyüz, sporun anlamını böyle güzel ifade ediyoruz" falan diye atıp tutacağınıza, bir "bedensel engelliler" şubesi kurun ondan sonra atıp tutun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Abi inanamıyorum ya....
    17 yıl önce açıldı
    Resmen kepazelik
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• bukadar komik bir değerlendirme görmemiştim
    ezeli rekabetin tanımını bilmeyen adam ezeli rekabet değerlendirmesi yapmış
  • quote:

Ezeli rekabetten bahsetmişsin ama yorumunu yaparken de bu sezonluk, yani sadece 1 sezonluk istatistikleri kullanmışsın. Yoksa,

futboldaki ezeli rekabete baktığında Beşiktaş ın fb yi mekan ve zaman tanımadan hem de küçük düşürücü şekilde madara ettiğini, basketbolda evvelki sezon, yıllar sonra ilk defa bir kulup takımı olarak final oynadığını, aynı sezonda fener, ülker ve gs iy içerde dışarda yenerek tekrarı çok zor olacak bir başarı kazandığını, kendi kulübünün(fb nin) sırf bu yüzden, yani Beşiktaş sayesinde basketbola yatırım yapmaya başladığını

öğrenmiş olurdun.

Haa bir de "şöyle spor kulübüyüz, sporun anlamını böyle güzel ifade ediyoruz" falan diye atıp tutacağınıza, bir "bedensel engelliler" şubesi kurun ondan sonra atıp tutun

• Ezeli rekabet adı üstünde Ezeli dir.Sadece 2006 - 2007 senesine ait değildir.Yaptığın değerlendirmeler tek bir seneyi içeriyor ve tartışmaya değecek bir sonuç çıkmıyor ortaya.Kendinle çelişiyorsun micro

Ayrıca diğer branşlarda olan üstünlüğünüzün sebebini siz de gayet iyi biliyorsunuz.100. yıl diye diye basketbol ve voleybolda liglerin deyim yerinde ise "içine ettiniz". Madem bu kadar iyisiniz neden avrupada hiç bir şey yapamıyor Erkek Basketbol Takımınız ?
    Tüm Ligi topladınız hala Efes Pilsen'i yenemediniz.

Ayrıca adam akıllı değerlendirme yaptığında göreceksin ki Rezalet bizzat size aittir

• quote:

Ezeli rekabetten bahsetmişsin ama yorumunu yaparken de bu sezonluk, yani sadece 1 sezonluk istatistikleri kullanmışsın. Yoksa,

futboldaki ezeli rekabete baktığında Beşiktaş ın fb yi mekan ve zaman tanımadan hem de küçük düşürücü şekilde madara ettiğini, basketbolda evvelki sezon, yıllar sonra ilk defa bir kulup takımı olarak final oynadığını, aynı sezonda fener, ülker ve gs iy içerde dışarda yenerek tekrarı çok zor olacak bir başarı kazandığını, kendi kulübünün(fb nin) sırf bu yüzden, yani Beşiktaş sayesinde basketbola yatırım yapmaya başladığını

öğrenmiş olurdun.

destekli sallamak lazım

• quote:

Orjinalden alıntı: Buroc.k

Kendinle çelişiyorsun micro

Ya aarkadaşın ne suçu var,antudan, sağdan soldan, "ben ötekileri nasıl laf sokarım" diye ararken bulmuş bunu, buraya koymuş. Kızmayın arkadaşa
  • quote:

Orjinalden alıntı: buraqovic
    destekli sallamak lazım

Dediklerinde tek bir yanlış var.O da fener ile yapılan basket maçlarından 1'ini kaybetmemiz.Fakat bunun dışında EFES i bile 2 kere yendik.Onu da geçtim Fb basket kulübününün durumunu bu sezon hariç herkes bilir.Orta sıralarda vasata yakın bir takımsınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: Buroc.k

quote:

Orjinalden alıntı: buraqovic
    destekli sallamak lazım

Dediklerinde tek bir yanlış var.O da fener ile yapılan basket maçlarından 1'ini kaybetmemiz.Fakat bunun dışında EFES i bile 2 kere yendik.Onu da geçtim Fb basket kulübününün durumunu bu sezon hariç herkes bilir.Orta sıralarda vasata yakın bir takımsınız

bjk her yıl şampiyonluğa oynuyor

• quote:

Orjinalden alıntı: KooSeo

bjk her yıl şampiyonluğa oynuyor

Fenerbahçe'li olarak bakınca evet her sene şampiyonluğa oynuyor

Tarafsız olunca da ilk 5'e oynadığı görülür
  • kaç kez şampiyon olmuş bjk?
  • orta sıralara oynuyor dedigi takım bjkyi en iyi sezonunda avrupadan eleyip final four a kaldı mı acaba?
  • madaradan kastın 2002-2003 sezonu olmasın???
    quote:

öğrenmiş olurdun.

• quote:

Orjinalden alıntı: mehman

madaradan kastın 2002-2003 sezonu olmasın???
    quote:

öğrenmiş olurdun.

Bjk Video topiğene girip tüm sezonlara bakabilirsin

Konuyu açan arkadaş bana göre kötü niyetli olarak iş yapmamış.Galeyana getirecek cümleler kurmaktan kaçınalım.

• evet rekabeti fb nin sadece bu yılki 17haftamı?

ben derimki genel bi rekabet yapalım....

türkiye kupalarını iyi say... gerçekden rezalet diyorum bende

bu arada en yakın sezon yani geçen sezon gs şampiyon bjk ise türkiye kupasını aldığında
    fb tv de aynen bunlar söyleniyordu kürek takımımız şampiyonluğa koşuyor

komik

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.